maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMedische verbruiksartikelen en materialen in Nederland ingezameld voor Suriname

Medische verbruiksartikelen en materialen in Nederland ingezameld voor Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De afgelopen weken verzamelde Ruben Singapradja (rechts op foto), verpleegkundig consulent polikliniek urologie Isala ziekenhuisorganisatie, weer vele spullen in voor Suriname. Afgelopen donderdag heeft hij alles overhandigd aan voormalig uroloog Walther Rier van Stichting medische ondersteuning gezondheidszorg Suriname (Stimesur). Binnenkort vliegt Walther naar Suriname en zorgt hij er voor dat alle spullen op de juiste plek terechtkomen, meldt Isala.

Ruben, zelf geboren in Suriname, zet zich al jaren in voor Stimesur. “Ik verzamel spullen die wij in Isala niet meer gebruiken of die door de patiënten worden teruggebracht. Denk bijvoorbeeld aan katheters, stomamateriaal en verbandmaterialen. Wanneer een patiënt geen katheter meer nodig heeft, mogen wij de overgebleven katheters niet meer voor andere patiënten gebruiken. Terwijl ze nog prima gebruikt kunnen worden. Of bijvoorbeeld door Isala afgeschreven scopen. In Suriname kunnen zij deze nog goed gebruiken, er is niets mis mee.

Ik zit ook in het inkoopteam van de poli Urologie. Ik ben dus op de hoogte wanneer welke spullen niet meer gebruikt mogen en kunnen worden. Laatst hadden wij een aantal behandelstoelen voor Suriname via de Stichting Vrienden voor Suriname”.

Regelmatig gaat Ruben terug naar zijn geboorteland. Dan ziet hij met eigen ogen hoe welkom de spullen zijn die hij inzamelt. Hij meent dat er een enorm tekort aan medisch hulpmiddelen en materialen in Suriname is. Ziekenhuizen moeten naar zijn zeggen veel improviseren.

“Vorig jaar was ik in Suriname voor ziekenbezoek van een familielid. Ik zag dat ze een blaasspoelsysteem met materialen gebruiken, die daar helemaal niet geschikt voor is. In Nederland werken we met de nieuwste en modernste apparatuur. Ik mag van geluk spreken dat ik mijn werk in Nederland goed kan doen met de bijbehorende materialen en apparaten”, zegt de verpleegkundige.

Ruben volgde zijn opleiding tot verpleegkundige in Suriname. “Dat was destijds een prima opleiding, maar daar is weinig meer van over. Ik denk dat tachtig procent van de verpleegkundigen naar het buitenland zijn gegaan voor een betere toekomst. Voor mij is het pijnlijk om te zien hoe het slecht het gaat met mijn mooie geboorteland Suriname”.

De auto van Walther is inmiddels vol, de plek waar Ruben alle spullen opslaat is weer leeg. “Ik ga gewoon verder met inzamelen. Ik draag Suriname een warm hart toe en ik wil graag iets voor de mensen daar betekenen”, aldus de verpleegkundige.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Mooi gebaar maar komt niet op de juiste plek terecht.
  Weet je hoe vaak Sur spullen hft gehad?? Verdwijnd.
  Ook tijdens cobid.
  Covidtenten worden nu verhuurd door figuren in de regering als onderdak vr zwervers. Boeven regering


  gemodereerd
 2. jij bent goed bezig om verbruiksartikelen en materieel in te zamelen voor de zorg hier , deze regering laat de zorg links liggen , maar zorgt voor de slm , een vleugellamme vogel , moet wat het ook kost weer gaan vliegen , maar de zorg voor de burgers zitten ze niet zitten en worden aan hun lot overgelaten


  gemodereerd
 3. De onafhankelijkheid is de grootste blunder in de Surinaamse historie.
  Na de onafhankelijkheid is het land naar de klote geholpen door de fake nationalisten. Vertrouw op eigen kunnen
  Betekent roven en plunderen van winkels.
  Deze groep kent geen schande, wereldwijd zie je bij deze groep geen ontwikkeling dat zit niet in hun genen !!!!!


  gemodereerd
 4. Dank je wel Nederland dat ondanks alle scheldpartijen door een bepaalde partij en aanhang jullie steeds klaarstaan om Suriname te helpen. De Afro bevolkingsgroep scheldt op Hindoestanen, discrimineert en neemt de houding aan alsof Suriname hen toebehoort. Maar kijk wie het land weer helpt. Het is geen Afro toch want die bouwen niks op maar vernielen alleen maar.


  gemodereerd
 5. Er zijn velen en genoeg Surinamers die rationeel denken, logisch denken kritisch zijn en juiste beslissingen nemen en deze regering ondersteunen.

  Ze weten wat voor grote schulden met hoge renten bij (binnenlandse) en buitenlandse crediteuren bewust gemaakt zijn door de regering ddb, vp aloebaba, jenny simons, boefdraad, ea (ex-)DNA- ndp-leden en ondersteunen de huidige regering onder leiding van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi en vp ronny brunswijk nog massaal. Ze weten dat door de huidige situatie in de wereld momenteel deze schulden niet met een toverstok kunnen worden opgelost.

  Op grond daarvan moeten geven ze deze regering daarom niet de schuld, maar eerder aan de regering van ddb.

  De schulden met hoge renten moeten eerst met China, Opperheimergroep ea worden opgelost en daar is de minister van BIBIS en van Financiën mee bezig.

  Pas als dat is opgelost zal er meer valuta voor de Surinaamse economie beschikbaar komen en kunnen de schulden onder betere voorwaarden, lage renten, langere looptijd worden afgelost. Hierdoor kan Suriname de overgehouden valuta overhouden voor de Surinaamse economie, salarissen van de ambtenaren, inkomen medcijnen, enz. Het IMF zal dan ook omdat Suriname haar betalingsbalans dan in orde heeft, een trance van valuta ter beschikking stellen.

  Hierdoor komt er verlichting. Suriname zal ff door een zure appel moeten bijten.

  Vergeet niet dat het de politieke partijen van abop en pl waren die samen gewerkt hebben met die van ndp. El Vene wilde niet met de Pl en ABOP samen werken.

  Vergeet ook niet dat ddb zich zelf d.m.v boefdraad, dilip sarjoe ( Suralco/ weg uit Suriname, een schuld vd Dam en stroom aan Suralco is gaan betalen, terwijl de Dam van Suriname was.) Ook jenny simons voorzitter DNA heeft vele zaken gedaan om ddb te ondersteunen en zich zelf en andere vd ndp. Ook de echtgenote van ddb heeft goudondernemingen en diamanten gehad die ze in Dubai is gaan verkopen, ook baby ddb dino zat in goudconcessie/scalians, militaire wapenhandel, enz. Deze gasten hebben zich crimineel verrijkt met valuta van Suriname en gaven/gevens niets om Suriname. Vragen jullie je af welke goudondernemingen deze familie alle hadden en nu nog hebben. Al de valuta hebben ze veilig weg gezet op buitenlandse bankrekeningen. ddb en gezin geven niets om Suriname, het gaat om hun enige eigen belang. Ook aloebaba heeft een vuile rol gespeeld door alle laptops en bestanden te vernietigen. Zie ook de dure auto’s die ze ook voor een appel en ei gekocht hebben. Deze gasten zijn zware criminelen. Op 25 Februari 1980 pleegden ddb en 15 soldaten ze een coup in Suriname omdat ze een vakbond wilden en niet kregen.

  Deze man heeft samen met de palulu jongens, linkse jongen Suriname 3 X skeer gemaakt. El Vene stelde orde op zaken tijdens zijn regeringscoalitie van 25 Mei 2000 – 25 Mei 2005 en van 25 Mei 2005 – 25 Mei 2010. Deze regeringscoalitie kon ook na 25 Mei 2010 ook weer aan het bewind komen, maar El Vene wilde niet meer met el somo vd pl ( somo liet door zijn minister van grondzaken aan alle javanen als vreet naar pot domeingronden geven en anderen kregen niets) en ook ronny brunswijk ( amfo/ verjaardag met staatgeld gevierd)
  niet werken.

  Door dit besluit van El Vene zijn bravo en el some met ddb en de ndp gaan werken na 25 Mei 2000 – 25 Mei 2005 en zie wat er vanaf toen met de republiek Suriname en de Surinamers weer gebeurde. Skeer! Na 25 Mei 2005 – 25 Mei 2010 was Suriname nog armer geworden dan Haiti. Dit is de stand van zaken na de verkiezingen van 25 Mei 2020 tot heden. De buitenlandse Crediteuren willen de schulden met Suriname niet schikken en willen hun valuta terug hebben. Chan had Opperheimer een brief geschreven toen hij in de oppositie was om de regering ddb deze lening met hoge rente niet te verstrekken. Opperheimer deed het wel. ddb, boefdraad, jenny simons ea criminelen vd ndp stopten heel veel van deze valuta op hun eigen bankrekeningen via hun stromannen, chotelal, combemarkt, ea.

  Ze spelen nu de onschuld zelf, want tijdens hun bewind was het niet zo erg als het nu is, wie wil mag dat geloven. Zie hoe het Onafhankelijkheidsplein werd gesloten en let op! VERGUNNING moest worden aangevraagd bij de dc, het onafhankelijkheidsplein gesloten werd met hekken. militairen en scherpschutters op de Toren van Financiën en tussen de demonstraten was en met (macihe)geweren met telescoop gericht van verre afstanden demonstranten voorgoed kon uit schakelen. Ook curtis ea werden in de laadbaak van politie auto’s gesmeten.

  ddb heeft Suriname en de Surinamers vernietigd sinds 25 Februari 1980, 8 December 1982, Moiwana 86. Neks No Fout. Zich zelf en inner cirkel, gezin vreselijk verrijkt, boefdraad gevlucht, jenny simons de spin in het web muisstil, bouva, parmesar, abdul, abrahams, jules wijdenbosch, ea.

  Het volk is nu straatarm en is nog steeds oerbang om hun valuta te gaan halen bij die personen die nu de onschuld spelen. Vergeet ook niet wie op 25 Mei 2020 er voor gezorgd heeft dat ndp 16 zetels kreeg. Vergeten jullie deze paarse kakkerlakken niet. Het zijn deze kakkerlakken die onrust in Suriname ook veroorzaken.


  gemodereerd
 6. bijlmer man(debby) , 5 jaar geleden zijn twee grote containers met medische apparatuur , bedden , medicijnen en vele verbruiks artikelen spoorloos verdwenen nadat ze de haven hadden verlaten , lulletje het waren paarse klojo’s die dit gedaan hebben , ze hebben er een paar opgepakt maar het paarse OM liet ze gaan , en dat paarse OM is nu nog actief , zie dat alle plunderaars van 17 februari op 18 februari alweer zijn vrij gelaten , en het paarse hof heeft de activisten ook na een paar dagen laten gaan , zelf een veroordeelde massamoordenaar loopt nog vrij , alles wat paars is zijn duivels


  gemodereerd
 7. Ik hoop echt dat de middelen terechtkomen bij de echte hulpbehoevenden. Het kleine beetje zorg dat er nu is gaat naar de rijke mensen die er voor betalen.

  Ook arme Javanen en Hindostanen hebben hulp nodig. Daar denken de achterlijke racisten zoals gewoonlijk niet aan natuurlijk…


  gemodereerd
 8. Tijdens mijn laatste bzoek aan SR nam ik veel medicunn mee

  oa het zeer dure lyrica tegen epilepsi
  antibiotica amox-clavulaan
  etc etc

  450 doosjs nieuw heb 6 uur op pengel bij de douane gezeten,wilden geld dat gaf ik niet
  aan dat tuig

  neem nooit,nooit,nooit meer wat mee
  vroegen 15000srd invoerrechten

  klootzakken


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES