donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSkalian tussen Godo-olo en Apetina zorgt voor ernstige milieuvervuiling

Skalian tussen Godo-olo en Apetina zorgt voor ernstige milieuvervuiling

-

Does Travel - naar Suriname

VHP-parlementariër Ronny Aloema vraagt zich af hoe de Surinaamse regering van plan is de toerisme in het land te bevorderen, wanneer nog steeds niet wordt opgetreden tegen illegale goudzoekers, waaronder ook skalians, die voor grootschalige milieuvervuiling zorgen in het binnenland.

“Wat er daar nu gebeurd is verschrikkelijke vervuiling, waaronder kwikvervuiling en illegale goudwinning. Informatie heeft mij bereikt dat een skalian zich nu bevind tussen Godo-olo en Apetina. Als onze natuur niet schoon genoeg is, zullen de toeristen wegblijven”, benadrukte Aloema dinsdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA).

Op de agenda stond de behandeling van de Toerisme Raamwet en de Wet Suriname Toerisme Autoriteit. Volgens Aloema is het binnenland van Suriname één van de grootste trekpleisters voor toeristen. Deze skalians zijn echter slecht voor de natuur en gezondheid van bewoners. De drijvende goudfabrieken spitten de bodem om en wordt het afvalmateriaal gewoon weer de rivier ingepompt.

Opeenvolgende regeringen hebben dit probleem echter niet kunnen oplossen. Het is publiek geheim dat ook politici zelf belangen hebben in de goudsector en de skalians.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. De vervuiling is en gaat er zijn voor de komende 100 jaar
    maar de gedachte gang is ike ike ike en de rest kan stikken


    gemodereerd
  2. Bij wet moet deze goudwinners verplicht worden om dagelijks minimaal 2l van hun afvalwater te nuttigen en baden in die rivieren waar ze werken. Ook hun naasten en werknemers verdienen deze behandeling.


    gemodereerd
  3. Aloema, als de regering niet optreedt tegen de skalians, zou jij je stamgenoten ertoe moeten aanzetten die skalians te vernietigen. Doe je dat niet dan ben je er mede schuldig aan dat jouw mensen ziek worden, Inheemse kinderen uit dat gebied geestelijk en lichamelijk gehandicapt geboren worden en dat de mensen in dat gebied vroegtijdig sterven aan kwikvergiftiging. Voor de mensen uit het gebied tussen Godo-olo en Apetina is het een kwestie van leven of dood. Ik ben over het algemeen tegen geweld, maar in dit geval hebben de mensen het recht, om uit zelfverdediging, grof geweld tegen de skalians aan te wenden.


    gemodereerd
  4. Meneer Aloema blijf niet huilen en zeuren over de skalians maar zoek uit van wie ze zijn en maak dat bekend met naam en toenaam. Waarschijnlijk zitten de mensen van wie deze skalians zijn jouw in die zelfde kamer waar je klaagt wreed uit te lachen.


    gemodereerd
  5. Waarom worden door de FRANSEN zulke operaties WEL in brand gestoken en in Suriname NIET.

    Omdat het telkens weer blijkt dat er in “Switi Sranan” sprake is van CORRUPTIE en NEPOTISME.
    Geen opbouw en productie maar snelle winst en destructie…


    gemodereerd
  6. Suriname doet in mijn ogen niets aan geen enkele milieu bescherming. Geen enkele poging om deze illegale goudwinning die de rivieren en het binnenland ernstig vervuilen. Men doet niets aan het terugdringen van de vele diesels, die hier rondrijden, niets aan het terugdringen van het gebruik van plastic en de vele petflessen, die gewoon bij het vuil worden gegooid. Er is nog geen beleid, animo, of inzicht in deze materie. Men leeft nog alsof het de jaren 70/80 zijn.

    Met deze illegale skalians moest allang afgerekend zijn. Het is triest om zo in het leven te staan en zichzelf op de borst te slaan dat men de titel ” het groenste land” bezit. De President zelf zet vol in op industriële ontwikkelingen. We gaan voor gas en olie??? Waarvoor? Deze titel die we dragen, bied zoveel mogelijkheden om niet die kant op te hoeven. Er word ook gesproken over de agrarische sector, wat op zich enorm veel potentie heeft. Maar waar zijn die ontwikkelingen? Er word steeds maar geroepen….. we gaan de graanschuur van de Caribbean of zelfs de wereld worden!! Oting?? Wanneer??


    gemodereerd
  7. sorry yere maar dit wordt zelfs in stand gehouden door de omliggende dorpen. Een heleboel van die skalians hebben toestemming van dorpshoofden. Ik heb geen medelijden met mensen die zichzelf en hun naasten willen vergiftigen voor een beetje geld.


    gemodereerd
  8. Prima oefenmateriaal voor Apache’s. Geef de Amerikaanse en de Nederlandse strijdkrachten de ruimte om te trainen


    gemodereerd
  9. Had even gedacht, dat er geen skalians meer actief waren hahaha grapje.
    Toen een nederlandse minister Suriname een failed state, mislukte staat, noemde moest hij gekruisigd worden. Ik vraag mij af wie hem nu nog ongelijk wil geven. De goede man had gewoon een goede kijk op zaken. Chan zou vooruitgang brengen, het gestolen geld terughalen, a bo set en. Gaat niet lukken want, voor zover ik dat weet, hangt een marionet altijd aan touwtjes en de rest mag worden veronderstelt bekend te zijn.


    gemodereerd
  10. deze regering doet niets voor het milieu de vorige regering ook niet , in de top zitten zeker de lui die toestemming gegeven hebben , en zich er verder niet mee bemoeien , maar wel hun zakken gevuld , iemand zei hier al dat je op zo’n manier geen toeristen lokt , maar juist op andere gedachten brengt dat toeristen Suriname links laten liggen , en die minister van transport en toerisme heeft op de vakantiebeurzen in Europa dat allemaal verzwegen he ,maar minister de toeristen zijn niet zo dom als u , en volgen de media per land waar het slecht is , waar het gevaarlijk is en Suriname valt daar ook onder en , en dat er niets te beleven valt, soms naar skeletten van mensen en dieren kijken die zijn vergiftigd door kwik , misschien komen er een paar ramptoeristen


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES