VES-secretaris noemt gevecht tussen monetaire autoriteiten ongekend

5
Het kantoor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aan de Waterkant 20 te Paramaribo.

“Dat de twee monetaire autoriteiten in Suriname met elkaar over straat zitten te vechten is ongekend en ongeëvenaard. Als je in krantenkoppen artikelen ziet waar de ene monetaire autoriteit A zegt en de andere B, willen we dat niet hebben. Als er meningsverschillen zijn, los dat binnenskamers op. Laat dat niet blijken naar de buitenwereld toe. Dat is gewoon heel slecht”.

Aan het woord is de Surinaamse econoom Swami Girdhari, secretaris van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). In een nieuwsprogramma op ABC benadrukte de econoom dat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. De monetaire autoriteiten zouden juist een voorbeeld kunnen nemen aan het duo Hildenberg-Telting die een uitstekende samenwerking hadden tijdens de regering Venetiaan.

Volgens de VES-secretaris heeft ook de huidige minister van Financiën bij zijn aantreden beloofd dat de communicatie met de CBvS zou verbeteren. Helaas blijkt dat het erger wordt.

“Als er een vraagstuk is die de samenleving niet begrijpt, namelijk het OMO vraagstuk, dan dient de Centrale Bank haar taak wel te kunnen en dat eenvoudig uit te leggen aan de samenleving en niet in paginagrote advertenties zaken publiceren. Want de samenleving heeft daartoe wel recht. Met publieke middelen worden mensen betaald en dan moet men niet komen met communiqués om uit te leggen dat het een technisch moeilijk verhaal is. Dan kan men toch niet doorgaan op zo een hardnekkige wijze en de samenleving uiteindelijk geconfronteerd raakt met verdere verarming. Dat is misdadig”, aldus Girdharie.


5 REACTIES

 1. Al de economen van CBvS met gekochte diploma mee nemen naar de bosjes brug en naar beneden plurren de rivier in.
  gemodereerd

 2. De huidige regering weet zich geen raad om de koers te beteugelen. De president zegt ‘a no mie’ maar schuld van de vorige. Maar dat zijn we al gewend van hem als hij in de knel zit. En Asis en de minister van Financiën verwijten de Centrale Bank. Dat is intussen ook al bekend.
  gemodereerd

 3. Het is een complete belangenstrijd en chaos aan het worden. Aan de ene staan de mensen van het ministerie van Financiën en de autoriteiten van de Centrale Bank tegenover elkaar. Aan de andere kant heb je de kapitaalkrachtige mensen van de VES die hun economische belangen hebben te verdedigen. Een aantal van hen en hun familie hebben grote belangen in het Surinaams bedrijfsleven. De VES heeft zo haar eigen agenda. Zij worden genegeerd door Santokhi. Toch proberen zij op slinkse wijze ingangen te verkrijgen bij deze regering. Het is allemaal een-pot-nat. Ze zijn niet te vertrouwen.
  gemodereerd

 4. De bestuurders cq beleidsmakers ruziën tegen elkaar en de BUITENLANDSE bedrijven plunderen onopgemerkt door , zo krijgt je nooit economische stabiliteit / ontwikkeling en welvaart in Suriname.
  Suriname is theoretische onafhankelijk op papier maar in het PRAKTYK is afhankelijk van buitenlandse bedrijven en machten en de schuldeisers.
  Ik schaam me diep wat gaande is in land , komt door de politieke machthebbers en degene met grote vermogen en malafide multinationals cq handje vol ondernemers.
  De rijkdommen van het Republiek Suriname is in UITVERKOOP ( REN NAAR GLEN van toen 👁👂🤷🤷‍♂️ de buitenlandse malafide wijsneuzen maken duidelijk gebruik van en profiteren heel goed de MISMANAGEMENT BELEID.
  gemodereerd

 5. –VERWIJDERD —
  Beste WAT: opmerkingen waarin je reageert op Debbie of het woord ‘Paarse’ gebruikt zullen niet meer geplaatst worden. We worden een beetje moe van dit soort reacties en waarschijnlijk de andere reageerders ook. Wordt jij niet moe van jezelf?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.