Zomertijd in Nederland ingegaan, tijdsverschil met Suriname weer 5 uur

3
clock-model

In Nederland is de klok vannacht een uur vooruit gezet vanwege het ingaan van de Zomertijd. Hierdoor bedraagt het tijdsverschil tussen Suriname en Nederland weer 5 uur in plaats van 4 uur.

Zomertijd is een periode van het jaar waarin de klok een uur vooruit wordt gezet om meer daglicht te hebben in de avonduren. Dit wordt gedaan om energie te besparen en om het gebruik van kunstlicht te verminderen. De zomertijd begint meestal in het voorjaar en eindigt in de herfst.

In de meeste landen in Europa, inclusief Nederland, begint de zomertijd op de laatste zondag van maart om 2 uur ’s ochtends. Op dat moment wordt de klok een uur vooruit gezet, dus wordt het 3 uur ’s ochtends.

De zomertijd eindigt op de laatste zondag van oktober om 3 uur ’s ochtends, wanneer de klok een uur achteruit wordt gezet en het weer 2 uur ’s ochtends wordt.

Het idee is om mensen meer daglicht te geven tijdens de zomermaanden, zodat ze langer van de avond kunnen genieten en minder energie verbruiken voor verlichting.


3 REACTIES

  1. Nederland kent twee tijden, zomertijd en wintertijd, Suriname kent slechts één tijd, de Surinaamse tijd, maar alleen in Suriname ‘den sma burya’ wat tijd betreft en komt men nooit op tijd. Zelfs de Nationale Assemble leden gedragen zich alsof de koekoeksklok in hun vergaderzaal/poppenkast/ cuckoo’s nest er alleen voor de sier is.
    gemodereerd

  2. klopt henkes , die ndp en bep dna leden denken dat ze in de coalitie zitten en de anderen in de oppositie , tijdverschil he , hier is een uurtje te verwaarlozen want ze komen niet opdraven in een dna vergadering he ndp en bep en nps , he etnel
    gemodereerd

  3. Waar zijn de klimaatgekken en media nu echte ratten, want langer daglicht dan gaan mensen langer naar buiten dingen doen naar horeca en feestorganiseren dat is ook niet goed voor het mileu. Oja planeet Mars was ooit 1 grote oceaan maar door klimaatveranderingen kurkdroog nu, maar ooit zal het weer oceaan worden.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.