Koppige illegale straatventers beboet en goederen in beslag genomen

13
straatventers goederen in beslag genomen

In het kader van ordening van de binnenstad heeft de politie van het ressort Centrum op dinsdag 4 april na herhaaldelijke waarschuwingen illegale straatventers op de kruising van de Saramacca- en Dr. Sophie Redmondstraat verwijderd. Daarbij zijn de goederen in beslag genomen en zijn de overtreders proces-verbaal aangezegd, meldt het Korps Politie Suriname.

Door het gedrag van deze illegale venters wordt ook de verkeersveiligheid ernstig in gevaar gebracht, aangezien voetgangers gedwongen worden om op de rijbaan hun weg te vervolgen.

Het komt zelfs voor dat er op de rijbaan tafels worden geplaatst, waarop de overtreders hun verkoopwaar plaatsen.

Op de illegale venters doet de politie ten overvloede een beroep om hun goederen niet op of langs de openbare wegen ten verkoop aan te bieden. “Zoekt u een daarvoor bestemde plek, zodat u op legale wijze geld kan verdienen”, aldus de Surinaamse politie.

De politie zal op gezette tijden de controle in de binnenstad opvoeren en indien de illegale venters geen gevolg geven aan deze oproep, zal er tegen hen worden opgetreden.


13 REACTIES

 1. Als deze illegale straatventers, na een jaar illegaal produkten op straat verkocht te hebben, ook legaal, levenslang recht hebben op een pensioen, hoeven ze ook niet meer door de politie opgepakt te worden, omdat ze niets meer tegen de wet hoeven te doen om aan hun geld te komen; meer dan twee vliegen in één klap
  1. Ze vervuilen de stad niet meer.
  2. We voorkomen dat Surinamers zonder vast inkomen geweldadige rovers
  worden. Afname criminaliteit dus.
  3. Deze overtreders van de wet kunnen dan, net als andere profiteurs van
  het volk, mooi de schijn ophouden eerlijke burgers te zijn.
  gemodereerd

 2. Deze mensen proberen een living te maken en doen dat inderdaad illegaal.
  Maar een groot voordeel is dat zij op deze wijze wat geld willen verdienen met hard werken en dus niet met criminele daden aan geld proberen te komen.
  Overheid doe er wat aan om deze mensen ergens onderdak te geven. bijvoorbeeld in de buurt van de shopping malls.
  gemodereerd

 3. Hoe je het draait of keert de mensen moeten geld verdienen.Santokhi heeft de mensen in diepe ellende gestort. Deze mensen bieden hun koopwaar aan waar potentiële clienten langskomen. De overheid laat de nensen verwijderen terwijl men dient dus te zorgen voor een goede plek waar zij producten kunnen verkopen tegen minimale kosten.Een marktstand huren is voor deze mensen geen optie.Ze verdienen re weinig….
  gemodereerd

 4. NOGMAALS LEZEN : Voor de JUDASachtige commentatoren….Door het gedrag van deze illegale venters wordt ook de verkeersveiligheid ernstig in gevaar gebracht, aangezien voetgangers gedwongen worden om op de rijbaan hun weg te vervolgen.

  Het komt zelfs voor dat er op de rijbaan tafels worden geplaatst, waarop de overtreders hun verkoopwaar plaatsen…..REGELS zijn REGELS !
  gemodereerd

 5. Zijn er geen belangrijkere zaken om aan te pakken? Al haal je deze mensen daar weg, de binnenstad is en blijft een rommeltje. Op 80 procent van de wegen in Suriname, zal de voetganger zich helaas moeten voortbewegen op de rijbaan! Dus verzin geen onzin om de mensen die niet anders kunnen dan de straat op te gaan en hosselen. Geef ze meteen een goed alternatief of laat ze met rust.
  gemodereerd

 6. Als de DC of wie dan ook zegt dat de mensen een goede plek moeten zoeken dan is ht jouw taak ze te helpen want jij bent bezig met ordening. Waarom kijk je niet naar de rest van de binnenstad??? Omdat men moet buigen vr die rijkaard mt zn hotel?? Kijk eerst waar de miljoenen vandaan komen. Idioten. Buitenland kijkt mee.
  gemodereerd

 7. Werd maar ook zo gehandeld bij de ILLEGALE houtkap en goudzoekerij, dan werd de staatskas tenminste aangevuld.
  Ook zo bij de vele tjoekoes die worden betaald aan diverse corrupte varkenachtige ambtenaren en functionarissen.

  Maar nee, gewoon maar door blijven modderen. Vindt je het dan gek dat de gewone burger zich niet aan de regels gaat houden in de puinhoop. Zij moeten ook overleven.
  gemodereerd

 8. @robg sodemieter toch op. Santokhi heeft niemand in diepe ellende gestort. Als je de geschiedenis kent dan lul je niet zo stom uit je nek. Het is moeilijk als jij tot een van de 40% hoort die tot de 2e klas is gegaan, maar je kan wellicht een van je kornuiten die 2 klassen hoger is gekomen vragen of hij/zij de geschiedenis tussen 2010 en 2020 aan jou kan vertellen.
  De mensen horen niet op straat te verkopen. En hier een opfrisser: ze zitten er niet sinds 2020. Die mensen moeten gewoon een stand op de markt nemen. Eerlijke concurrentie, de stad blijft schoon en de mensen kunnen weer vrij op straat lopen.
  gemodereerd

 9. @ RobGay

  Santokhi heeft niemand in het diepe ellende, gegooid gekke homo.
  Dat heeft je Baasje gedaan met al zijn leningen dat hij afgesloten
  heeft. Het is typie,s een kwaal van een NDP,er om de schuld van alles
  naar een ander toe te schijven. En jij bent typie,s zo,n vuile flikker
  en tevens, een mislukte Econoom. Als je echt een goede Econoom bent,
  dan kan je het toch zelf zien, dat het land failliet is achtergelaten door je
  baasje! Jij bent gewoon een achterlijke blinde debiel. Jou (type)(soort )
  debielen zie ik graag doodvallen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. robje g ,niet santokhi heeft de mensen in deze diepe ellende gebracht , maar robje g het is jou afgod ddb met zijn paarse ndp boevenpartij, en lul niet dat het niet zo is , maar jij als paars schaapje volgt blindenlinks deze massamoordenaar , dus alle Surinamers die jou afgod heeft vermoord dat zal jou een worst zijn
  en santokhi hoeft niets te regelen voor deze illegale straatventers , deze gasten kunnen toch een vergunning aanvragen waar ze op bepaalde plekken kunnen staan om hun waar te verkopen , maar robje g een vergunning kost geld he en dat houden die illegalen liever zelf in hun zak , staan ze er straks weer , nou gewoon weer opdonderen met dat volk
  gemodereerd

 11. Doek alle winkels en markten op zodat iedereen op straat gaat verkopen.
  gemodereerd

 12. Niemand verbied je om geld te verdienen, maar doe dit volgens de regels. Regels zijn gemaakt om die na te leven. Zij zorgen ervoor dat de veiligheid van burgers c.q. forenzen zijn gewaarborgd. Dat de veiligheid van het verkeer en de voetgangers niet in gedrang komt. Een fatsoenlijk maatschappij zonder regels krijg je toestanden van de derde wereld landen.
  Weg met de illegalen verkopers, gewoon met de harde hand!!
  Bepaalde suggesties die forumschrijvers opwekken zijn totaal niet aan de orde!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.