Werkzaamheden 350-houses bouwproject Reeberg worden voortgezet

10
Werkzaamheden 350-houses bouwproject Reeberg worden voortgezet

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft op zondag 9 april een bezoek gebracht aan het bouwproject Reeberg. Volgens de minister gaat het om het 350-houses bouwproject Reeberg van 2019, die vanwege omstandigheden jarenlang was stilgelegd.

Door een schenking afkomstig uit China worden de werkzaamheden van dit project weer voortgezet, meldt het ministerie van OW. Het doel van dit project is om 350 woningen te bouwen op een perceel oppervlakte van 25 hectare, die bestemd zijn voor gezinnen in nood.

Een delegatie uit China is gearriveerd om de voorbereidingen te treffen voor de werkzaamheden aan de Zwartbondstraat in het district Wanica.

De woningen worden in 6 verschillende modellen gebouwd voor één tot en met 3 personen. Het uitgeven van deze woningen zal niet gratis zijn. Er staat een betaling en registratie tegenover.

Het registreren zal door het ministerie OW gecoördineerd worden.


10 REACTIES

 1. Allereerst is t beschamend dat China dit project moet gaan leiden. Heeft Suriname geen eigen bevolking om huizen te bouwen. Het is dieptriest gesteld. Er zijn zoveel handjes werklozen. Ten tweede is t op langere termijn van deze project een kwestie van probleem wijken, verloedering, want de zwakke in de samenleving wordt in zo’n wijk gecentreerd. Raden wat er gaat gebeuren.
  gemodereerd

 2. Jammer dat we weer eens moeten wachten op schenkingen uit het buitenland om onze projecten op te zetten en af te ronden. Gaan we ooit leren om zelf onze broek omhoog te houden ?
  gemodereerd

 3. 350 woningen voor gezinnen in nood….is een begin maar lang niet genoeg. Ee zijn duizenden gezinnen in nood io denk zelf niet dat het nu noodzakelijk is, woningen te bouwen voor 1 persoon. 1persoonnkan makkelijker onderdak vinden dan een gezin. Ik denk dat de prio moet liggen in bouwen voor gezinnen.
  Wat ik me ook afvraag is waarom de registratie door OW gecoördineerd wordt en niet door Sociale Zaken. Dit zorgt voor ruis op de lijn. Maar goed ze zullen hun reden hebben. Zou dan ook handig zijn waar van OW je moet registreren, wat je moet overleggen bij registratie en en aan welke voorwaarden je moet voldoen.
  gemodereerd

 4. Héhé, eindelijk. Door omstandigheden stil gelegen. Nu weer opgestart. Zie onze Riad een beetje pronken met andermans veren, maar goed, hij heeft meegeholpen het project te herstarten, is toch ook niet niks.👊🏽
  gemodereerd

 5. Is van 2019 en in 2020 van jouw regering en die vertikten bepaalde projekten door te laten gaan. Nu zien jullie dat deze regering ht niet kan. Sabaku projekt was voor huizen. Was al 99% in place
  gemodereerd

 6. Woningen voor 1 tot 3 personen. Dang hoe dang? Sedert wanneer bestaat een surinaams gezin uit ten hoogste 3 personen. Uitsluitend bij inschrijving en als ze de sleutel hebben gekregen, worden deze aantallen verdrievoudigd.
  gemodereerd

 7. Woningnood ontstaat doordat er te veel vaderloze gezinnen in Su zijn. Men plant zich voort als een konijn en hopt naar de volgende konijn. Er is geen gezinssamenstelling.
  Je ziet bij 1 bevolkingsgroep dit 9 van de 10 keer voorkomen. Ik zeg niks…
  gemodereerd

 8. ha ha die paarse debby man en die pony , 2019-2020 was toch jullie afgod hier de baas toch , maar de chinezen hebben het stop gezet omdat bouterse niets terug betaalde voor eerdere leningen , niet hoefdraad maar bouterse heeft die leningen toen afgesloten
  de chinezen zie dat hun geleend geld wel betaald wordt , maar die chinezen spelen een vuil spelletje , stap voor stap gaan ze Suriname innemen , maar jullie Hollanders zal dat toch een worst zijn he debby man en pony , want jullie zijn geen Surinamers
  gemodereerd

 9. paarsen het is jullie niet opgevallen dat die ndp chinees tsang niet op de foto staat , raar he , maar waar he
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.