Leerkrachten Boven-Suriname overwegen niet te werken na paasvakantie

7
protest-bord-suriname

Leerkrachten van Boven-Suriname in Sipaliwini overwegen om na de paasvakantie niet terug te gaan naar hun standplaats. De paasvakantie start op 6 april en eindigt op 23 april.

De leerkrachten willen dat de toelages die onderwijsgevenden ontvangen voor het les geven in het binnenland eindelijk worden aangepast. Volgens voorzitter Ogilvy Fernand wachten zij er al een jaar op.

Er zijn gevallen bekend van leerkrachten die geen toelages ontvangen en ook schoolhoofden ontberen dat in enkele gevallen.

Fernand zegt dat het salaris van maart onvoldoende is om inkopen voor drie maanden te doen. Een doos opsturen met het vliegtuig naar het binnenland kost nu enorm. De toelages zijn reeds achterhaald.

De leerkrachten moeten voor aanvang van het 3e kwartaal reeds op 21 april op hun standplaats zijn. Dan is er nog niet gestort over de maand april. Zij hopen dat er vanuit de overheid spoedig een oplossing komt.


7 REACTIES

 1. Luiwammesen, niemand komt meer uit, maar wat heb je eraan om de leerlingen van onderwijs te weerhouden? Ze zijn veelal al geen lichten aan het firmament. Leerkrachten grijpen alles aan om maar niet te werken, maar wel meer geld willen. Foei toch!
  gemodereerd

 2. De pres heeft geen tijd voor jullie en vooral niet voor jullie noden.
  De pres heeft het druk met Saya en z’n Haïtianen.
  gemodereerd

 3. Filia, zijn je hersenen soms aangetast?Leerkrachten zijn één van de weinige groepen in Suriname, die echt werken voor hun geld. Ze werken in ieder geval vele malen harder dan ex-ministers en ex-parlementariers, die levenslang eennpensioen krijgen. En terwijl de leerkrachten niet uitkomen met hun salaris, weten de ex-politici niet hoe ze de aan hen toegekende TEGEMOETKOMINGEN moeten opmaken. Zogenaamd ‘moni nó dé’ om de toelagen aan de leerkrachten uit te betalen, maar als de VP en de P voortaan hun colonne volgautos (die niet op regenwater rijden) en hun leger bodyguards (die niet voor ‘soso’ werken) in de garage laten staan (1 auto met 1 bewapende chauffeur is afdoende), is het geld voor de toelagen aan de leerkrachten geen enkel.probleem meer.
  gemodereerd

 4. Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  Ga het geld/ valuta vragen/halen bij:
  – ddb aan de Patrijsstraat in Leonsberg of in ocer,
  – jenny simons,
  – aloebaba, bouva,
  – adul,
  – jules wijdenbosch,
  – boefdraad,
  – gezin ddb,
  – ndp- kliek,
  – friends ddb,
  – familie van dilip sardjoe,
  – het zwaar duistere licht meyer, die goed contact had met jong Belgisch meisje,
  – paloejongens,
  – el somo vd pl,
  – bravo vd abop,
  – enz.

  Hoe komt het dat ddb, ndp bij de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 Mei 2020 16 zetels kreeg in de DNA van Suriname?,

  Hoe komt het dat ddb, ndp bij de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 Mei 2015 26 zetels kreeg in de DNA van Suriname?

  Hoe komt het dat ddb, ndp bij de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 Mei 2010 18 zetels kreeg in de DNA van Suriname?

  Op wie heb jij/jullie bij deze verkiezingen toen gestemd?

  Waar was/waren je/jullie toen, toen er geld/valuta nodig w
  gemodereerd

 5. staken is meer een mode verschijnsel in Su toe pat drai we staak, ga aan de boom van de staat schudden totdat er geld uitvalt.
  gemodereerd

 6. NDP boeven/schurken: Nu is het een juiste tijd om de ndp boeven bende van de duivel en tante Sidonia samen op te pakken en de gestolen 3.5 miljard usd. terug te laten storten in de Surinaamse staatskast.
  gemodereerd

 7. kalimadjoe , het is 4 miljard US$ en met de rente die ook betaald moet worden , is het al 4,5 miljard US$ , zo kom je als land nooit uit de schulden
  die leerkrachten hebben aan de ene kant gelijk , maar voor de andere kant hebben ze geen begrip , en wie zijn de klos , ja hoor de kinderen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.