Parlementariër Tsang: “Ik als DNA-lid voel het ook”

25
Stephen Tsang
NDP DNA-lid Stephen Tsang

NDP-parlementariër Stephan Tsang zegt dat de doorsneeburger in Suriname met een hoge stabiele koers nog lang niet uit de armoede is geholpen. Hij is het eens met de deskundigen van de VES die vinden dat de koersen niet meer omlaag zullen gaan.

“Ik denk dat er in ieder geval stabiliteit zal komen met de koers, maar de verlichting heb ik tot nu toe niet gezien. Tot de dag van vandaag heb ik geen sociaal plan van de regering gezien. Er wordt steeds verwezen naar die 1.800 SRD, maar die is ook al achterhaald. Het minimumuurloon is nu op 30 SRD, maar de benzineprijs is al 42/43 SRD per liter. Een uur werken levert je dus niet eens een liter benzine op. De armoedegrens die in maart is aangenomen, is ook al achterhaald”, zei Tsang in het programma Bakana Tori.

Volgens de NDP’er is in tegenstelling tot de uitspraak van de president, geen enkele tunnel in Suriname te zien. “Bovendien kunnen mensen geen licht eten. Ik als DNA-lid voel het ook. Laatstaan de mensen die een SRD 4000 of SRD 5000 verdienen”, aldus de volksvertegenwoordiger.

Volgens Tsang zijn de problemen in het land te wijten aan het feit dat de regering gefaald heeft in het uitvoeren van haar eigen herstelplan.


25 REACTIES

 1. Stephan Tsang zegt: Ik voel het ook. Nee Tsjang je liegt!! Deze financiële crisis kun je wel hebben.

  Tsang moet niet denken mij voor de gek te houden met zijn uitspraak.

  Je moet zeggen meneer Tsjang dat je meevoelt met de mensen die het enorm zwaar hebben.

  Politici hebben er een handje van mensen een rad voor de ogen te draaien.
  gemodereerd

 2. Tsjang, jo paarse slijmbal. Njang ka met je….ik als DNA lid voel het ook…….je liegt dat je barst. Je krijgt nogmaals steeds een dubbele salaris…als DNA lid en als exminister met alle priveleges. Dus kom geen mooi weer spelen. Ook jij, net als de rest van de kwakende paarse criminele boevenbende olv de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D, bent DEBET aan deze afgrond situatie, waarin Suriname zich bevindt. Ipv oplossingen, komen jij en vooral tingi smoel boeva en jones met alleen maar kritiek en rotzooi trappen in DNA.
  gemodereerd

 3. Tsang zou moeten zwijgen…heeft zelf actief bijgedragen aan de teloorgang v d su economie. De schaamte voorbij. Parasiet.
  gemodereerd

 4. De enige die lucht in een tunnel op dit moment ziet is de president in Suriname, Chan Santhoki. Waarschijnlijk is er een tunnel ergens op Lelydorp. Stephen lijkt mij een eerlijke DNA lid te zijn, dus ik geloof hem wel. Hij behoort niet tot de bende van grondrovers als Jogi, kanapé en partijgenoten. Als eerlijke DNA leden met een goed salaris al problemen hebben met de situatie in Suriname, hoe zal het dan zijn met de minderdraagkrachtigen.
  gemodereerd

 5. Misschien wordt het tijd dat de overheid gaat kijken om het fietsen of de infrastructuur voor het te kunnen fietsen verbeteren.
  In Paramaribo zou je mits de infra verbeterd wordt prima kunne fietsen.
  carpoolen zou ook ene optie zijn of Openbaar vervoer verbeteren moderniseren (elektrische bussen)
  Dit is iets wat in ander landen werkt maar Suriname moet dat ook willen.
  mensen willen een dikke grote auto rijden. Maar een kleine zuinige auto zou ook voldoende kunnen zijn.
  Auto is status in Suriname.
  Suriname moet een mobiliteitsplan voor de komende jaren opstellen met een vissie waar ze over 5 -0 en 20 jaar naar toe willen. Wat niet een politieke agenda heeft.
  gemodereerd

 6. Waarom is het Benzine prijs zo een groot probleem in SURINAME. FOLS schrijft:Wij moeten anno april 2023 een keuze maken tussen het kopen van brandstof voor de auto om naar school te rijden of de avondopleiding bezoeken voor verdere studie of het geld uitgeven om ‘eten op tafel te zetten’
  Ik zou zeggen FOLS benzine moet u niet zien als eerste levens behoefte, in onze tijd gingen wij zoveel mogelijk lopen of met de openbare vervoer naar de school of centrum. Je had toen geen file en geen 6V-V8 motor auto. In de Nederland en ook in andere delen van de wereld zijn benzine en levensmiddelen ook duur geworden, maar men past hun leef standaarden aan. Behalve in Suriname er zijn bepaalde bevolkingsgroepen die alles gratis willen zonder te werken en ze staan altijd op de eerste rij bij acties/protesten
  gemodereerd

 7. “Ik als DNA-lid voel het ook.”
  Stephan, je hebt makkelijk lullen.
  Je groeit helemaal dicht en je spleetogen worden steeds kleiner vanwege die dikker- en vetter wordende kop van je.
  Jullie – Nothing Doing People – hebben geen recht van spreken; jullie hebben ook jullie tijd gehad en geen moer van terecht gebracht.
  gemodereerd

 8. Beste mijnheer. Jullie NDP-ers in de DNA zijn debet aan de situatie waarin Suriname nu verkeerd. Jullie hebben in de DNA toen jullie regeermacht hadden met wetgeving ervoor gezorgd dat dit land failliet is geraakt. Land leeggeroofd door de NDP en alles van waarde hebben jullie weggedragen en weggereden. Jullie hebben verschrikkelijk jullie best gedaan om regering Chan het zo moeilijk mogelijk te maken om te regeren. Wanneer gaan ze de geweldige ex VP berechten.
  Wanneer gaan jullie de PG vragen om een onderzoek in te stellen hoe jullie leider en naaste volgelingen zo rijk zijn geworden in Suriname. Allemaal multi -dollars miljonairs.
  Jullie hebben ervoor gezorgd dat nu de mensen in Suriname pinaren.
  Mensen pinaren in coca land Suriname. Bijna elke jongere is daar aan de coke.
  Wie heeft coke ingang doen vinden in Suriname dacht je.
  vraag het aan de DEA en Le Monde.
  gemodereerd

 9. Tsang lult uit zijn nek, en als hij dit in het Chinees, zonder ondertiteling, had gezegd, had de gemiddelde Surinamer er net zoveel aan gehad als nu. Tsang krijgt op z’n minst levenslang het salaris van een onderdirecteur van een ministerie op zijn bankrekening bijgeschreven. Hij liegt dus dat ook hij de crisis voelt. Hij kan als echte @#$& NDPer, die k@ heeft met alles wat er fout gaat in het land, vol overtuiging zeggen ‘neks no fout, gi mi’.
  gemodereerd

 10. Geen productie, geen export, geen inkomsten. Dan rest niks anders dan lenen en inkomsten krijgen via belastingen.
  Het land moet gewoon buitenlandse bedrijven toegang geven te produceren en te exporteren en voorlopig genoegen nemen met een geringe winst. Mensen hebben dan tenminste werk en een inkomen.
  Maak investeren aantrekkelijk want Guyana trekt momenteel veel meer belangstelling.
  Die ambassadeurs in het buitenland moeten meer werk verrichten. Tot nu toe hebben zij ook niks voor elkaar kunnen krijgen.
  gemodereerd

 11. Mister Economie; degene die massaal chinese dorpelingen heeft binnengehaald, voorzien heeft ve verblijf, werkvergunning en rijbewijs. Degene die zwaar heeft gelobbyd om de infra en vaargeul te gunnen aan zijn family & friends.
  Mister economische zaken heeft een splendid economie achtergelaten. Echt wel.

  Vandaag weigeren zijn friends & family in de hout/goud om belasting af te dragen. Plus de supers etc. weigeren om het bonnetjes systeem in te voeren.

  Dus…. mister Eco, als je de situatie echt zo erg vind, dan zorg je ervoor dat je mensen zich aan de regels houden.

  In de afgelopen 10 jr zaten er maar liefs vijf minsters op die post. Schandalig, en maar klagen over hun eigen veroorzaakte rommel.
  Elke 2 jr een minister, exact binnen de tijd om tot hun kist geld te ontvangen. (Wiki:kabinet).

  Zoveel oneerlijkheid!
  gemodereerd

 12. Wie denkt “dhr” tsang in de maling te nemen. Jaren heeft hij zelf meegewerkt om de situatie te creëren waar het land zich nu in bevindt en nu geeft hij de huidige regering de schuld van alle ellende waar de bevolking nu mee te maken heeft. Al die NDPers hebben een flink pak boter op hun hoofd. Plotseling weten zij hoe het land gered kan worden terwijl zijzelf verantwoordelijk zijn voor de chaos!!
  gemodereerd

 13. Dit is pure misleiding van Tsang. Niemand krijgt Srd.30.00 per uur. Op dit moment zijn er huishoudster die tussen de srd80 en srd100 per uur verdienen verdienen met aparte reiskosten. En laten wij het niet hebben over degenen die zwart in de bouw tussen de srd 700 en srd900 per dag verdienen. Het minimumloon is een stok geworden om Chan mee te slaan.
  gemodereerd

 14. Deze chinesen ndp top schurk/troostjongen heeft miljoenen gestolen en hij voelt het ook ,tante sidonia,tralalaa breng de gestolen 3,5 miljard usd. terug naar de staatskast het volk heeft het nu nodig.
  gemodereerd

 15. Tjang liegt als alle andere ndpers. Door hun te doen pienaart het volk voor de derde keer sinds 1980. Ga dat aan je vz bouterse vragen.
  gemodereerd

 16. Er is veel armoede en sociale ellende onder alle bevolkingsgroepen. Wij zijn bijna drie jaar verder met deze regering die van alles belooft had. Ze zouden het anders en beter doen. De mensen waren toen wanhopig en men heeft daarvan (mis)- gebruik van gemaakt. Deze regering heeft een failliete boedel overgenomen, ze hebben met tegenslagen te maken gehad, klopt, maar met een ervaren ploeg had men zichzelf en het volk veel ellende kunnen besparen. Nu draaien wij allemaal in een cirkel rond de hete brei. Wie zijn de schuldigen etc, voor waar wij nu in zitten.
  Wij hebben te maken met een president die alle macht naar zich toetrek, zelfs het werk van zijn VP doet. Alles draait om één persoon. Het is grondwettelijk correct, maar funest voor een landje als Sranan met een kleine populatie, ook nog bevolkt door verschillende bevolkingsgroepen met eigen cultuur. En dan verbaast het ons dat het land corrupt is, dat er nepotisme heerst (de VP zegt dat hij goed zorgt voor zijn familieleden want die moeten ook eten).

  In andere kleine landen zegt men, dit is geen corruptie, dit is gewoon voor je (eigen) mensen zorgen. Moet je misschien spreken van ‘kleine en grote corruptie. Immers aan ‘kleine’ maken wij ons allen schuldig, wie niet eigenlijk. Een voorbeeld, je helpt je broer aan een baantje bij de EBS, door te lobbyen bij de chef van een afdeling, valt dit onder corruptie?

  Natuurlijk, Tsang voelt dit ook, bij hem zal het meer het “verval” (waardedaling wisselkoers) zijn, dan ineens in armoede te zijn belandt. Ook Pony betaald zich blauw aan van alles, maar het is nog te behappen. Dus mogen wij allemaal best klagen, gebeurt toch ook in het ‘rijke” Nederland, het is menselijk. Het is pas onwenselijk als er politici (opportunisten) zijn die van alles beloven als je ze kiest en vervolgens onbereikbaar blijven voor jouw zorgen. In plaats van vooruitgang krijg je alle soorten van denigrerende opmerkingen naar je hooft geslingerd. Asociaal tuig, je hebt ze in armoedige kleiding maar ook met jas en das (in pak) sari tori.
  gemodereerd

 17. “Ik denk dat er in ieder geval stabiliteit zal komen met de koers” WAAR???? Dan zijn we nog niet geholpen.

  Het minimumuurloon is nu op 30 SRD, maar de benzineprijs is al 42/43 SRD per liter. Een uur werken levert je dus niet eens een liter benzine op. De armoedegrens die in maart is aangenomen, is ook al achterhaald”. Dit ben ik wel met u eens.
  Je werkt als het ware gratis.
  Dankzij jullie is de bevolking nu aan het pinaren en CHAN en kornuiten, jullie hadden anders beloofd, maar jullie zetten ons nu in een diepere put.

  Er moet echt een verandering komen bij alle priveleges van ex-ministers etc.
  Volgende verkiezing mogen jullie het vergeten. No wan sma ne bribi Brunswijk nanga Chan. Neks oe ne doe. Te verkiezing o doro oen sa waka huis aan huis baka. Mi e jagi oenoe gwe.
  gemodereerd

 18. Hij voelt ’t ook, waar?
  Moet zich afvragen hoe het komt dat wij nu met z’n allen in deze misère zijn beland.
  @Dubbroe
  Wishful thinking.
  🥺
  gemodereerd

 19. ex minister salaris en dna salaris met alle priveleges. Hoe is het zover gekomen.brunsie,bouta ,somo. Jullie mogen het vegen.Chan heeft nog en jaar en nog wat om te herstellen.Ander mag hij ook inpakken. NPS is de weg kwijt. Het volk zal nu bepalen in 2025.
  gemodereerd

 20. pony , jij lult dat jij het voelt , waar voelt jij het , daar in holland waar jij bent , hier kan niet want je bent niet hier in suriname , en jij zal wel geen blauw bloed hebben , en jij zegt dat jou vriend tsang het ook voelt , lul niet , ook al je andere vrienden van de club van tsang voelen dat , en je kan het ook vragen aan de baardman kanhai van die club of hij het ook voelt , en pony vraag het ook aan zijn dochter aashna kanhai , maar zij is niet meer bij de club van haar vader
  gemodereerd

 21. Sang!!! Wat lul je? Je oogst nu wat in 2010 tot 2020 door je zelf geplant is. Vertel a volk fa a deh!
  gemodereerd

 22. “Ik denk dat er in ieder geval stabiliteit zal komen met de koers, maar de verlichting heb ik tot nu toe niet gezien. Tot de dag van vandaag heb ik geen sociaal plan van de regering gezien.”
  ===================================

  Stephan Tsang vergeet er gemakshalve erbij te vertellen dat hij persoonlijk mede schuldig is en de basis heeft gelegd aan de chaos en ellende die nu in het land heerst.
  En als de President belooft dat er aan het eind van de tunnel licht te zien is, dan is er aan het eind van de tunnel licht te zien.
  De spreekwoordelijke verlichting en niet zoals Tsang het volk op een dwaal spoor probeert te zetten met zijn “er is geen tunnel te zien in Suriname en mensen kunnen geen licht eten” . Dommer dan dit kan gewoon niet.
  Wat een dwaas, na Ronald Venetiaan vonden ze ook dat ze geen stabiliteit konden eten, luku pe a tya den tide..
  Het volk moet gewoon geduld hebben en rustig wachten op wat de toekomst voor ze in zal brengen. Ze hebben die moordenaar toch ook 40 jaar lang z’n gang laten gaan?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.