SoZaVo start fysieke registratie voor koopkrachtversterking in Wanica, Para en Saramacca

4
SRD geld uit Suriname

Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname(SoZaVo) zal op maandag 20 maart in de districten Wanica, Para en Saramacca, simultaan de fysieke registratie opstarten voor de koopkrachtversterking. Dit is onderdeel van het in uitvoer zijnde Sociaal Programma van de regering Santokhi – Brunswijk, waarbij personen of huishoudens die  SRD6000,- per maand verdienen of minder, in aanmerking kunnen komen voor SRD 1800,- koopkrachtversterking.

De afgelopen week heeft de Program Implementation Unit (PIU) ruim 100 personeelsleden van de verschillende wijkkantoren van de bovengenoemde districten getraind om de registratie zo vlot en efficient mogelijk te laten verlopen voor de aanmelders.

De PIU en SoZaVo benadrukken dat online registratie vanaf 27 februari 2023 landelijk is opengesteld, waarvan tot nu toe reeds 10.555 personen zich hebben geregistreerd. Hiervan is het grootste aantal uit Paramaribo met 3992 online registraties, gevolgd door Nickerie en Wanica met respectievelijk 2694 om 2598 online registraties. Fysiek hebben 12.546 personen geregistreerd en dat brengt de registraties zowel fysiek als online in totaal op 23.101 personen.

Om de dienstverlening verder te optimaliseren zal de PIU op maandag 20 maart 2023 een presentatie geven aan de religieuze organisaties over het “Sociaal Programma”, component koopkracht versterking. Dit zal op maandag 20 maart 2023 plaatsvinden in het Lalla Rookhgebouw en wel vanaf 10 uur ’s morgens.


4 REACTIES

 1. Surinamers gaan zich voor de komende jaren goed weerbaar moeten maken.
  Het land is niet bestand tegen de komende crises die de wereld te wachten staat.

  Over 3 maanden is die hele koopkrachtversterking alweer verdampt want de koersen en prijzen stijgen elke week. Hou je goed vast Suriname het gaat een hele zware rit worden.
  gemodereerd

 2. Ik hoop dat men niet dit jaar wacht op die 1800. Is een stunt voor de verkiezingen. 2024 gaan jullie het krijgen maar na 2025 stopt het weer. Poppenkast. Zien jullie niet hoeveel moorden en zelfmoorden er gebeuren?? Dit is het begin.
  Deze regering hft al zoveel doden op hun naam
  gemodereerd

 3. ik ben geen econoom, maar mijn boerenverstand zegt mij dat zomaar, zonder dat er produktie tegenover staat, SRD 1800 uitdelen onder de hulpbehoevenden, niet zal helpen hun koopkracht te versterken. De beleidsmakers kunnen net zo goed Monopoly geld uitdelen. Straks moeten we, net als ten tijde van Bosje, met een kruiwagen vol geld naar de winkel gaan, om een puntbroodje of een pakje melk te kopen.
  gemodereerd

 4. Hoe moeten die mensen bewijzen hoeveel ze verdienen in een maand?
  En als die bewijzen er zijn, dan moet de overheid dat toch ook hebben? Dan is een fysieke registratie niet vereist.
  Als die bewijzen er zijn bij de aanvrager, maar niet bij de regering, waarom heeft de aanvrager zijn inkomen dan niet opgegeven?
  Als er geen bewijzen zijn, hoe controleer je dan of iemand in aanmerking komt?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.