Makoe: ‘Mensen in politie-uniform spelen veiligheidsman voor één of ander drugsdealer’

17
Gordon Mac-Donald

Gordon Mac-Donald alias ‘Makoe’ vindt dat het Korps Politie Suriname (KPS) moet gaan werken aan haar imago. Het gaat volgens hem dan om een hoog percentage aan doorsneepolitiemannen en vrouwen, die niet weten hoe het hoort.

“Die mensen die weten hoe het hoort, zijn vreselijk in de minderheid. De groep die juist niet weet hoe het hoort, die gekomen zijn voor die badge, het wapen, macht en fu set’ den libi kon (om hun eigen leven goed te regelen), is juist groter. Mensen zien kans om zelfs in hun politie-uniform, van hoog naar laag en van laag naar hoog, veiligheidsman te spelen voor één of ander drugsdealer, cambio of goud opkoopbedrijf. Laat wet en recht gelden voor iedereen, want niemand staat boven de wet”, aldus Mac-Donald.

De NDP’er benadrukt tegelijk dat er ook eerlijke en integere agenten zitten binnen het korps. Deze groep zou als voorbeeld moeten dienen voor de rotte appels.

Mac-Donald is er vooral niet over te spreken dat de functionaris die verantwoordelijk is voor het barbaarse optreden bij de mishandeling van arrestanten in het cellenhuis te Geyersvlijt nu ‘lekker’ thuis zit en er geen enkele andere maatregelen nog tegen hem zijn getroffen. “Misschien is hij een lieveling van de huidige machthebbers, in het kader daarvan denkt die meneer dat die mag doen en laten wat hij wil. Mensen denken dat ze oppermachtig zijn, wanneer ze inspecteur zijn”, vervolgt Mac-Donald.

Makoe werd in januari door de politie aangehouden, omdat hij in een ordinair en vulgair voicebericht, dat via sociale media viraal ging, president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, ministers, first lady Mellisa Santokhi, gezagdragers, VHP-kopstukken en prominente figuren uit vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven zwaar zou hebben beledigd. Hij werd vier dagen later weer in vrijheid gesteld.


17 REACTIES

 1. Jammer dat de badgedragers jouw grote bek niet dichtgetimmerd hebben want je bent gewoon een verschrikkelijk haatdragend persoon die racistisch is. Racisten horen op de brandstapel. Jouw racistische drek is alleen gericht tegen de VHP en de Hindoestaanse gemeenschap. Hoe vaak roep je niet dat de Hindoestanen terug moeten naar India? Echt een gemiste kans om jouw kwebbel een beetje te verbouwen.
  Ja de grootste drugscrimineel in dit land wordt door jou op handen gedragen.
  gemodereerd

 2. Gestoorde paarse gek….opsluiting in LPI samen met de andere paarse djamoe edes. Ga werken idioot.
  gemodereerd

 3. veel reageerders zullen wel weer beginnen over het feit dat het een ndp’er is
  ja bouta heeft ook talloze nietsnutten aangenomen bij het kps
  maar dat doet niet af van het feit dat hij wel een punt maakt met zijn stelling
  hoe kan het dat te pas en onpas politieagenten de fout in gaan en nooit bestraft worden?
  laatst nog die inspecteur en zijn vrouw bij die onlusten in de stad
  vorig jaar nog een inspecteur die regelmatig straallazerus achter het stuur zat en mensen liep te bedreigen
  alles wordt gewoon in de doofpot gestopt als het iemand van kps is
  gemodereerd

 4. Ja Meneer Mac Donald. Dit is de nieuwe norm van Suriname, begonnen op het moment toen de militairen aar de macht grepen. Misdaad zegeviert.
  gemodereerd

 5. Makoe schrijft dit allemaal omdat hij indertijd zelfs een
  hardhandig door de politie werd opgepakt! De politie man/ vrouw
  dat niet goed functioneert dient gewoon uit dient gesodemieterd te worden. Ongeacht welke etnische achtergrond, deels wat Makoe schrijft (zegt ) is juist. Sranan man lobi ”Uniform nanga pipa, dati na héri tori.
  En velen zijn daar waar ze niet thuis horen, ze werden toen door vorige regering geplaatst. En de huidige rotte appels van nu, ook door de huidige regering. De Min- ster van Jus/Pol is als 1 ste die ze de laan moeten sturen. Missiedjan Belfort en de huidige Moksi Alesie, geen van ze hebben goed gepresteerd.
  Alléén bla bla uit eigen belang, je kan wel een Academisch
  achtergrond hebben, maar beleid handteren is een andere
  koek! Erger nog, als degene die je moet leiden, zelfs geen ene klote doet, om de criminaliteit de kop in te dammen, dan is het einde zoek! (Wat een téring zooitje man, volgens mij zitten alléén mensen met eigen belang in de regering van Su.)
  En een heleboel corruptelingen, Jogi de stink beer is nu ook al
  bezig, om zijn zoon en /vrouw een mooie baan te geven!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Dit is sedert NDP aan de macht was al be3gonnen…. dus NDPer moeten hun bek dicht houden..
  gemodereerd

 7. Ik vraag me af of er alleen maar criminelen analfabeten en asocialen in Suriname de pers te woord mogen staan ,om telkens hun onzin uit te kramen.
  gemodereerd

 8. In landen waar grote delen van de bevolking moet bijklussen om rond te komen doir het corrupte overheidsbeleid moet je ervanuit gaan dat het bij de politie niets anders is.In dit soort landen krioelt het van corrupte agenten.Dit soort agenten zijn ook zeer geweldadig omdat zij over extra privileges beschikken.Deze privileges krijgen zij van de hogere corrupte autoriteiten die hen goed kunnen gebruiken.De corrupte agenten kunnen makkelijk hun gang gaan.Ze worden immers in bescherming genomen.Na de volgende verkiezing moet de nieuwe regering ern grote schoonmaak gaan uitvoeren onder de politieagenten.
  gemodereerd

 9. Makoe (de moeder der koeien ) jouw dievenbende ndp weet zeker hoe het moet noh???
  Een vraag aan jouw, als je die kan beantwoorden dan zijn alle andere vragen ook beantwoord.
  Makoe: Pé a moni dé, Pé hoefdraad dé.
  En en en wat is hier op je antwoord???
  gemodereerd

 10. Mak koe wil slechts 1 ding, net als ALLE andere crimineeltjes en dat is de politiemacht verkleinen en als het effe kan mannetjes daar plaatsen die op dezelfde manier denken zoals hij.
  Wegwezen snotneus
  gemodereerd

 11. Makoe of Yo Koe, de NDP heeft van alles wat ongeschikt en zelfs een criminele inborst heeft binnen de politie gebracht. Dus stel vragen aan jouw partijleider waarom hij dat heeft gedaan.
  gemodereerd

 12. makoe , die rotte appels zijn jou paarse vrienden , mooi dat je je eigen volk verlinkt , noem ze bij naam , zodat ze direct opgepakt worden , geef je geen namen dan zit je maar wat te lullen
  gemodereerd

 13. Verschrikkelijk haatdragend dorpsgek die geen knip voor de neus waard is. Zogenaamd zat dit ongedierte bij de marine maar hij weet niet wat discipline inhoudt. Alles wat niet op zijn soort lijkt is in zijn ogen minderwaardig en hoort niet thuis in Suriname. Deze hypocriet moet samen met zijn Oppergod door de Amerikanen meegenomen worden.
  gemodereerd

 14. robg , wat lul je klojo , jou regering de ndp heeft tussen 2010-2020 geen een corrupte landsdienaar opgepakt , ja dat kon natuurlijk niet de regering was corrupt en iedere ndp agent , militair , douane en overheid ambtenaren en dna leden van de ndp , het OM en het Hof waren allemaal corrupt , en robje g , verdomd die rotte appels zijn er nog , maar naar 31 maart zijn ze verdwenen , net als je grote corrupte duivel ddb , en dan kan Suriname weer opgebouwd worden
  gemodereerd

 15. hey @WAT jij grote komkop ja dat is wat ik alleen te zeggen hebt jij grote analfabeet BOUTA bille likker.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.