Inheemse en Tribale volken fel tegen wijzigingen conceptwet Collectieve Rechten

4
Inheemse en Tribale volken fel tegen wijzigingen conceptwet Collectieve Rechten

De VIDS, VSG en KAMPOS (organisaties van Inheemse en Tribale volken in Suriname) hebben donderdag een gezamenlijke verklaring overhandigd aan DNA-voorzitter Marinus Bee.

De organisaties zijn faliekant tegen de wijzigingen die in januari zijn verwerkt in de conceptwet Collectieve Rechten der Inheemse Volken en Tribale Volken.

“We geven uitdrukkelijk aan dat we de beraadslagingen in DNA over deze conceptwet zeer nauwgezet zullen volgen en van elke volksvertegenwoordiger zullen analyseren wat hun stellingname is”, staat in de verklaring.

“Nu zullen we zien en horen wie, en welke politieke partijen, daadwerkelijk onze rechten willen erkennen, respecteren en beschermen en wie niet. Het uur van de waarheid is aangebroken en die waarheid zal bij de eerstvolgende verkiezingen absoluut worden meegenomen”, aldus de organisaties van Inheemse en Tribale volken.


4 REACTIES

 1. Ze hebben al alles gestolen van die arme indianen en wat ze nog over hebben van het land is maar een klein stukje en dat willen zelfs deze criminelen in de regering en dna van hun afnemen. Waarom stemt men op dit soort duivelse figuren eigenlijk dat stom achterlijk volk in Suriname?!
  gemodereerd

 2. hans oh , wist jij dat jou vriend ddb , daar hout en goud consessies heeft gegeven aan de chinezen , en dat zijn net sprinkhanen , het bos wordt in snelle tempo geveld
  en de inheemsen willen nu de schuld bij deze regering neerleggen , want ze houden van bouta , zie bij elke dagvaarding van het december proces zijn altijd die hoofdtooien figuren aanwezig
  gemodereerd

 3. Inderdaad hebben ze alles gestolen van de indianen. En meneer Bee van de OBOP geeft grond liever aan hun eigen mensen dan aan de vredelievende indianen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.