‘Spelers Nederlands elftal ziek na eten kip kerrie’

15
'Spelers Nederlands elftal ziek na eten kip kerrie'

Vijf spelers van het Nederlands elftal zijn in de nacht van woensdag op donderdag ziek geworden en kunnen hierdoor niet meespelen in de wedstrijd tegen Frankrijk vrijdag. Volgens de De Telegraaf zijn ze ziek geworden na het eten van kip kerrie.

Na het avondeten woensdag kreeg een aantal spelers last van zijn maag. De volgende ochtend waren ze nog zo aan het overgeven dat hun meespelen tegen Frankrijk en Gibraltar op maandag onmogelijk bleek, schrijft de krant.

In een persbericht maakt de KNVB melding van een virusinfectie, maar volgens betrokkenen is zo goed als zeker sprake van een voedselinfectie.

De vijf spelers zijn naar huis gestuurd door de bondscoach. (Voorbeeldfoto; via gewoon wat een studentje savond eet)


15 REACTIES

 1. Was dit een aanval met een biologisch wapen, ontwikkeld ergens in Zuid Oost Azië?
  gemodereerd

 2. Als de spelers dit hebben gegeten dan begrijp ik het wel. Kijk naar de foto van het eten, dit is toch geen kerriekip het lijkt eerder op een portie diarree.
  gemodereerd

 3. Misschien is dit met opzet gedaan, om de elftal te verzwakken.
  Heb ik ook, in Sharm el Sheik (Egyte) mee gemaakt! Na strei lon krote dapé, watra K# !!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Nooit eerder gehoord dat je van kerrie ziek kunt worden of besmet raken. Heb eerder het vermoeden dat het niet pluis was met de kip.
  En ja kerrie dood geen bacteriën.
  Deze 5 gasten hebben ook nog een zwakke maag, want de anderen zijn niet ziek geworden.
  Franse kip natuurlijk…………………………….
  gemodereerd

 5. Le Coq Sportif blijkt toch iets minder sportief dan je zou verwachten ;@)
  gemodereerd

 6. de fransen noemen ze toch haantjes , deze vijf hebben zeker haan-kerrie gekregen en de rest kip-kerrie
  gemodereerd

 7. We Surinamers weten dat we het vlees eerst moeten wassen. Ik bereid vlees eerst door het goed te wassen en azijn en of met een lemmetje zodat de bacteriën dood gaan. Daarna kook is het goed gaar zodat de kans op voedselvergiftiging uitgesloten is. Wat doet de Nederlander? Die haakt het vlees van de slager en gooit en zinder het te wassen in de pan. Twee keer draaien en het vlees is gaar. Zo begrijp ik het dus ook dat ze een voedselvergiftiging oplopen.
  gemodereerd

 8. Nee@ meneer henkes was franse Virus kip met kerrie, of dooie spokende kip franse kip in buik en maag wel kan gebeuren als je vijanden maakt of hebt. ik heb ook meegemaakt in den haag op een feest, maar dat was express gif ingedaan door geldrioolratten .
  gemodereerd

 9. @PJUL ,

  Waarom zoveel moeite doen om een stukje lijk te begraven in je maag?

  Zou die kok niet ontslagen moeten worden? Van een kok bij het Nederlands elftal verwacht je beter.
  gemodereerd

 10. @PJUL 24 maart 2023 Bij 04:23
  We Surinamers… Ik bereid vlees eerst door het goed te wassen… Daarna kook is het… Wat doet de Nederlander? Die haakt het vlees van de slager en gooit en zinder… Twee keer draaien… Zo begrijp ik het dus ook dat ze een voedselvergiftiging oplopen.

  Beste PJUL,
  Uw betoog bevat zoveel spelfouten (en vooroordelen), dat ik er bijna een woordvergiftiging van oploop. En van sommige andere reacties, valt mij op, dat men bij gebrek aan argumenten, overgaat op (overmatig) grof taalgebruik. Mijn oma zei altijd: “Een beleefd mens, heeft bijna altijd gelijk en staat meestal in zijn/haar recht.”

  By the way, als kip eenmaal besmet is met o.a., salmonellabacteriën, dan kan men wassen tot men en ons weegt, maar het blijft besmet (wat ook geldt voor vis overigens). Als men (kakel-)verse kip koopt, dan moet men het ook niet teveel wassen, want dan gaat er veel smaak verloren. Een goede manier om bederf tegen te gaan, is de kip meteen te marineren en te koelen (het liefst een dag vantevoren, wat de garing ook ten goede komt). Smakelijk eten

  Tan bun
  gemodereerd

 11. Wie haalt het in zijn/haar hoofd om het Nederlands elftal kip kerrie te geven om te eten. Dat zijn ze toch niet gewend. Voortaan alleen patat met mayo.
  gemodereerd

 12. @ Toussaint de La Serna ( prachtige naam!).
  Je hebt groot gelijk wat taalfouten betreft. Echter, mensen die mij kennen weten dat dit een incident betreft.
  Enfin, kippenvlees blijft een bron van bacteriën en daarom behandel ik het zoals wij heb gewend zijn te doen. Goed wassen en goed gaar koken.
  gemodereerd

 13. Framboos
  24 maart 2023 Bij 13:19
  @PJUL ,

  Waarom zoveel moeite doen om een stukje lijk te begraven in je maag?

  Dankzij al die moeite is de kans op voedselvergiftiging uitgesloten.
  gemodereerd

 14. ze waren 1 dag voor ze deze babiepoep hadden gegeten ook al zwak en misselijk. Ze wilden gewoon niet spelen en zo te zien terecht.😁😁😁
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.