zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurPresident bezoekt Haïtiaanse kerk in Saramacca

President bezoekt Haïtiaanse kerk in Saramacca

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft zondag een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeente Church of God prophecy Suriname aan de mr. P. Chandishawweg in het district Saramacca. Het bezoek is samen met belangenbehartigingsorganisatie Team Haïti onder leiding van ondernemer Jean “Saya” Mixon afgelegd.

Het staatshoofd zei aan de kerkgangers dat er vele uitdagingen op ons afkomen, waarop wij geen invloed hebben, maar die wel impact op ons leven hebben. Alleen door middel van eenheid, samenwerking en gebed kunnen deze uitdagingen volgens hem worden overwonnen.

Santokhi gaf verder aan dat hij zich zal blijven inzetten in Caricom- verband om ook oplossingen te helpen vinden voor de problemen op Haïti. Hij informeerde de aanwezigen ook over de distributie van voedselpakketten en de SRD 1.800 sociale steun. Santokhi vertelde ook dat de regering zich inzet voor training en begeleiding van jongeren.

Ten slotte gaf de president aan dat de regering de input van eenieder zal meenemen en door zal gaan met de missie om Suriname weer gezond en leefbaar te maken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Dit soort bezoekjes gaat de president gemakkelijk af. De problemen in het land, zoals de armoedebestrijding, stabiliseren van de wisselkoers, minder family and friend lukt hem toch niet. Totaal ongeschikt.


    gemodereerd
  2. Ik zou echt geen geloof meer hechten aan de woorden van deze president. Hij produceert alleen maar inhoudsloze beloften. Deze man en zijn regering hebben gefaald en zijn geest is vervuild met alleen maar leugens. Hij en zijn regeerteam hebben niet de capaciteiten om het land te besturen. De NDP heeft het beter gedaan. Daarnaast is het helemaal verwerpelijk dat een door rancune gedreven figuur als Saya Mixon, grote aantallen mensen naar de vernieling helpt door achter president Santokhi te lopen. Saya is in de ogen van velen in Suriname ook niet meer geloofwaardig.


    gemodereerd
  3. Inderdaad ZE Santokhi, hier doe je goed aan. de Haïtiaanse gemeenschap toont respect aan deze regering en was niet betrokken bij de plundertochten van de fascisten. Deze mensen lijden ook armoede maar zijn dankbaar dat zij hun land ontvlucht zijn en een veilig hebben komen hier hebben gevonden. Dankbaarheid laten zij zien door hard te werken en zo aan een toekomst voor hun kinderen te bouwen. De Haïtiaan is ook betrouwbaar in tegenstelling tot de Surinaamse Afro die je op elk moment beroven kan.


    gemodereerd
  4. Voedsel pakketten en 1800 steun??
    Zijn het al Sur burgers??
    Deze mensen willen werken en geld verdienen. Wat voor bedelachtige stront is dit. Is deze man wel 100%????
    Sommige mensen praten om te praten.


    gemodereerd
  5. Dit is een hardwerkende groep in suriname.
    Alleen haitianen houden het bacovenbedrijf van surland /fal nog draaiende. Surinamers willen daar niet werken.
    Alleen haitianen doen nog aan landbouw langs kwatta en zijgebieden. Vaak in dienst van eigenaren. Surinamers willen niet meer hard werken in de landbouw.
    Daarom stroomt academisch ziekenhuis vol met hindoestanen met grote buiken die ongezond leven veel drinken en dag en nacht in een hangmat liggen. Met alle gevolgen van dien.
    President geef deze haitianen stemrecht- een ziekenfondskaart en wat financiele hulp.
    Dankzij hun hebben wij wat groente en fruit.
    Geef ze een id kaart en power them.


    gemodereerd
  6. Suriname wordt pas gezond en leefbaar als de CORRUPTIE en het NEPOTISME eens een keer oprecht en serieus worden aangepakt.
    Zolang dat niet gebeurt blijft het een ROMMEL!!!


    gemodereerd
  7. Ley Mofo Chan … is op verzoek van S….. een soort charme Offensief begonnen.
    Een charme offensief … of … vergiffenis vragen …om die manier eerhelstel voor
    S…. te bewerkstellen! Berouw komt na zonde !!!!!!!!

    Leandro moet … Guts … hebben om ook naar Texas, Nieuwweer, Ramgoelam, Tammenga te gaan. Een Helden ontvangst wacht hem en zijn Oranje Movement.

    Leandro … als je gaat … als je durft … laat Peppie/Piepie en z’n moeder je begeleiden, neem ook je gewapende machten mee … succes gegarandeerd.


    gemodereerd
  8. Stadsgerillia
    27 maart 2023 Bij 15:51

    Soso rommel praat je zomaar alsof Suriname een dictatuur geworden waarin men elkaar wantrouwt. Je bent toch stadsguerrilla met een speciale opleiding. Waar ben je dan zo bang voor?


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES