zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRechter verbindt consequenties aan mishandeling arrestanten; stelt verdachte in vrijheid

Rechter verbindt consequenties aan mishandeling arrestanten; stelt verdachte in vrijheid

-

Does Travel - naar Suriname

De verdachte Jermain B., die ingesloten was te cellenhuis Geyersvlijt en ook was mishandeld afgelopen vrijdag, is maandag door de kantonrechter in Suriname ambtshalve in vrijheid gesteld.

B. is zodanig mishandeld onder meer aan zijn zitvlak, dat hij de zitting staand moest volgen. De verdachte kwam kreunend van pijn de rechtszaal binnen. Op een vraag van de rechter hoe dat komt, gaf de verdachte aan dat hij mishandeld is door de Surinaamse politie.

De rechter vroeg terstond opheldering aan de vervolgingsambtenaar over de mishandeling, waarna de officier erkende dat er arrestanten ernstig zijn mishandeld door de politie. Hij gaf aan dat de zaak in onderzoek is bij het Surinaamse Openbaar Ministerie.

De rechter sprak haar ernstige misnoegen uit over de wijze van mishandeling van de arrestanten. Ze verbond consequenties aan de mishandeling en oordeelde tot onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte.

Jermain  was op 27 januari 2022 in verzekering gesteld omdat hij en twee comparanten ervan worden verdacht voor een totaal bedrag USD 50.000, aan mobiele telefoontoestellen te hebben ontvreemd uit de telefoonzaak op 18 januari van het vorig jaar. Alle verdachten ontkennen hun betrokkenheid bij de zaak.

Advocaat Maureen Nibte die Jermain bijstaat is content met de beslissing van de rechter. De rechter gaf aan dat ongeacht de ernst van het strafbare feit, zij consequenties zal verbinden aan de mishandeling van de verdachte door de politie.

De overige comparanten die elders zijn ingesloten blijven wel in detentie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Jammer zo een rechter die zich in de maling laat nemen. Zij moet ook eens stilstaan bij de slachtoffers die niet zelden door deze criminelen zwaar mishandeld worden vaak ook zonder reden. Deze criminelen zijn met een reden aangepakt door de zonen van hermandad. O hij kreunde van de pijn noh? Zijn baka sani is onder handen genomen noh ? Kising mooi !


  gemodereerd
 2. Suriname is een paradijs voor criminelen en een hel voor hardwerkende mensen. En de rechtstaat werkt daar hard aan mee. Geen wonder dat heel veel studenten de opleidingen kiezen die handig zijn om te vluchten. Ik geef ze groot gelijk.


  gemodereerd
 3. Als deze gasten (verdacht) werden voor diefstaf van goederen
  mobiele telefoons. Waarom wel een onderscheid maken, alléén om het feit dat deze klojo mishandelt werd ? Dit is meten met 2 maten vind ik, maar goed ik ben geen advocaat, noch een magistraat. Ze komen criminelen makkelijk vrij, omdat ze even
  worden mishandeld door de politie. Zo kweekt men criminelen
  in Su, en daarom vertrappen deze saka saka,s de wet. Omdat
  Mw: Mr: Nibte ze toch vrij krijgen, en daarna lachen ze de
  hele kliek uit!

  sari tori
  Jacko


  gemodereerd
 4. In Suriname worden de criminelen beschermd. Dit is geen goed voorbeeld voor andere criminelen.


  gemodereerd
 5. Hoeveel keren nog moeten we de politie blijven zeggen dat ze niet voor rechter moeten gaan spelen.Geloof het of geloof het niet, maar criminelen hebben ook rechten.Laat de rechter straf bepalen en ga de arresranten niet aftakelen als ze eenmaal gevangen zitten .Nu door stoer gedrag van de politie is een crimineel nu op vrije voeten.


  gemodereerd
 6. Ook dit vind ik opmerkelijk!

  Wat een statement zeg!
  Das duidelijk taal voor alle boeven, betaal voor een pakslaag en je komt vrij.

  Handig om het gevangeniswezen uit te besteden en alvast plek te reserveren bij de Caricom-broeder, El Salvador.


  gemodereerd
 7. Tante Maureen haald hem er uit,laat deze jongen nou behoorlijk rijke ouders hebben
  vertelde een vriend aan mij,hij is daarbij ook fam van Brunswijk,ook dat zal ongetwijfeld helpen

  jammer weer dit

  dus ook bij haar MONEY TALKS & BULLSHIT WALKS.

  zo gaat het nu eenmaal


  gemodereerd
 8. natuurlijk moeten die politie ambtenaren gestraft worden , maar deze paarse rechter beslist wel dat de verdachte vrij komt , verdomd madam weer he , die verdachte zat toch vast voor diefstal van telefoons , nou ondanks dat hij mishandeld is moet hij toch terug in het gevang , wat een teringzooi daar bij het OM en de rechters , en madam heeft u hem al een tip gegeven waar hij straks een inbraak kan doen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES