Ramdin over VES: “Men is bereid kritiek te spuien, maar niet om opties voor verbetering aan te geven”

30
De Surinaamse minister Ramdin
De Surinaamse minister van BuZa Ramdin

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking in Suriname (Bibis) nodigt alle deskundigen uit om met hun ideeën naar de Surinaamse regering te komen, om zo mee te helpen de economische situatie in Suriname te verbeteren.

Zo ook de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) die volgens hem vaker kritiek levert, maar niet concreet met plannen komt.

“Kom meehelpen. Al deze organisaties hebben concrete aanbiedingen gehad om mee te helpen in functies, maar ze hebben geweigerd. Ik heb voorbeelden genoeg van individuen die zijn gevraagd om beleidsverantwoordelijkheid te dragen en dat hebben ze geweigerd. Dus, ik ben teleurgesteld dat men bereid is kritiek te spuien, maar geen opties van verbetering aangeeft en noch minder bereid is om mee te doen”, zei Ramdin woensdag kort voor aanvang van de Raad van Ministers vergadering.

Volgens de bewindsman maakt het niet uit welke regering nu aan de macht zit of zal komen. “Je gaat door een hervorming moeten gaan. Laat u zich niet misleiden door allerlei uitspraken. Uiteraard moet het anders en beter, maar vertel me ook hoe. Vertel me jouw plan. Kom met ideeën.

Heeft u gemerkt dat in alle kritiek vanuit buiten men geen eigen oplossing geeft. Ook niet de VES. Als u erin (in de regering, red.) zit, dan is het wat anders. Ik nodig de mensen uit om erin te komen zitten en te zien hoe moeilijk het is om te zeggen: dit moet gebeuren. Want wanneer je ervoor staat, dan zie je hoe moeilijk het is om uit te voeren. Regeren is erg complex”, aldus Ramdin.


30 REACTIES

 1. Opties voor verbetering?? Jij en je prescluisteren nr niemand, doen alsof jullie de wijsheid in pacht hebben.
  Wat zegt Trinidad tegen IMF?? Wij laten de koers niet los. Zij gebruiken hun hersenen tbv het land, jullie denken aan jullie eigen zak. Slechtste regering. VHP had kapitaal en deskundigen. Waar zijn die????
  gemodereerd

 2. Ramdin uw oproep is terecht, laat de mensen die van de zijlijn alleen naar negatieve kritiek leveren met een oplossing komen. De vorige regering heeft het land failliet gemaakt en wij moeten nu met zijn alle helpen om uit de ellende te komen. Kom op echte Surinamers, help ons land.
  gemodereerd

 3. Ramdin … je bent de grootste … MISLUKKELING … wie ben jij .. Ramdin … om kritiek te leveren/hebben op de VES. Je hebt totaal geen verstand van economie … van regeren … LIEGEN, FRAUDEREN, STELEN … daarin kan niemand je evenaren.

  Als “diplomaat” was je totaal ongeschikt.

  Bij de OAS zagen ze je eerder gaan dan komen … je was A VERY BIG sta-in-de-weg … NIETSNUTTER !!!!!!!

  In het particulier Bedrijfsleven heb alleen maar aan de kantlijn gefrommeld.

  Ramdin …na 25 Mei 2023 of eerder zul je samen met je kornuiten … mi-ni-sters … verantwoording moeten afleggen. Na een eventuele veroordeling wordt je het land uitgezet { je hebt toch een US-nationaliteit} en persona non grata voor het leven verklaart … opgeruimd staat netjes !!!!!!!
  gemodereerd

 4. Ok Ramdhin, hier n gratis idee. Geen friends n fam beleid, afschaffen v al die dure buitenlandse snoepreisjes, verban corruptie, de bezem door t grondbeleid en gesjoemel met aanbestedingen. Kortom good en integer bestuur. Stimuleer de kleine ondernemers. Allemaal opendeur oplossingen. Lef ontbreekt. Wees eerlijk.
  gemodereerd

 5. Kunnen ze niet!
  Ze zijn wel goed in breien, 🧶. Ze draaien al 50jr om de hete brei heen.

  Sommigen hadden echt gedacht dat deze president ze zou regelen. Niets daarvan!
  Dat is de reden van de verwoestende, nietszeggende, ingezonden artikelen, niet alleen van breiclub ves.

  En het dom deel maar geloven dat F&F geregeld wordt. Dat ding is onterecht een eigen leven gaan leiden. Allen beïnvloed door de paarse brainwash-machine.

  Mensen doen dingen niet zomaar!
  Er is altijd een motief! Gebruik je hersenen nou eens een keer.

  Het is zo klaar als een klontje dat ze zijn afgewezen. Het gedrag van een jaloerse bitch, die raast en tiert en net als een ouwe ‘gekraste’ Langspeelplaat 7×24 klaagt.

  Je zal zo’n vent in huis hebben, YUK!
  Wie de ‘stiletto’ past….
  gemodereerd

 6. trek al die goud en hout concessies in die het land niets opleveren
  ga op al die vruchtbare grond eens produceren
  verban al die levenslange pensioenen van mensen die veels te kort in de regering hebben gezeten
  ontsla al die nutteloze mensen die niets doen met een regeringsbaan
  investeer dat geld eens om de ambtenarij aan te pakken en te moderniseren ipv dat eeuwige gekloot met papiertjes voor van alles wat
  dit zijn zo maar een paar dingen die gelijk al naar voren komen en elke idioot al had kunnen verzinnen, maar door corruptie en vriendjespolitiek nooit voor elkaar komen
  gemodereerd

 7. Zebede, ik vraag mij in gemoede af waar deze min.van bibis woont, als ik het goed heb, heeft de VES vaker aangegeven wat er gedaan moet worden om een ommekeer te brengen in de situatie. Laat hij vertellen wat voor voordelen zijn mega reizen hebben betekend voor SU
  gemodereerd

 8. Volgens mij heeft de Ves continu oplossings modellen aangedragen. Maar de regering heeft een eigen visie en het IMF, dat is de rode draad in uw beleid. Dat is ook de reden dat men bedankt heeft om aan te schuiven bij de zogenaamd voorbereidende gesprekken betreffende het nationaal dialoog. Geld uitgeven als water aan snoepreisjes, meneer Ramdin…( want deze man heeft in korte tijd de wereld over gereisd, alsof hij een profeet is )…is nu 2 jr voor de verkiezingen eventjes on hold!

  De Ves bestaat uit deskundigen, Economen!! En niet uit friends and family. Geef toe dat het voor u en uw President, moeilijk te verteren is om uw ondeskundigheid te laten blijken. Alle kader jaagt u het land uit. Ambassade in Jeruzalem openen, was een van de grootste flaters en het bewijs dat u.. zelf geen idee heeft waar u mee bezig bent. Al uw grote verhalen over het nut van uw reizen, vallen tot nu toe zwaar tegen gevallen. Al die grote bedrijven die zich hier zouden gaan vestigen, hebben totaal geen interesse in het land. De hoop vestigen om een oliestaat te worden, is toch achterhaald in deze tijd. Waar onze planeet zucht onder het snel veranderende klimaat. Geef toe…U heeft geen visie en eerlijk gezegd vind ik u maar een blaaskaak die zichzelf op een voetstuk plaatst. Maar inhoudelijk????

  Houd aub op om anderen voor dom en ondeskundig te verklaren en verlaat die stoel waar u nu op zit. Uit uw eigen woorden, haal ik de bevestiging dat beleid maken en de juiste beslissingen nemen, niet uw ding is…
  gemodereerd

 9. keneth 6 april 2023 Bij 11:39
  Ramdin uw oproep is terecht, laat de mensen die van de zijlijn alleen naar negatieve kritiek leveren met een oplossing komen. De vorige regering heeft het land failliet gemaakt en wij moeten nu met zijn alle helpen om uit de ellende te komen. Kom op echte Surinamers, help ons land.
  ===================================

  Keneth, helemaal eens. Het zijn deze abanies die anderen mislukkelingen noemen en zelf geen kaas van economische wetmatigheden hebben. Allemaal stuk voor stuk “fo soso” naar school gegaan. Ze vergeten er gemakshalve tegen het volk er bij te vertellen dat ze met hun aantijgingen zelf de schuldigen zijn van de chaos en ellende in het land.
  Het gros van ze kan ook niet meer in de njan patu, dus beschuldigen ze anderen zonder maar een greintje bewijs te hebben voor van alles en nog wat. Het populistische “friends & family” verhaal doet de zaken er bovendien verder ook niet veel goeds.
  gemodereerd

 10. Ik ben het volkomen met minister Albert Ramdin van het ministerie van BIBIS eens, 100!, 100 %.

  Zie verder:
  – Surinaamse radio stations in Nederland,
  – vele Surinamers die met acties op straat komen, pakie, pique, neus, van dijk-silos, belfort, hofwijk,
  – paloeloe jongens die in aan de Universiteit van Wageningen hebben gestudeerd, vraag ze wat voor succes ze met landbouw, productie en export voor Suriname en zichzelf gedaan hebben,
  – hangmensen op straten van Paramaribo die in radioprogramma’s video negatief praten over deze regering, maar hun eigen leven niet eens bekijken en zich afvragen, waarom ze op straat hangen,
  – dat hele waterhoofd vh Ambtenaren apparaat,
  – ddb, ddb-gezin, friends en familie, ndp- politieke voornamen in de DNA, nu en toen ze aan de touwtjes trokken. Zie hun schoolmaaltijden, Carifesta, militaire wapenhandel, drugshandel, goudhandel, houthandel, stelen van goud en valuta uit de kluis Lips van de CBvS, kids en vrienden allerlei top benoemingen geven, enz
  – enz, enz, enz.

  Ze willen allemaal afhankelijk zijn en voor een baas werken en hun handjes ophouden, niets willen presteren, veel praten, praten en praten, zonder dat het een oplossing biedt, willen hogere salarissen en niets presteren, afhankelijk zijn van een baas en een baas willen hebben.

  Allemaal willen een beter leven, maar ze kijken niet hoe ze op een hogere level, beter leven willen komen/hebben. Voor degene die een opleiding gevolgd hebben, zie welke beroepen het zijn en vraag ze waarom ze niet durfden een eigen onderneming in productie en export op te zetten in de zeevisserij, landbouw, eco-toerisme, ook voor de export huizenbouw/kasten voor kleding en keukens, banken, tuinmeubelen, vlonders, bedden, raamkozijnen, deuren, stoelen voor de eettafels, korjalen, houtenstijgers, dukdalven, houten lepels voor gebruik bij het koken, enz

  Surinamers zijn oerlui en zeuren de hele dag, hele nacht, hele jaar, jaar in, jaar uit, een gebed zonder einde.

  Zie hoe de op 25 Mei 2010, 25 Mei 2015, 25 Mei 2020 in grote aantallen op de ndp hebben gestemd. Gestemd voor ddb, ndp-kliek die Suriname vanaf 25 Februari 1980 naar de moer heeft geholpen, mensen heeft gedood, mensen heeft onderdrukt, witwassen, valuta wegsmokkelen, idem goud, enz. zelf verijking, het land financieel, economisch sociaal hebben vernietigd. . grote armoede en grote ellede, Ondanks dat, zie dan hoe de Surinamers stemmen.

  40 % vd volwassen Surinamers hebben het denkniveau ve kind vd 4 de klas lagere school en de overige 60 % bakken er ook niet veel van. Ze weten het allemaal hoe Suriname vooruit moet komen, maar hun leven is gewoon een grote rotzooi, want als dat niet zo zou zijn, zou de vlag van Suriname er veel beter bij wapperen.

  Gaan jullie werken, dan zullen jullie zien wat werken is en valuta verdiend kan worden. Je zult merken dat je tijdens het werken je mond strak dicht moet houden, want er moet gewerkt worden tijdens de werkuren. Het rendement kan vast gesteld worden wat je per uur gepresteerd.
  gemodereerd

 11. @Ramdin,

  Helemaal eens met uw betoog, je heb mensen die een afrikaanse visie op bepaalde zaken, en daarom is het overal een zooitje met deze mongolen, die geen kaas hebben gegeten van economie, die liever lui zijn dan moe , bedelen, roven en plunderen daar zijn ze goed in.
  Als ze een volle buik gaan ze feesten en beesten en als ze de volgende dag wakker worden, dan agrie e kier ding saka saka’s
  gemodereerd

 12. Als minister ben jij verantwoordelijk voor het beleid van jouw ministerie.
  Als je zelf geen oplossing hebt dan ben je ongeschikt voor de post.
  In het bedrijfsleven was deze gast allang eruit getrapt.

  Het grotere probleem is de CORRUPTIE en het NEPOTISME.
  Daarvoor moeten ALLE corrupte, vervloekte, varkenachtige criminele families worden aangepakt. Zolang daar niks aan wordt gedaan gaat Suriname in geen 100 jaar vooruitkomen!
  gemodereerd

 13. Minister van Alle Zaken en Santhoki komen er nu pas achter dat regeren COMPLEX is: Santhoki o set eng toch!

  Donder op yere!!
  gemodereerd

 14. Je moet het eens zijn met die minister van Bibis. Hij woont in USA mt zn gezin. Hij komt graaien in Su. Hij is gewoon een boef. Reist de wereld rond en mkt ons belachelijk en zijn bijdrage is 0,0.
  De Sur zijn lui, daarom hft je pres ons land in rotsooi gezet mt zn witwas diaspora.
  Bibis kost Su onnodig geld. Ook die ambassades die hij verzint die geen nut vr Su hebben.
  Vr de verkiezingen is deze oplichter uit Su. Schrijf het op.
  Wat hft hij voor Su gedaan?? Geen moer
  gemodereerd

 15. Oké, oké, ik moet eerlijk zijn!

  “Dingen die de regering zou kunnen doen”.
  Das nou een 100 pagina boekwerk overhandigd door het ves aan de regering.
  Hun bijdrage als ‘rechtgeaarde suri’, zeggen ze, Proest.

  De president sloeg het boekwerk open en zag in één opslag dat het een ordinaire copy/paste was van 10 jr paars. Alleen pagina 1 en de laatste pagina zijn aangepast in de kleur oranje. En toen…., toen belande het boekwerk in het archief.

  Logisch want 10 jr geleden had je geen oorlog en geen post pandemie en geen energiecrisis, geen 200 leningen en geen 4 miljard schuld. Dus de aanbevelingen zijn gezien de huidige economische crisis niet van toepassing.

  Ja of Ja!
  gemodereerd

 16. @Passant 👏👏👏👏👏
  Haast eenieder in su die aan de kantlijn staat te klagen weet wat er gedaan moet worden, maar niemand geeft aan hoe. In de ogen van velen zijn de huidige problemen simpel op te lossen, was dat maar zo. Gezegden en spreekwoorden bestaan al eeuwen. Eentje zegt: “verbeter de wereld, maar begin bij jezelf”, iets dat meestal jammergenoeg ontbreekt. Zelfredzaamheid schijnt een taboe te zijn, alles moet van “lantie” komen.
  gemodereerd

 17. Deze regering kan niet tegen kritiek. Het falend beleid van family and friends gaat gewoon door ondanks kritiek vanuit de samenleving. De VES is heel deskundig en kan het volk een goed beeld geven van de tekortkomingen van deze regering. Daarmee is kroonprins Ramdin niet zo happy. Trouwens, Ramdin is de enige goed functionerende minister op dit moment. De meest incompetente ministers komen uit de ABOP en PL. In denk dat Ramdin het veel beter zou doen als president dan Chan.
  gemodereerd

 18. Ramdin, hoe kun jij van integere personen verwachten dat zij jullie komen helpen. Het nepotisme als beleidsonderdeel, de friends and family beleid, steeds kiezen voor lieden die ondeskundig zijn, nooit hebben willen luisteren naar goede raad, nooit anderen hebben willen betrekken in het beleid, en nu komt u huilie huilie doen, mámá ze willen niet met mij spelen bébébé. Ramdin, waar is je grootspraak gebleven, waar is de president, die altijd riep w’e ô seting , jullie waren er zo heilig van overtuigd in jullie overschatting en nu loop je met losse flodders te schieten.
  Het is zo complex zeg je, waarom dan drie jaar gewacht om hulp te vragen. De VES gedraagt zich altijd kritisch maar heeft zich ook aangeboden om te komen helpen. De president heeft het aanbod altijd hoogmoedig afgeslagen, waarom vraag jij niet aan de pres waarom hij nooit heeft willen luisteren. Altijd als anderen een andere mening verkondigden werd dat door de regering gezien als kritiek, nooit dat het misschien goede raad was. Nu dat er nog twee regeringsjaren nog te gaan zijn, is onze super minister eindelijk wakker. Al de tijd was koning Albert zo druk aan het rondreizen over de aardbol dat hij nooit en te nimmer in de gaten had wat er echt speelde in Sranan, zijn koninkrijk.
  Op dit gebied verschil jij niet zoveel van onze Boefdraad, onze reizende econoom met een waarde van vier miljard usd. Ben jij nu wakker omdat het flink knettert en dondert in je eigen gelederen (VHP). Iedereen ziet het einde naderen, het einde van een luxe leventje, straks een leven van een paria. Je kan geen rare politieke capriolen meer uithalen om aan te blijven.

  Natuurlijk zullen de laffe oranje helden doen alsof hun neus bloed, alsof de uithaal van Ramdien bedoelt is voor enkel de oppositie. Zijn uithaal is juist voor deze groep bedoelt, Ramdin heeft willen zeggen, kom bij ons, sluit je aan, blijf niet aan de zijlijn staan, help mee om uit de shit te komen, kom geef een bijdrage. Maar, zoals altijd zal het niks uithalen, het is aan dovemansoren gericht. De mensen die anderen voor abani’s, dom en lui lopen uit te maken zijn zelf liever te slap, te laf en zelf te lui om te komen helpen. Hypocrieten zijn het, als het op aankomt is hun naam altijd haas.
  Wacht even, kan het zijn dat hun houding is ingegeven, omdat zij denken te eten wat voor troep deze regering heeft overgenomen en wat voor een nog grotere troep deze regering van heeft gemaakt. Mocht dit waar zijn, tje poti. Jip en Janneke.

  Btw, Passant, van de andere oranje helden kunnen wij het nog velen, maar jij Passant, jij was altijd zo drammerig om deze Ramdin weg te laten halen, je vond hem niks, een sta in de weg, en nu ben jij het 100% procent eens met zijn huilie huilie uithaal van niks, nada, Notti. Je had zelf een mooie bijnaam voor Ramdin.
  Bovendien heeft Ramdin het op jouw soort gemunt (ook de anderen moeten zich aangesproken voelen, tenminste als zij ballen hebben, die met woorden en geen daden achter deze regering staan) hé, altijd komen met een scala aan plannen maar te “laf” of te “slap” om te komen helpen.
  gemodereerd

 19. Ik ben het ook volkomen eens met deze minister. De meeste …….tjes die hierboven kritiek hebben geleverd en disrespect tonen naar de minister toe, moeten nog even volhouden. Deze regering wordt nu afgeserveerd, maar wacht nog even af. Over een jaar of twee waait er (misschien) een andere wind in Suriname, dan zullen jullie merken wat er van het land terechtkomt. Dan zullen jullie op je knieën smeken om terug te gaan naar 2020 – 2025.
  gemodereerd

 20. Ik had 2 jaar geleden ook het voorstel van micro economie zoals in Bengaladesh gebeurt om dat systeem in Suriname in te voeren. Dit systeem werkt als volgt. Een bank geeft aan landbouwer een kleine renteloze lening. Vervolgens wordt het land bewerkt en met de oogst en de opbrengst wordt de lening afgelost. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Bengaladeshi inzag hoe hij bijdroeg aan de opbouw van het land. Vergeet niet dan Bengaladesh nog steeds een van de armste landen in de wereld is. Helaas is dit systeem in Suriname niet toepasbaar. Reden? Het geleende geld wordt voor plezierdoeleinden gebruikt. Bovendien is de trots van de Surinamer alleen verbaal meer is hij niet waard. Triest maar waar !
  gemodereerd

 21. Ramdin je opmerkingen zijn onterecht, ongepast, onprofessioneel en onfatsoenlijk.
  Er is al zo vaak aangeven wat moet gebeuren, wat de effecten zijn en wat de baten & lasten zijn. Nergens i je verhaal ben je ook echt concreet over voorgestelde maatregelen en waarom ze volgens jou niet deugen. Ook ga je voorbij aan evidente zaken die bekritiseerd zijn zoals monetaire financiering, fam & friends, exploderende kabinetten en cie’s die niets leveren, onvermogen zaken goed en snel te implementeren zoals de BTW, uitblijven van dringend noodzakelijke reorganisaties in diensten en parastalen, dringend noodzakelijke professionalisering en meer autonome instituten, meer en snellere transparantie.
  Tot slot is de opmerking dat niemand van bv VES in de regering wil zitten een dooddoener. Denk je echt dat ze zich willen laten inkapselen in organen waar ze niets kunnen veranderen als eenling tussen een stel arrogante nietsnutten & opportunisten want zo zien ze de cie’s en kabinetten.
  Ramdin ga je schamen. Als je niet inhoudelijk kan reageren kun je ook niet fatsoenlijk, goed en kundig regeren!
  gemodereerd

 22. Suriname zit vol met hangmatadviseurs.
  Van uit hun hangmatten geven ze commentaar en adviezen.
  gemodereerd

 23. de ves zijn allemaal neppers , zelfde als die nep econoom robg , trouwens wie betaald alle ves leden , of is het een staatsbedrijf
  de ves wilde toch niet aan tafel zitten bij de president , om vraagstukken te helpen oplossen , dus iemand zei hier al dat de ves leden hebben een denkniveau van een kind van de 4 klas lagere school , o daarom wilden die jochies niet komen praten met de president , want ze zullen in hun broek plassen als ze bij de president aan tafel gaan zitten
  gemodereerd

 24. ha ha ha die stadsgerillia en die konsensi en debby man , goh is de ves soms paars , en ramdin ook , nou dan zijn het toch jullie vrienden , vrolijk pasen , jullie zullen zeker alleen maar paarse nep eiertjes verstoppen he daar in de bijlmer he
  gemodereerd

 25. De VES mag net als elke andere Surinamer, kritiek leveren op het gevoerde beleid, de VES bepaald echter het beleid niet, zij hoeven de oplossingen voor de problemen, waar Suriname mee kampt, niet aan te dragen, dat is de taak van de regering. Als Ramdin wil of vindt dat de VES de oplossingen moet aandragen, omdat hij dat zelf niet kan, moet hij maar aftreden en afzien van zijn riante salaris en iemand anders, b.v. een van de VES leden, in de gelegenheid stellen de problemen wel op te lossen.
  gemodereerd

 26. Passant zonder verstand.. jij hoort dan zeker bij die 40% van de Surinamers als je het eens bent met zo een slechte minister zonder prestaties.

  Wat ook laat zien dat je echt heel weinig kennis van zAken hebt, is omdat de VES zo vaak hun bijdrage heeft willen leveren maar niet erbij betrokken worden bij besluitvormingen. Ben je daarvan niet op de hoogte of speel je gewoon dom?? Dus alle rommel dat je daar schrijft kan je als braaksel zien en ik zou zeggen slik alles maar rustig weer in.
  gemodereerd

 27. Ramdin bedoelt dat hij nog steeds niet het volk heeft kunnen uitleggen in wat voor schuld-ellende Suriname zit sinds 2015.
  Niemand wil investeren in een land dat zijn schulden niet kan terugbetalen.
  Daarbovenop komt dat Suriname nauwelijks iets produceert.
  Ik denk dat de prioriteit van deze regering had moeten zijn om met bepaalde landen af te spreken om iets voor hen te produceren wat zij nodig hebben. Als ze maar investeren in de productie in Suriname.
  India bijv. zit verlegen om spijsolie. Suriname heeft genoeg landbouwgrond. Men had voorstellen kunnen doen aan India. Zonnebloemolie, kokosolie, palmvet enz.
  Ik denk dat Suriname niet eens weet welk land wat nodig heeft en wat Suriname voor hen zou kunnen produceren. Met gegarandeerde investeringen en afzet.
  Ik weet niet wat de ambassades in de diverse landen doen.
  gemodereerd

 28. @@WAT, als je na de lagere school een andere school heb bezocht dan is het “O.S SOPIANG”. Je schrijft alleen maar NONSENS en WARTAAL. Ik kan het beoordelen; wie en wat ik ben qua achtergrond, gaat je geen ENE MALLE MOER aan. Als je terugleest wat je telkens neerpent, dan kun je alleen maar, op advies, een duik nemen in de BRONBERE VERGAARBAK van Santokhi.

  Voor alle duidelijkheid, ONBENUL, ik ben een BEP’er in hart en nieren.
  Mijn PRESIDENT in spé is niemand minder dan de heer{ met respect a.u.b} Asabina,
  een man met KNOWHOW en DIGNITY.

  @@WAT, ONBENUL, je zult mij een, paarse weet ik veel, blijven noemen: geef niet, no big thing !!! Ben NOOIT NDP’er geweest !!!!!!!!!!!

  @@WAT, ONBENUL, ik woon, leef en ben een RASECHTE SURINAMER en niet een Bijlmer bewoner. Ik hoop dat ze jou uit de Bijlmer trappen, ONBENULLIGE NIETSNUTTER. Je bent een GROTE LAST voor de Sociale Dienst van Nederland{Amsterdam}.

  De Soc. Dienst moet de aanvulling op je Bijstandsuitkering stopzetten, kandè joe sa tap’ joe bidyi, daroe, sopie bek.

  Trouwens, zag Paramaribo eruit als stadsdeel Bijlmermeer, dan zou ik vrolijk en blij elke morgen de nieuwe dag begroeten.

  Wat hebben die schurken van de Oranje Movement, Paramaribo, in 2 jaar laten worden: een Vieze, Stinkende, Smerige{ste} Stad van het Zuidelijk Halfrond.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.