zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGajadien: "Personen bij Centrale Bank ontvangen maandelijks salaris van bijkans SRD 400.000"

Gajadien: “Personen bij Centrale Bank ontvangen maandelijks salaris van bijkans SRD 400.000”

-

Does Travel - naar Suriname

VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien vraagt zich af hoe de recent aangekondigde fiscale maatregelen van de Surinaamse president ervoor zullen zorgen dat de valutawisselkoersen nu wel beteugeld kunnen worden, terwijl dezelfde functionarissen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) dat al bijna drie jaar niet hebben kunnen doen.

“Ik kan u aangeven dat er personen daar zijn die SRD 90.000, SRD 60.000 en noem maar op per maand ontvangen. Sommigen ontvangen zelf salarissen en vergoedingen van bijkans SRD 4 ton per maand. Anderen meer dan een directeur”, stelde de VHP-topper donderdagmiddag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee.

Hoewel de CBvS volgens Gajadien beschikt over meer dan 200 economen, blijkt dat de moederbank niet in staat is om jaarverslagen te produceren. “President, hoeveel geloof mag de samenleving hebben dat middels aanvulling of versterking in de leiding, het beter zal werken?”, aldus Gajadien.

De VHP’er kan zich niet terugvinden in alle maatregelen. Hij vindt zelfs dat sommige van deze maatregelen haaks op de filosofie van de VHP staan en juist uit de periode komen van de militaire dictatuur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. AL 1000 KEER GEZEGD:

  NDP ROEMER EN KORDNUITEN MOETEN DAAR WEG.

  NIEUW GOED OPGELEID TEAM DAAR PLAATSEN MET MAANDELIJKSE JAARVERSLAGEN MET TERUGWERKENDE KRACHT.

  AL 1000 KEER GEZEGD: CLAD = 0,0. PRESIDENT MOET CLAD OPSCHONEN DAAR BINNEN.

  GENOEG GEPENSIONEERDE / OF 50-60 JARIGE GESCHOOLDE BEKWAME MACRO ECONOMEN DIE UIT HET BUITENLAND IN SURINAME WILLEN KOMEN WERKEN. MAAR NIEMAND KRIJGT EEN KANS. OOK WORDEN SOLLICITATIEBRIEVEN VAN BUITENLANDERS IN DE PRULLENBAK GEGOOID.

  DIT GEBEURT OP ELK MINISTERIE ALSOOK OP HET KABINET. IS 100% DE PRAKTIJK. DENG MANG E PRIET DENG BRIEFIE TROWE.


  gemodereerd
 2. Of we nu te doen hebben met de oranje olifanten van de VHP (inclusief Gajadien) of de paarse ezels van de NDP (inclusief de twee dominees Steve en André) het is lood om oud ijzer. Allemaal mooi praters, die het zo goed weten wanneer ze stuurlui zijn op de wal, maar op het moment dat zij het roer van elkaar overnemen blijken ze allemaal de mentaliteit van de beruchte zeerover Roodbaard te hebben.


  gemodereerd
 3. Im denk dat Gayadien een paar koppen wilt zien rollen bij de centrale bank. Waarvoor verdiend men zoveel????
  VHP met chan is gekomen om Su te vernietigen. A kies a volk moi beet


  gemodereerd
 4. Zelfs de Nederlandse bank, heeft niet zoveel economen in
  dienst. (WAF) Ze hebben wel een top econoom, en dat is
  RobG !

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. Weet Gajadin nu pas dat het zo’n rommel is bij de CBvS ????
  Gajadin zat te azen op een benoeming … liefst directeur CBvS … helaas !!!
  Meneer is nu rancuneus bezig !!!!!

  In elk geval: Jogi zal zeggen dat het allemaal de schuld is van de vorige regering.

  Dream-team Santokhi zou toch werken aan clean government ????
  Ze hebben er een smerig government van gemaakt !!!!!


  gemodereerd
 6. Afscheid nemen van deze dure “economen” en goede aantrekken die bereid zijn te werken
  Misschien niet wachten tot 2025 en nu afscheid nemen van de president zodat er een ander kan komen die wel bereid is te werken voor volk en vaderland.

  Maar, tja dit is een haast onmogelijke vraag om in te vullen


  gemodereerd
 7. Gajadien, loopjongen van ‘baas’ Santokhi, boi wat ben jij toch een ‘mispunt’. Je bent voorzitter van de financiële commissie in DNA, je bent op de hoogte van heel veel zaakjes, ik neem aan dat jij regelmatig spreekt met de minister van financiën en de governor van de Centrale bank. Al de tijd zat jij met je mond vol tanden, geen enkel tegenstribbelde geluid, niks, nada, en nu ineens kom jij met “oude” beschuldigingen. Als fractieleider in DNA, spreekt jij al bijna drie jaar lang recht wat deze regering krom doet. Jij hebt nooit echt aan de bel getrokken bij jouw VHP voorzitter tevens president. Is het dit keer weer blablablabla voor de bühne.
  Ben jij bij Lincoln geweest voor een te grote broek, met toestemming van ‘baas’ Santokhi.
  Boi Gajadien, sortu komedie ju e plei.
  Jouw partij heeft het al bijkans drie jaar voor het zeggen, jullie hebben verzuimd de nodige corrigerende maatregelen te nemen, wi ô seting tôg, was de (jubel) kreet. Hoe kan het dan dat de 200 economen die jij aanhaalt nog geen jaarverslag kunnen produceren en ook niks kan klaar maken met betrekking tot de wisselkoers.
  Gajadien, als jij wil braken doe het bij de president en niet voor de bühne als bliksemafleider. Je bent duidelijk op zoek naar de ‘bekende’ zondebokken voor het falend beleid van de VHP/ABOP combinatie. Sommige van jou aanhangers zeggen dat het aan de ministers van de Abop ligt dat het niet wil lukken met het regeringsbeleid.
  Met andere woorden de ministers van de VHP deugen en die van de Abop niet, hoe hypocritisch wil jij het hebben.
  Trouwens, wij hebben nooit uit jouw ‘grote’ mond, enige kritiek op het functioneren van de Abop parlementariërs, gehoord. Jip en Janneke


  gemodereerd
 8. haha, natuurlijk verandert er niets, is het domheid,? is het een diploma zoals meriba heeft behaalt die die 200 economen hebben?. of is het gewoon doorgaan op de oude voet,, de voet van bouterse en hoefdrama?
  Suriname kent alleen dieven en zij die dief willen worden zoals mevrouwtje Neus

  Groetjes


  gemodereerd
 9. 200 economen?…mislukte prutsers wordt r waarschijnlijk bedoeld…als je hun prestatie beoordeeld…waarom deze mislukkelinfen nog aam boord houden? Rarara.
  Droevig voor su dat we daarop moeten vertrouwen…komt nooit goed…dat is geen hogere wiskunde.


  gemodereerd
 10. Gaja lult maar wat, hij praat voor zijn “ valuta mattie tevens casinobaas” vd sarca straat; er dreigt een valutahandel en witwas stop te komen… dus veel lawaai maken en ophitsen binnen de party… hoeveel krijg hijzelf per maand😂😂Filmpje indertyd in omoop dat hij zijn ontvangen geld zat te tellen i d dna in plaats van de vergadering te volgen… de man is in panieker dreigt inkomsten derving voor hem🤣


  gemodereerd
 11. Beste professor Gajadien, die honderden adviseurs op het Kabinet van de president kosten de Surinaamse staat tientallen miljoenen en daarover heb je nooit je grote mond opengemaakt. De grootste grondrover zit vlak naast jou in DNA, maar ik heb nooit je grote mond daarover gehoord. Dus kijk eerst in je eigen achtertuin, anders hou je mond dicht slijmerd.


  gemodereerd
 12. Jullie moeten de namen van deze 200 economen vrij geven dan kan het volk zien welke prutsen economen het zijn .
  Als er feestjes zijn kunnen ze uit gelachen worden.
  Misschien gaan ze zich schamen dan heeel misschien


  gemodereerd
 13. Belachelijk dat dé bank v suri drie jaar lang, niet in staat is om een jaarverslag produceren, maar wel presidentiële reçu’s laat doorglippen. Zeer onprofessioneel.

  De top vd centrale bank is ongeloofwaardig, het zou ze sieren om onmiddellijk op te stappen.

  Eigenlijk geen verassing, zijn paarse economen, sommigen zijn lid v breiclub ves. De breiclub die 50 jr lang alle overheden heeft “geadviseerd”, het resultaat is bekend. Overal waar ze actief zijn (geweest) laten ze een ravage achter, zoals bij de Hakrinbank.

  Doorgaan meneer Gajadien. Niks klopt!
  Wat is de datum v die usa 50 miljoen dollar lening vd idb in 2020? En wat is ermee gebeurt?

  Er worden extra controleurs toegevoegd begrijp ik, maar de president mag best wel naar zijn eigen club luisteren.

  Clean sweep!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES