Gvo tegen Danielle Veira in wapenkwestie

18
Persbriefing: 'Effect lockdown is pas na dag 22½ te merken'

Een gerechtelijk vooronderzoek (gvo) onder leiding van de rechter-commissaris (rc) is in volle gang waarbij Danielle Veira, ex-hoofd van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in Suriname, als verdachte is aangemerkt.

Vernomen wordt dat een onderzoek wordt verricht om te weten of burgers aan Veira zouden hebben betaald om aan wapenbadges van DNV te komen om zodoende een wapen te kunnen dragen.

Tijdens de periode dat Veira diensthoofd was, zou aan burgers wapenbadges van DNV zijn verstrekt om wapens te kunnen dragen. Voorts wordt vernomen dat degenen die de wapenbadges hebben ontvangen, verklaren dat zij de normale procedure hebben gevolgd om hiervoor in aanmerking te komen.

De verhoorde burgers ontkennen betaling van enig geld aan Veira. Integendeel verklaren zij informanten te zijn van DNV en informatie verschaften over onveilige situaties. Er zijn in dit verband woensdagavond een paar mensen die in Nickerie wonen, gehoord. Intussen zouden ook anderen in Paramaribo zijn gehoord.  

18 REACTIES

 1. De corrupte, criminele paarse beerput is onuitputtelijk. Al deze misdadige en veroordeelde NDP schurken hebben zich 10 jaar lang, schaamteloos, gewetenloos en meedogenloos misdragen.!! Bouterse/Hoefdraad/v.Trikt/Kromosoeto/Hausil/Adhin/Veira, etc. etc.etc. Wat een kansloze NARCO en FAILED STATE.


  Maak melding

 2. Er waren mensen die in 2020 nog eens tien wilden…..
  Stel je voor dat nu NDP-III aan de macht zou zijn. De schade aan mens, land, economie en maatschappij zou niet te overzien zijn geweest.


  Maak melding

 3. Flyer, de beerput heeft de kleur van een regenboog, de kleur paars is erbij gekomen.

  Redskin, met jouw manieren/fatsoen is het ver te zoeken. Stoer hoor om vrouwen (ik ga gemakshalve vanuit dat zij die vrouwelijke namen gebruiken ook vrouw zijn) zo seksistisch te bejegenen. Is dit wat jij verstaat onder het mom van vrije meningsuiting.
  Is dit het niveau van de mensen die dit land willen opbouwen.
  Para Express waar blijf jij met je “slim Suriname”.


  Maak melding

 4. rowdie , die ex dnv baas veira zal nu wel in haar broekje plassen , of denk je niet.

  rowdie , is die veira al veroordeelt voor de poging om die Cairo te ontvoeren , en dat zij telefoons heeft meegenomen van Cairo , jij zal het toch wel weten


  Maak melding

 5. Niemand durfde bouta harde vragen te stellen op zijn neppe persconferentie. De surinaamse pers bestaat uit blaffende tandloze honden die niet kunnen bijten alleen uit zijn te rapporteren op derde rang sensatie nieuws. De gemiddelde schoolkrant kan beter niews rapporteren dan de zogenaamde proffessionele surinaamse vrije pers.


  Maak melding

 6. Oppakken en opsluiten gedurende het onderzoek en informatie die zij versterkt. Zo iemand kan niet vrij in de rondte blijven lopen, en appen en bellen enz. Er is iets zeer ernstig aan de hand in Suriname als het om de nationale veiligheid van de Surinamers en Suriname gaat. Wellicht ook internationaal. Zie wapens die geruild werden voor drugs met de Columbianen, enz.

  Het gaat om zware militaire wapens, waarover zij haar mond stijf dicht heeft gehouden.

  De vraag, waarom heeft zij de minister van defensie en Chan, niet over geïnformeerd?
  Antwoord: Ze is de familie van

  Zit dat zo, dus dat wapens van het leger bij ddb thuiis en op andere plaatsen zijn/ zie walter ddb moet onder de pet gehouden worden. Waarom?, Wat is de bedoeling van ddb met deze zware militaire wapens?

  Een ieder die informatie heeft over de personen die wapenbadges van Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) hebben of vermoeden, moeten dit door geven aan het OM. Die kunnen na gaan of alles in orde is met de aanvraag en of deze personen wapens mogen dragen. Alle luitjes die niet fris onder hun oksel zijn moeten onder de loep worden genomen.

  Denkt u aan de Nationale veiligheid van de Surinamers.


  Maak melding

 7. WAT, waarover heb je het, ik doe niet aan regenboog. Ik zal het je uitleggen; met de kleuren van de regenboog heb ik enkel willen aangeven dat OM alle corrupte zaken moet uitzoeken, niet alleen van paars, ook van geel, oranje, rood en groen, dus je opmerking ‘ pony wat jij zegt , doe jij zelf ook , dus lover van de regenboog vlag’ snijdt geen hout.


  Maak melding

 8. De Ene na de Andere Onthulling waarbij Menige Ministers en andere Hooggeplaatste Personen worden beschuldigd van vrij zware feiten en de ene na de andere aangifte wordt gedaan bij de Politie maar er wordt vrijwel niemand opgepakt en indien het gebeurt dan is meneertje of mevrouwtje binnen de kortste keren op straat fluitend als een Picolet op het deuntje van djoegoe djoegoe


  Maak melding

 9. pony hout is moeilijk te snijden , zagen is een betere optie of kappen of verbranden, maar die andere kleuren komt niet voor in dit artikel , maar de hoofdrolspeelster is paars en zij wordt uitgekleed wat haar rol is in al die foute praktijken , en pony als die gele, rode, groene , zwart-gele , witte , oranje , zwarte , en blauwe (drankorgels) in een artikel voorkomen dat ze foute dingen gedaan hebben of doen moeten dan ook aangepakt worden zeker weten zullen we ze ook aanvallen , zeker weten , sicher , sure , biensur , seguno ,certo , weckwal.


  Maak melding

 10. franco nul,nul, dank u , kijk zo dom ben jij om iemand te feliciteren die jou reacties de grond inboort en daarom ben jij geen hoofdletter waard , jij geilt alleen op die paarse trut he , die geholpen heeft ons land naar de verdommenis te brengen , maar ja franco 11, een maal een nul blijft altijd een nul


  Maak melding

 11. Mijn vorige posting werd niet geplaatst. Ik probeer het nog een keer voor hen die koer van Memorie zijn.

  DNV directeur Veira als verdachte verhoord in zaak Rodney Cairo
  3 december 2020

  Share
  DNV directeur Veira als verdachte verhoord in zaak Rodney Cairo

  Luitenant-Kolonel Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), is woensdag als verdachte gehoord in de zaak van de militair Rodney Cairo. Dat melden Surinaamse media vandaag. Cairo heeft een klacht ingediend tegen Veira.

  Het gaat om deze zaak van vrijheidsberoving waarbij een inval in het huis van Cairo werd gedaan, door mannen van DNV. De inval werd gepleegd door vier in zwart geklede, gemaskerde en zwaarbewapende mannen die Cairo probeerden mee te nemen. De politie werd door een buurman ingeschakeld, maar deze liet de ‘ontvoerders’ gewoon gaan.

  Starnieuws verneemt dat Veira als verdachte blijft aangemerkt, hoewel ze is heengezonden na het verhoor. Tegenover de Ware Tijd bevestigde Veira dat zij woensdag als verdachte is verhoord door de Militaire Politie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.