Doekhie: “Als Hopkinson prescom Canawaima wordt, dan is hij ABOP’er geworden”

8
Roché Hopkinson
Beeld (c) STVS - De Straat

“Als Roché Hopkinson inderdaad benoemd wordt tot president-commissaris van Canawaima, dan is hij een ABOP’er geworden”. Dat zegt gewezen NDP-parlementariër Rachied Doekhie aan de redactie van Waterkant.Net. Volgens informatie in de politieke wandelgangen, zal de ex-NDP-parlementariër Hopkinson binnenkort de scepter zwaaien als de nieuwe president-commissaris van de Canawaima Management Company in Suriname.

Doekhie, die in het verleden vaker misstanden bij dit staatsbedrijf aan de kaak heeft gesteld, stelt wel geloof erin te hebben dat Hopkinson het beter zal doen dan zijn voorgangers en juist orde op zaken zal stellen. “In het verleden hebben wij een hele corrupte boel daar gehad. Alleen moet Roche voorzichtig zijn met de mensen om zich heen. Laat hij als eerste gaan uitzoeken waar al die verdwenen miljoenen dollars van Canawaima zijn”, stelt de NDP’er.

Deze veerdienst is belast met het onderhouden van de route tussen Suriname en buurland Guyana. Doekhie, die als toenmalige districtscommissaris enkele jaren terug de opening van deze belangrijke veerverbinding heeft gedaan, vindt wel dat Hopkinson duidelijk moet aangeven welke politieke partij hij nu ondersteunt, omdat Canawaima valt onder het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) waar een Abop-minister de leiding heeft. “En de Abop gaat niet zomaar een NDP’er voordragen”, aldus Doekhie.

Hopkinson, ex-politieman, stond bij de verkiezingen van 2015 in kiesdistrict Paramaribo op de lijst van de Nationale Democratische Partij (NDP), maar haalde niet genoeg stemmen om rechtstreeks zitting te nemen in het parlement. Toen Rabin Parmessar zijn lidmaatschap van het parlement in 2016 had opgezegd om directeur te worden bij de NV Energiebedrijven Suriname (EBS), kwam hij middels opschuiving binnen.

Bij de verkiezingen van 2020 werd hij echter niet meer op de kandidatenlijst geplaatst.


8 REACTIES

 1. Op grond waarvan verwacht Doekhi dat Hopkinson het goed zal doen Al’s president-commisaris bij Canawaina? Hopkinson kon de eerste klas van de AMS niet met goed gevolg doorlopen, het enige waarin hij bij het t.v. programma Krutu uitblonk, was zijn grote mond en andere deelnemers belachelijk maken. Door zijn grote mond en goede rehearsing van het Nederlands viel hij op bij Bouterse, die zelf een leeghoofd is en nog nooit iets positief heeft gepresteerd voor het land. Alleen een nog grotere mislukkeling als Bouta kan denken dat Hopkinson een goede job zal kunnen doen bij Canawaina. Hopkinson zal als NDPer in hart en nieren (zolang als hij er voordeel aan heeft natuurlijk) vooral zijn eigen zak proberen te spekken.
  gemodereerd

 2. Meneer Doekhie oude stijl politiek is voorbij.
  Voor mij geldt right man/woman one the right place, ongeacht politieke kleur.
  Waarom kan een NDPer niet werken voor een ander partij.
  Wij moeten het land opbouwen en hebben alle handen nodig.
  Ik ben als mens geboren, geen elke politieke partij bezit mij. Als we iets moois voor onze kinderen willen achterlaten, moeten wij allemaal bijdragen.
  Hoop dat onze jongeren, een andere mentaliteit zullen hebben.
  gemodereerd

 3. Rachied Doekhi de Nickeriaanse drankorgel ….. gewoon mondje toe want jouw rol is uitgespeeld.
  gemodereerd

 4. Hij is nr VHP. Zit ook op kabinet.
  Politiek is hij dood. Jammer dat hij zo dom is geweest.
  Beetje bij beetje zien wij de verraders.
  Verraad wordt beloond mr verrader niet
  gemodereerd

 5. doekhie jij lult , na de verkiezing nederlaag had jij mot met de ndp he , zelf een gebouw dat diende voor de ndp , gaf jij aan de vhp , het werd oranje geschilderd , je bent zeker nog dagelijks bezopen , omdat jij niets nuttig kan vertellen , echt de ndp heeft jou er toch uit gegooid of halen ze de bezopen schaapjes weer terug
  gemodereerd

 6. bijlmer man(debby), wie bedoel jij die doekhie of die hopkinson of allebei , de een zeg dat hij naar de abop is gegaan en doekhie volgens jou naar de vhp , nou die doekie ging laatst nog met drank op te keer tegen de vhp , maar jij houdt niet van die paarse mannen die altijd drinken he , , maar waarom maakt jij jou toch druk , jij bent niet hier dus die paarse mannen hier doen toch wat ze willen en zullen jou nooit als holmaatje kiezen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.