zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameKLM toestel vast nabij landingsbaan in Suriname vanwege klapband

KLM toestel vast nabij landingsbaan in Suriname vanwege klapband

-

Does Travel - naar Suriname

Een toestel van de KLM dat vanmiddag op Zanderij is geland, staat op moment van schrijven vast nabij de landingsbaan. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat er sprake is van een of meerdere klapbanden van het vliegtuig.

Het toestel, de KL-713, was geland vanuit de kant van Colakreek vanwege de harde wind. Bij de landing zou één of meerdere banden geklapt zijn (foto onder). Het toestel staat vast in de zogeheten keer lus.

Vernomen is dat de Surinaamse luchthaven nu dicht is. Een vliegtuig van de SLM dat al onderweg was vanuit Aruba, is daarom naar Georgetown uitgeweken.

Zodra er meer bekend is wordt dit bericht bijgewerkt.

UPDATE – De landingsbaan van de Johan Adolf Pengel luchthaven is maandagavond weer opengesteld, nadat een KLM-toestel uit Nederland eerder op de dag bij landing meerdere klapbanden kreeg. Het eerste vliegtuig, een SLM toestel uit Aruba is maandagavond reeds geland. De KLM Boeing blijft op plek staan waar het toestel werd stilgezet (foto). Daar zal wisseling van de banden plaatsvinden:

Een foto die naar onze redactie gezonden is:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Ja ,..heeft niets met de landingsbaan te maken ,check die banden allemaal gladiaal. bezuinigingsbeleid KLM.Op dit moment is al ruim een week een KLM toestel met een soortgelijk probleem aan de grond op de airport op Sint Maarten.


  gemodereerd
 2. De passagiers voor de vlucht naar Amsterdam zijn inmiddels retour naar hun verblijf of vakantie adres in Suriname. Wanneer zij naar Nederland kunnen vliegen is onbekend.


  gemodereerd
 3. Mijn hemel! Het zal wel een harde landing geweest zijn.

  Lord have mercy, met de passagiers, ik houd mijn hart vast. Als alles naar omstandigheden maar gaat.


  gemodereerd
 4. Als het een SLM kist was zou je de snuiten horen.
  Dus ook KLM kan dit overkomen. Ja, de banden die versleten zij , zijn goed voor Sur


  gemodereerd
 5. Sabi Man John, voor zover ik weet zijn vkiegtuigbanden altijd gladiaal, hun loopvlak ziet er in ieder geval niet uit als dat van een autoband Google maar; airplane tires, images.


  gemodereerd
 6. John, onder al dit formaat vliegtuigen zitten dezelfde banden. Zijn ook altijd gladiaal, heeft niks met bezuiniging te maken.


  gemodereerd
 7. john , jij bent zeker een banden specialist , maar op autobanden die profiel moeten hebben , hebt jij wel eens gekeken naar de banden van de formule 1 , zien er net zo uit als vliegtuigbanden , glad , ja maar waarom , zoek dat maar zelf op


  gemodereerd
 8. Leveren jullie nu commentaar op klm. Altijd afgeven op de slm. Nu blijkt klm met gladial banden te vliegen naar ons land. Sjene mijn boi.
  Spiet kong now


  gemodereerd
 9. Dit krijg je als er op onverantwoorde en ondeskundige wijze met mens en materieel wordt omgegaan zoals vele andere zaken in Sur, heel Zuur dus. Het hele land bijna wordt geleid door zal niet zeggen wat, maar dat is helaas de norm….regelrecht naar de afgrond, laten we dat maar niet hopen. Maar een kansberekening zegt dat…..
  Al maanden is dit bekend, slecht oppervlak van landingsbanen, taxibanen en al tijden ook de ILS en VOR-DME en ZY baken om veilig met slecht zicht te kunnen landen. Wie verstand heeft weet wat er kan gebeuren, voor de rest moet het eerst gebeuren voor ze het begrijpen. En een deel van deze laatste groep zit aan de touwtjes te trekken. Een ander deel zit op FB, Youtube en tiktok te kijken wat er komt en gaat. Een tikkende tijdboem. Fijne dag


  gemodereerd
 10. Ai baia, ook de oerdegelijke grote KLM uit Nederland kent problemen, tje poti.
  Op Schiphol verwacht men chaos, er wordt ook bezuinigd op onderhoud. Zij hebben een groter vloot dan onze kleine SLM, dus valt de oponthoud niet op. Niemand heeft er last van, er wordt een andere vliegtuig ingevlogen. SLM kan dat niet, omdat zij maar één vliegtuig hebben, dus ondervinden de reizigers vaak hinder van. Iemand hier maakte ooit de opmerking ‘je kunt ze niet met elkaar vergelijken’. Klopt als een bus, maar deze ‘kwibus’ (een hoogopgeleide!!) vergeet dat je dan ook niet moet lopen klagen als je met de kleine SLM gaat vliegen, want bij een oponthoud kan de SLM niet gebruik maken van meerdere vliegtuigen, zoals bij de KLM. Dus dit moet dan ook geen reden zijn om NIET te gaan vliegen met onze eigen nationale SLM. Maar ja men likt liever de kont van een vreemde dan de eigen mond.


  gemodereerd
 11. klopt ” zomaar ” , die paarse chotkan is toch nog de baas van luchthavenbeheer sinds 3 juli 2020 net voor de overdracht en daarom is het zomaar weer een puinhoop geworden , deze regering had hem er direct uit moeten gooien , maar zij falen al 30 maanden , maar het zou zomaar kunnen dat deze klapbanden zijn veroorzaakt door verkeerde berichtgevingen , omdat die veiligheid apparatuur niet werkt dankzij die chotkan omdat hij nooit opdracht gaf om die apparaten te laten kalibreren , en de landingsbaan wordt ook niet onderhouden


  gemodereerd
 12. pony wat zit jij toch te lullen vanuit Nederland , onze slm , klein dat klopt en met dank aan santokhi dat ze nog bestaan , maar straks is jou slm voorgoed weg als santokhi straks ook weg is , want niemand zal nog een cent is deze kloten maatschappij stoppen en die paarse kont gaat toch niemand meer likken


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES