Mankement in remsysteem oorzaak beschadigde banden KLM-vliegtuig in Suriname

7
Mankement in remsysteem oorzaak beschadigde banden KLM-vliegtuig in Suriname

De banden van de KLM Boeing 777-300 PH-BVC, die in de middag van 6 maart bij de landing op de luchthaven in Suriname beschadigd raakte, zijn veroorzaakt door een mankement in het remsysteem. Dat zegt een woordvoerder van de vliegmaatschappij aan Waterkant.Net.

Het vliegtuig is op 20 maart na reparatie en inspectie weer vanuit Suriname vertokken naar Amsterdam. Volgens de woordvoerder is het toestel langer in Suriname gebleven dan verwacht, omdat de vliegmaatschappij stap voor stap de mogelijke oorzaken moest onderzoeken.

Een team van KLM Engineering & Maintenance was naar Paramaribo afgereisd om het mankement nader te analyseren en op te lossen. 

Door het voorval op 6 maart was de landingsbaan van de Surinaamse internationale luchthaven onmiddellijk gesloten. Dit omdat het toestel in de keer lus stond.

Een vliegtuig van de SLM dat al onderweg was vanuit Aruba, moest uitwijken naar Georgetown. In de avond werd de landingsbaan weer opengesteld met wat restricties.


7 REACTIES

 1. De SLM kan de schade verhalen dat ze de JAPI-Airportbaan te Zanderij niet konden gebruiken voor grote kisten om te landen, door de blokkade van de kist van de KLM in de bocht van de landingsbaan.

  De SLM moet het ijzers smeden als het heet is en bedrijfseconomisch dit verliespost voor grote vliegtuigen niet kunnen gebruiken voor landen en opstijgen in verband met de veiligheid, orde en rust.

  De tijdsduur, aanvangstijd tot eindtijd dat het KLM-toestel op JAPI-Airport was, X totale kosten = eindkosten die SLM moet ontvangen vd KLM-Nederland.
  gemodereerd

 2. Men praat over de oorzaak van het vliegtuig maar dwaald af nr andere zaken.
  Kan mem geen behoorlijke berichten maken?? Wat is de meer waarde van het uitwijken van Slm kist toen nr Georgetown???
  gemodereerd

 3. Indien de klm machine in de keerlus stond moest het geen probleem zijn voor die van de slm om op baan 29 (tegenovergestelde van baan 11) te landen.
  Er waren ook andere opties maar dat voor een andere keer, want niet alles wat de media publiceren berust op waarheid.
  gemodereerd

 4. en toch waren en weer een paar idioten die vonden dat het door de staat van de landingsbaan lag.
  Je gezond verstand moet je toch kunnen zeggen dat als dat het geval was, en niet 6 banden kapot zouden gaan. Maar helaas is de ogen van sommige idioten kan er niets verkeerd gaan bij de KLM.
  If a nen deh wan SLM toestel zou hun……..horen en dan was het weer Chan zijn schuld
  gemodereerd

 5. passant , welke grote kist bedoelt jij , , die kleine vogel had gerust kunnen landen , maar hier die paarse luchthaven beheer wilde gewoon de KLM in een kwaad daglicht zetten ,
  maar ze kunnen niet zonder de KLM , daar verdienen ze aan , van de slm krijgen ze niets al vanaf 2010
  eigenlijk moet de KLM stoppen met vluchten naar Suriname , maar dat doen ze niet omdat de meeste Surinamers voor de KLM kiezen
  gemodereerd

 6. De Kist vd SLM moet naar Georgetown uitwijken, omdat de kist vd KLM in de bocht stond om van de ladingsbaan en waarop vertrekkende vliegtuigen staan stond. Dus dit kan voor vliegtuigen die landen op de landingsbaan taxiën een groot gevaar zijn. Een botsing veroorzaken of gewoon op de landingsbaan blijven, omdat ze niet langs de KLM-kist in de baan kunnen.

  Het probleem kan hierdoor nog groter worden. Veiligheid, orde is heel belangrijk. Vliegtuigen die landen en of willen vertrekken hebben ruimte nodig om op de landingsplatform voor komende en vertrekken passagiers veilig geparkeerd te zijn.

  Jouw dome gans.
  gemodereerd

 7. Nemen al die doemdenkers die helemaal de oorzaak niet kenden nu hun woorden terug. Er wordt alles aan gedaan Suriname in een kwaad daglicht te stellen. ‘I love Su’ mijn neus.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.