WWF kijkt terug op prachtig Earth Hour evenement in Suriname

1
WWF kijkt terug op prachtig Earth Hour evenement in Suriname
Beeld (c) Julian Hahne.

Afgelopen weekend organiseerde het World Wide Fund for Nature (WWF) wereldwijd Earth Hour. Dit jaar viel Earth Hour op zaterdag 25 maart, waarbij ook in Suriname tussen 20.30 uur en 21.30 uur werd aangemoedigd om symbolisch het licht uit te doen als signaal de aarde leefbaar te houden voor mensen en dieren.

Het licht van de Assuria Hermitage High-Rise is uitgemaakt door vertegenwoordiging van de Surinaamse overheid te weten ad-interim minister Steven Mac Andrew van ROM, het bedrijfsleven directeur Mario Merhai van Assuria en NGO’s vertegenwoordigd door David Singh van WWF-Guianas.

WWF-Guianas heeft voor Earth Hour 2023 de jaguar centraal gezet. De jaguar wordt namelijk bedreigd door verschillende menselijke activiteiten. Zo krimpt het leefgebied door ontbossing ten behoeve van de houtsector en mijnbouw. Ook wordt er op de jaguar gejaagd vanwege de vraag vanuit Azië voor traditionele medicijnen.

De jaguar staat aan de top van de voedselketen en zorgt voor balans in de natuur. Als er (te) weinig jaguars zijn, kan de natuurlijke balans verstoord worden, met als gevolg dat plantensoorten, andere dieren en gemeenschappen in de knel komen door overbegrazing en vernieling van kostgrondjes.

Middels de campagne ‘laat je horen voor de jaguar’ heeft WWF-Guianas verschillende activiteiten georganiseerd die dankzij de financiële ondersteuning van partner Assuria, de community fondsen van VSH Group en Torarica Group en vele Co-Sponsoren, voor iedereen gratis te bezoeken zijn.

WWF kijkt terug op prachtig Earth Hour evenement in Suriname
Beeld: fotografen van Backbone en Julian Hahne.


1 REACTIE

  1. De bevolking gaan Su wordt bedreigd. Doet iemand daar iets aan??
    Ik maak geennlichten uit in Su. Zodra het donker wordt gaat alles aan met de rovers
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.