Meer dan 700 grondbeschikkingen uirgereikt in Brokopondo

3
Meer dan 700 grondbeschikkingen uirgereikt in Brokopondo

In het district Brokopondo zijn er afgelopen vrijdag meer dan 700 bereidsverklaringen uitgereikt. Districtscommissaris Ludwig Mendelzoon zegt dat dit de eerste keer is dat er grondpapieren zijn uitgereikt in het district. Hij noemt deze uitreiking een heugelijk gebeuren.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk die samen met de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) Dinotha Vorswijk de uitreiking deed, zei dat hij als binnenlandbewoner er trots op is daar te mogen staan als vicepresident, maar nog meer als busikondre pikin die meehelpt ontwikkeling te brengen in het binnenland.

Brunswijk drukte de bewoners op het hart niet te wachten op ontwikkeling vanuit de overheid, maar zelf het voortouw te nemen en te werken aan de ontwikkeling van hun gebied.

De GBB-minister vertelde dat in samenspraak met de vp is ingespeeld op de vraag naar zekerheid en ondersteuning van de districtsbewoners in Suriname. Met deze aanzet is een begin gemaakt om de achterstand in te lopen.


3 REACTIES

 1. Raar dat deze districtsbewoners van Brokopondo grondbeschikkingen krijgen in Brokopondo. Ze hebben al gronden in hun dorpen en dan nog weer domeingronden te geven.

  Dit terwijl andere Surinamers al vele generaties niet 1 mm³ aan domeingrond hebben. Vooral de mensen die in de stad waren sinds de koloniale periode.

  Laat zij die niet 1 mm³ domeingrond hebben als eerste aan de beurt komen en dan de groep die daar het meeste recht op heeft, gelet dat ze ook achtergesteld zijn als het om het bezit van domeingrond gaat.

  Alles eerlijk verdelen en niet dat er enkele Surinamers zijn die vele ha (domein)gronden als vreet naar pot krijgen en ermee gaan speculeren en schatrijk worden door hun mede Surinamers uit te buiten door hen vele hoge bedragen van valuta te vragen om het te kopen.
  gemodereerd

 2. Dit soort wanvertoningen en uitingen van onbehoorlijk bestuur moeten afgelopen zijn!
  Het is heel nadelig voor het land, leidt tot allerlei onbenutte overwoekerde kavels en grote extra kosten voor infrastructuur. Het is dom populistische politiek! Het is crimineel kopen van stemmen!
  gemodereerd

 3. inderdaad stemmen winnen , maar mocht het nieuwe kiesstelsel het halen voor 25 mei 2025 , zal het geen zoden aan de dijk zetten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.