Mega honden en katten sterilisatie- en castratieproject in Suriname

3
Mega honden en katten sterilisatie- en castratieproject in Suriname

Vanaf 2016 voert Caribbean Spay Neuter twee keer per jaar grote sterilisatie- en castratieprojecten uit, omdat die dringend nodig zijn om het aantal nieuwe nestjes van honden en katten tegen te gaan. De buitenlandse dierenartsen (USA, Canada, Mexico) en dierenarts assistenten van Caribbean Spay Neuter betalen zelf hun tickets naar Suriname en voeren de operaties geheel gratis uit voor Suriname.

Caribbean Spay Neuter, fundraised in Amerika en Suriname om alle medicijnen, medische spullen en de vracht naar Suriname te kunnen betalen. Lokaal komen de kosten bijkijken voor de accommodaties, maaltijden en lokaal vervoer voor de dierenartsenteams. De kosten zijn enorm om het project uit te voeren, maar opgeven komt niet voor in hun vocabulaire.

Het dumpen van honden en katten is explosief toegenomen vanwege de zeer slechte economische situatie in het land en het dierenleed op straat en thuis neemt gruwelijke proporties aan:

 • Honden/katten worden met opzet vergiftigd/verminkt met houwers/ beschoten
 • Honden/katten worden met opzet aangereden in het verkeer en aan hun lot overgelaten bij een verwonding
 • Honden/katten worden harteloos achtergelaten bij verhuizing van de eigenaar
 • Honden blijven dagenlang aan de ketting in weer en wind met minimale of geen voeding/onderdak

Meer castraties/sterilisaties = minder dieren = minder zwerfdieren = minder dierenleed:

Op 25, 26, 27 en 28 mei is men voornemens om 400 operaties te verrichten in 4 dagen in Paramaribo Noord (Indra Maju aan de Bonistraat). Indien 400 honden een nestje van 10 pups krijgen worden 4000 honden geboren. Indien deze 4000 honden weer een nestje krijgen van 10 komen wij al gauw op 40000 nieuwe honden erbij. U begrijpt dat dit niet ongebreideld door kan gaan. Het tarief voor een operatie wordt laag gehouden om de minder draagkrachtigen in staat te stellen hun huisdier te steriliseren/castreren. De prijs voor een hond tot  20 kilo bedraagt srd 350 en voor een kat srd 250. Rashonden en half rashonden komen helaas niet in aanmerking. Indien u zelf geen huisdier heeft maar toch een bijdrage wilt leveren adviseren wij om een hond/kat van een familielid/buren/buurt te sponseren of een donatie (financieel/natura) te doen.

Dringende oproep aan het bedrijfsleven:
Caribbean Spay Neuter doet een dringend beroep op alle bedrijven, overheidsinstanties die Surinaamse honden op hun terrein/emplacement hebben om deze te registeren en niet elders te dumpen. Indien u deze honden regelmatig te eten geeft heeft u in ruil daarvoor een trouwe, waakse additie op de al aanwezige security guards. Wij kennen legio verhalen hoe honden een inbraak hebben kunnen voorkomen. Voor meer informatie mbt het project en advies gaarne mailen naar: info.caribbeanspayneuter@gmail.com

U kunt zich van 1 – 25 april hier online aanmelden door een formulier in te vullen, haast u, de plekken zijn beperkt, alleen voor serieuze huisdier eigenaren, aub niet onnodig een plek bezet houden. Indien u heeft aangemeld, maar u wilt afzeggen mail aub naar: info.caribbeanspayneuter@gmail.com

Last but not least: “ADOPT, DO NOT SHOP”
Indien u van plan bent een huisdier aan te schaffen voor usd 350+, laat u zich goed informeren hoeveel het kost om het dier te onderhouden: vaccinaties, regelmatige bezoeken aan de dierenarts, dure dierenvoeding en u loopt het risico dat uw rashond op de koop toe wordt gestolen van uw erf! De Animal Shelters “Help Save Animals Suriname” , “Animal Rescue Suriname” en het Dierenasiel zijn tot de nok gevuld met honden/katten die een goed huisje zoeken. “When you adopt a shelter pet, you save two lives. The one you adopt and the one who takes its place.”


3 REACTIES

 1. Kunnen ze ook die mensen, die honden en katten kwaad doen , behandelen.
  Het zijn niet de honden , maar de mens die geholpen moet worden, ze zijn gek in hun hoofd.
  Erg Triest.
  gemodereerd

 2. Mega honden en katten sterilisatie en castratieproject in Suriname?
  Ik wist niet dat we mega honden in Suriname hadden, de honden op de foto zien er ook niet zo groot uit om mega genoemd te kunnen worden. We hebben wel twee mega kattensoorten in Suriname namelijk de jaguar (Tigri) en de puma (RediTigri), dat zijn inderdaad geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken en die lopen meesta ookl niet zomaar rond in de stad. Dat wordt wel een mega project om pumas en jaguars te steriliseren en te castreren. ‘Tigri sab pé ai kras en bal’, maar dierenartsen moeten ook weten.hoe ze Tigri bij de bal moeten pakken om zelf niet gekrabd te worden.
  gemodereerd

 3. wij en velen worden er moe van dat zwerfhonden er nog steeds zijn , vroeger had je de hondenbrigade , en die pakte alle loslopende honden op , en je zag geen loslopende honden meer , mensen maar nu zijn velen die honden hebben de schuld van alle ellende , hun erf niet afgeschermd en de honden vallen mensen en kinderen aan op straat als ze langs lopen of fietsen , zijn die hondenbezitters wel echt hond vriendelijk ????
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.