Etnel heeft geen spijt van niet verlenen van quorum

15
Patricia Etnel (NPS): 'Tamara mi drape!'

NPS-parlementariër Patricia Etnel vindt niet dat zij verkeerd heeft gehandeld door de presentielijst van De Nationale Assemblee in Suriname (DNA) afgelopen dinsdag niet op tijd te tekenen, waardoor de openbare vergadering uiteindelijk moest worden afgeblazen. Slechts 24 leden hadden de presentielijst getekend, terwijl er 26 nodig zijn.

“Ja, ik was in het parlement, maar voor ons is het niet duidelijk wanneer de voorzitter vindt dat hij die schel wilt laten gaan en dan wel of niet de vergadering door wilt laten gaan. Ik weet het niet. Ik kwam m’n tas halen om naar de vergaderzaal te gaan en plotseling ging de schel. Ik dacht oké, de schel om te tekenen, maar nee de vergadering werd afgeblazen. Dan wordt er gezegd dat mevrouw Etnel in de zaal was, maar het is niet mevrouw Etnel d’r issue. Dat weet de voorzitter van het parlement ook. Sommige mensen moeten niet doen alsof hun neus bloedt; ze moeten precies weten wat er gebeurd”, aldus Etnel dinsdagavond in een live-videoboodschap op haar Facebook-pagina.

De NPS’er vindt dat de coalitiepartijen VHP en ABOP samen 30 zetels in het Surinaamse parlement invullen. Hierdoor moeten zij dan geen enkel probleem hebben bij het verkrijgen van quorum.

“Wanneer je ervan uitgaat dat je die zetels hebt, dan moet je ervoor zorgen dat die koppen er zijn. Als je politiek wilt spelen, moet je me wijzen dat je sterk bent”, aldus de volksvertegenwoordiger.

Het is geen geheim dat openbare vergaderingen in het Surinaams parlement haast nooit op tijd kunnen aanvangen, omdat de meerderheid van de 51 leden niet tijdig de presentielijst tekent. Los van de laatkomers, is er dan ook een groep die verzuimt om de vergaderingen bij te wonen of na het tekenen van de presentielijst, direct weer vertrekt om privézaken te regelen.

Ondanks deze povere prestatie kunnen zij toch aan het einde van elke maand normaal rekenen op een forse schadeloosstelling. Het is ook opvallend dat het parlement al langer dan een jaar geen presentielijsten meer publiceert op de eigen website.


15 REACTIES

 1. En deze dame noemt zich volksvertegenwoordiger. Elke maand een forse vergoeding opstrijken zonder de nodige tegenprestatie. Volk van su word nu eindelijk wakker.
  gemodereerd

 2. Vorig jaar ging ik naar Marienburg en kwam langs weilanden.Netjes omrasterd maar geen kooien.Vroeg een voorbijganger waarom er geen koeien staan in de wei.
  “Sabi toch m’neer.Boi fu Etnel pasa dja.”
  gemodereerd

 3. Zo lang parlementariers, zonder problemen, elke maand hun vergoeding op hun rekening gestort krijgen, zal het quorum probleem blijven bestaan. Toen ik nog voorzitter was van een ministriele commissie, had ik jarenlang problemen met leden, die niet verschenen op vergaderingen. Het hield pas op toen ik het ministerie, na lang zeuren, zover had gekregen, dai ik, als voorzitter, een officiële presentielijst moest bijhouden. Elke keer als een commissielid niet present was, kreeg hij/zij voortaan niet meer uitbetaald. De grappenmakers, die jarenlang lid waren geweest, stelden zich plotseling niet meer beschikbaar om zitting te nemen in de commissie en de personen die daarna zitting namen in de commissie, belden zelfs op, om te melden dat ze eraan kwamen, als ze een beetje verlaat waren, omdat ze in een file zaten. Pas wanneer er persoonlijke sancties komen voor parlementariers, voor het niet verschijnen op vergaderingen, zal het quorum probleem in onze Nationale Poppenkast opgelost worden.
  gemodereerd

 4. Dit noem ik terecht een stelletje uitvreters.Lands belang is ondergeschikt aan hun privebelang.Ze zijn in een woord schaamteloos.In wezen vullen ze hun diepe zakken over de rug van de burgers.En dit gaat jaar in jaar uit op dezelfde voet door.Daarom wil men heel graag in het parlement zittenJe kan slapend rijk worden niks doen en de boel oplichten want daar komt het op neer.
  gemodereerd

 5. Je verwijt de regering Santokhi en Brunswijk dat zij hun beloftes niet nakomen. Hoe zit het met jouw beloftes? Was het niet jij die van de daken schreeuwde dat je persoonlijk ervoor zou zorgen dat Hoefdraad achter slot en grendel zou verdwijnen?
  Was het niet jij, Etnel, die dreigde Bouva paaipaai te geven als hij het gestolen geld van de buitenschoolse opvang niet terug zou betalen? Ook jij bent niet te vertrouwen met je gemaakte lach. Ook jij bent onderdeel van de poppenkast die Surinaamse politici uitvoeren. Ook jij Patricia geeft geen moer om het volk.
  gemodereerd

 6. Etnel loopt al jaren rond in het parlement en weet precies hoe het eraan toegaat. Het verhaal dat ze vertelt is gewoon kolder, laat haar eerlijk zijn en toegeven dat ze net als Belfort en de NDPers bezig zijn de vergaderingen te saboteren. Ze willen het kiesstelsel niet wijzigen omdat velen van hen dan nooit meer terug komen.
  gemodereerd

 7. Dan is dat ook gezegd, Ze komen voor de centen maar niet voor het werk. Moeten ze niet het werk van het volk daar vertolken??? Zakkenvullers
  gemodereerd

 8. SCHAAMTELOZER KANN DEZE ETNEL NIET ZIJN.

  JE WORDT BETAALT DAN WERK JE NIET.

  GA MET JE ZOON LIEVER STIEREN EN KOEIEN STELEN. DAT VIND JE LEUKER.

  JE WAS TOCH 2.5 JAAR HALFZWANGER ZOALS FRED IEMAND ALS JOUW TYPEERT.
  gemodereerd

 9. Etnel denk dat politiek een spelletje is . Ze zeg “ als je politiek wel spelen “.
  Als dat zo is in Suriname dan vindt ik het niet zo vreemd dat het land naar de filistijnen gaat.
  gemodereerd

 10. DNA leden zijn zijn stuk voor stuk schurken en zitten daar om hun zaken te vullen, ook Etnel de stieren dief.
  gemodereerd

 11. deze dame etnel , kan haar eigen kind nog niet eens opvoeden , en iedereen heeft hier al verteld , hoe het gaat daar bij die etnel , mensen die op haar gestemd hebben waren blinde koeien , nou die zijn gestolen dus etnel niemand zal kunnen stemmen op jou bij de volgende verkiezing , en lente kennen wij niet hier 😜😜
  gemodereerd

 12. Pjul …. je bent de aller grootste schijtpijp uit Den Haag.
  Je wilt de mensen doen geloven dat je in Suriname woont,
  miijn oud-strijders mars.

  Jogi { de geitendief uit Saramacca } en Gajadin hebben toch ook geen qorum verleend,
  waarom houdt je je sopie bek daarover.

  Is het omdat mevr. Etnel: een knappe, intelligente, zwarte vrouw is?

  Je bent een onverbeterlijke rascist !!!!!!!!!
  gemodereerd

 13. Gewoon kinderachtig gedrag van Etnel. En zij gaat nog meer treiteren.

  Volk van Suriname, is dit de mentaliteit die wij willen in politiek Suriname ?

  Willen wij een beter Suriname of niet !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.