maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSaya: 'Ik rij zelf naar president om te praten over problemen, geen...

Saya: ‘Ik rij zelf naar president om te praten over problemen, geen bodyguard zal me stoppen’

-

Does Travel - naar Suriname

De Haïtiaanse ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon beweert dat hij heel binnenkort bij president Santokhi op bezoek zal gaan om te vragen hoe hij de ontevredenheid bij de samenleving in Suriname zal wegnemen.

“Ik rij zelf naar hem. En te mi go drape, no wan man nanga bodyguard e kon stop mi. Na mi poti a mang drape (En wanneer ik daar ga, dan gaat niemand mij stoppen. Ook geen bodyguard. Ik heb die man daar gezet).

Hij moet met het publiek gaan praten, want de mensen willen begrijpen wat er precies gebeurt. De mensen willen hem niet alleen op de televisie en radio horen, maar ook lijfelijk zien”, benadrukt de ondernemer.

Volgens Saya moet het Surinaamse staatshoofd uitleggen wat er precies zal gebeuren om de valutawisselkoers te beheersen, hoe hij de problemen in de volksbuurten gaat oplossen en wanneer de kieswetgeving in orde zal worden gemaakt.

Saya zegt verder dat hij niet gelooft dat er weer een herhaling zal zijn van de plunderingen en vernielingen die zich op 17 februari jl. hebben voorgedaan. Hijzelf is helemaal niet bang om doelwit te worden van plunderaars en doet daarom ook een beroep op andere ondernemers om hun deuren normaal open te houden op 24 maart, de dag van de zogenaamde ‘Alles Plat’ protestactie.

“In de dertig jaren dat ik in Suriname ben, is zoiets voor het eerst in het land gebeurd. Ik denk dat het gewoon toeval was waar een kleine groep misbruik heeft gemaakt van de situatie op die dag. Ik denk niet dat zoiets weer zal gebeuren. Mi dati ne frede”, benadrukt de ondernemer. Saya stelt echter tegelijk dat hij geen oplossing ziet in de vele protestacties die door activisten worden georganiseerd.

De in Haïti geboren ondernemer, die vaker publiekelijk kenbaar heeft gemaakt de VHP te ondersteunen, werd in oktober vorig jaar aangehouden in verband met een onderzoek naar gebruik van vervalste documenten bij de invoer van een luxe auto. Het gaat om de invoer van een peperdure Aston Martin Vantage waarbij vermoedelijk gebruik gemaakt is van valse dan wel vervalste documenten. Hij werd uiteindelijk in januari dit jaar in vrijheid gesteld. Hij is eerder ook beschuldigd van mensensmokkel.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Als zelfs dit soort figuren in Suriname komen bemoeien met het s,Lands bestuur,is het einde nabij . Welkom in 2de Haitie / BANANENREPUBLIEK.


  gemodereerd
 2. wat denkt die saya wel niet , verdomd flikker die crimineel het land uit , en hij dreigt dat geen bodyguard hem zal stoppen , nou voor dat jij die bodyguards ziet , wordt je door anderen gestopt lul ,ook al neem jij zelf 10 bodyguards van jou zelf mee
  als de president hem toch gaat ontvangen dan zal de regering vallen president


  gemodereerd
 3. Ik weet ook niet wat die biervliet denkt te doen weer want is alleen maar verspilling van tijd en inkomsten van het volk verderven. Gaat hij het land regeren met pindasaus? Hij lijkt meer op een Paè dan op een biervliet trouwens 🤣 wat scheelt die jongen eigenlijk? Hij had het naar zn zin in t cellenhuis zeker, want hij praat ook echt als eentje van de schuine kant met zn meisjestem..


  gemodereerd
 4. Dus dat famari, deze man is een “verlosser”, dus hub enkeltje naar Haïti om zijn geboorte land uit de puinhoop te redden!!!! Nee, want daar heeft hij geen ballen voor!

  Heel grote mond als je in een veilige land woont t.a.v. van je Haïti. Saya = so so loes beri tori.

  Waar was Saya met zijn “briljante “uitspraak tijdens tijdens Druga baas bewind????????
  Nergens of toch wel, kibri tap a pot i.v.m. loes beri.

  Beste famiri, zie je niet dat deze man de zelfde anarchie verspreidt als zijn broeders in zijn geboorte land.

  Dus Chanwa, nogmaals treedt in contact met ook de deskundige Surinamers die mee willen helpen het land op te bouwen! Natuurlijk zonder NDP,PL, Aboebi.


  gemodereerd
 5. Su. is altijd een bananen republiek geweest na de onafhankelijkheid.
  En het gaat steeds dieper het grond in. Nooit een bestuur in de praktijk gekend, alleen op papier.
  Echt een poppenkast op dit stuk planeet.


  gemodereerd
 6. Wie denkt sata wel dat hij is om even bin de president te gaan zodat die zich kan verantwoorden???? Ga naar haiti en daar shit opruimen.
  Het moet niet gekker worden. En nog te zeggen dat geen enkele bodyguard heb kan tegenhouden. Als dat so is ……chan…je hebt jezelf behoorlijk in de shot gewerkt on met deze criminelen in zee te gaan. Triest…triest en nogmaals triest.


  gemodereerd
 7. Wat een brutale haitiaan. En zo heb je er velen die denken alles beter te weten en het voor het zeggen te hebben. Chaos in het land compleet.


  gemodereerd
 8. Ga je met je Aston Martin vantage??
  Wat is zo geweldig als je nr pres gaat?? Hij kan het land niet besturen. Hele Dia-loog is BS


  gemodereerd
 9. Ga je met je waardeloze voodoo komen, jo idioot? Voodoo, die Haïti niks dan ellende heeft gebracht tot nu toe , sebrefata? Go dong ini wang tingi gotro.


  gemodereerd
 10. Mooie foto van de sheriff en de crimineel. Zo gaat het in Suriname op dit moment. De grondrovers, criminelen en family and friends vieren hoogtij.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES