Voormalig DNV hoofd Veira moet op 28 april voor de Krijgsraad verschijnen

8
Danielle Veira

Het gerechtelijk vooronderzoek (GVO) welk door het Openbaar Ministerie in Suriname (OM) op 11 december 2020 was gevorderd tegen Danielle Veira, ex-hoofd van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) en de burger I. M is op 29 maart 2023 door de rechter-commissaris (RC) afgesloten.

Tijdens het GVO zijn personen onder ede als getuige gehoord, waaronder enkelen als anonieme/bedreigde getuige. Tevens is er door de RC een rechtshulpverzoek gedaan aan de bevoegde autoriteiten in Nederland om ook daar een getuige onder ede te horen. Verder is er een huiszoeking gedaan onder leiding van de RC.

De zaak van I.M. zal op 27 april 2023 dienen voor de Kantonrechter en Veira zal op 28 april 2023 moeten verschijnen voor de Krijgsraad.

Zij worden ervan verdacht dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan onder andere het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving (ontvoering); oplichting; diefstal; huisvredebreuk; en overtreding van de Vuurwapenwet. In deze strafzaak zijn er reeds enkele personen veroordeeld door de strafrechter.


8 REACTIES

 1. Kom niet denken om ons af te leiden van de ellende van htvland en de srd 20 miljoen vr feestdagen van 2023. We pinaren. Gebruik ht geld voor betere dingen.
  gemodereerd

 2. Goed werk van het O M. en de krijgsraad. De voortvarendheid, de snelheid , in deze zaak is opmerkelijk.
  Er liggen nog veel “oudere” zaken op de plank. Wanneer mag Adhin weer komen opdraven.

  Btw, in de fight tussen Jogi Bear en Gajadien, heeft Jogi de hulp ingeroepen van niemand minder dan advocaat Kanhai. Voor of volgens de oranje helden is hij de advocaat van de duivel. Zeer opmerkelijke !!!! keuze. Kennelijk heeft de “verguisde” krulle bol toch een goede naam.
  gemodereerd

 3. debby man, en die pony , jullie lullen , deze paarse dame veira wordt veroordeeld en net als bij jullie afgod ddb mag die macht misbruikster gewoon vrij rond lopen , maar , ja maar zij heeft geen macht meer en ddb wel , dus dame viera velen hebben de weg gevonden om amen te zeggen.
  pony waar hebt jij dat fake nieuws gelezen of gehoord dat die paarse zwerver kanhai een rol kan betekenen voor een van die oranje helden hoe jij dat zegt , soms bij faya pepre , of mart , of stanvaste
  pony hebt jij wel eens gehoord van advocaat Ashna Kanhai , die is geen paars
  gemodereerd

 4. Doewet wordt opgeroepen voor de zaak van rodney Cairo….remember folks? Dus debieus, ga de pamper verwisselen van Je gotrofather opa D meteen je domme, onzinnige commentaren, paarse heks.
  gemodereerd

 5. Justitie heeft haar handen vol aan het paars gespuis. De gevangenissen zitten overvol.

  Niets klopte bij het ministerie van Justitie.
  Met karige middelen proberen ze structuur aan te brengen en de veiligheid te vergroten.
  Het is niet alleen de drugsdealer met 1 gr coke of de koeiendief, maar vooral het witwassen, compliance, imago en internationale drugsbendes plus wapens.
  Op de zwarte lijst = geen valuta om bijvoorbeeld medicijnen of basisproducten te kopen, omdat je geld drugsgeld is. De buitenlandse banken accepteren je geld niet.

  Continue destabilisatie!
  De overheid is voornamelijk bezig om die paarse ambtenaren uit te betalen, vragen van paarse dna te beantwoorden en paarse criminelen op te sporen.
  Tot overmaat van ramp zijn de financiële verbetervoorstellen doordrenkt met het paarse gedachtegoed. Logisch dat Asis, hierover valt. Logisch dat de VHP DNA gaat steigeren.

  De eenmansfracties die denken dit eigenhandig aan te kunnen, be my guest.
  gemodereerd

 6. WAT 16 april 2023 Bij 04:05
  pony waar hebt jij dat fake nieuws gelezen of gehoord dat die paarse zwerver kanhai een rol kan betekenen voor een van die oranje helden hoe jij dat zegt , soms bij faya pepre , of mart , of stanvaste
  pony hebt jij wel eens gehoord van advocaat Ashna Kanhai , die is geen paars.
  WAT, Ashna werkt samen met Pappie op één kantoor, als ik mij niet vergist, dus 1+1=…..
  gemodereerd

 7. haha, pony redde wat er te redde valt. 🤣🤣🤣
  je probeert altijd hetzelfde
  in iedere reactie van je zal je altijd wel iets zoeken niet meer dan dat om iets negatiefs te zeggen. Je bent fake
  kom terug naar hier in Bijlmer is het ook niets
  Veel liefs
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.