zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHandelszaken en restaurant gesloten in Nickerie na ECD-controle

Handelszaken en restaurant gesloten in Nickerie na ECD-controle

-

Does Travel - naar Suriname

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie in Suriname (EZ) heeft controlewerkzaamheden uitgevoerd in Nickerie. Er zijn een aantal ernstige overtredingen geconstateerd, waardoor een paar handelszaken en een restaurant door de ECD zijn gesloten.

De overtredingen in deze zijn: de overtreding van de wet economische delicten, de wet prijszetting en prijsbepaling en de wet tegengaan smokkelen. De controle heeft van 2 maart tot 5 maart 2023 plaatsgevonden.

Tijdens de controle is gebleken dat bij diverse winkels in het district Nickerie er geen prijs aanduiding (GPA) op diverse dranken waren. Volgens artikel 7 van het Prijsaanduidingsbesluit (SB 1998 no.15) is de winkelier verplicht om zich te houden aan de prijsaanduiding van goederen die ten verkoop worden aangeboden in Surinaamse dollar. De vermelding van de prijzen op de goederen is verplicht gesteld.

Verder zijn er smokkel sigaretten aangetroffen en waren alcoholische dranken vermoedelijk voorzien van verbruikte accijns zegels. Daarnaast is ook vloeibare rattengif in een niet verstaanbare taal van de schappen gehaald. Er zijn proces-verbalen opgemaakt ter zake de bovengenoemde delicten en het onderzoek duurt voort. 

De ECD heeft verder conform de regels een goudopkoop zaak gesloten, omdat die niet in het bezit is van een bedrijfsvergunning. De personen in kwestie hebben wel vergunning aangevraagd, maar hebben die nog niet verkregen. Tijdens de aanvraag van een vergunning krijgt de aanvrager een bewijs, maar dit is geen werkelijke vergunning. Zolang de aanvraag in behandeling is, mogen de aanvragers niet operationeel zijn.

Bij verdere controle is de ECD gestuit op een onhygiënisch restaurant in Nieuw Nickerie. De restauranthouder werd aangemaand om de zaak te sluiten en heeft de gelegenheid gekregen om het restaurant in orde te maken. Na hercontrole mocht het restaurant weer opengaan, daar de zaak weer in orde was. 

Het Surinaamse ministerie van EZ roept de winkeliers op om te allen tijde mee te werken bij de controlewerkzaamheden door de ECD-ambtenaren. Klachten kunnen nog steeds worden doorgegeven via het verkort nummer 1940, ECD +597483949 en Whatsapp +5978530915.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. dus die vreetschuur is weer open , omdat het schoongemaakt is , ecd kom over een maand terug dat zal het nog erger zijn , dit soort gasten weten niet wat hygiëne is


  gemodereerd
 2. Zo te lezen veel soorten criminaliteit in nickerie. Geld hebben is heel belangrijk dan hygiene etc. Smerige zakken daar bah. Veel lui vandaar nickerie zitten ook in nl maar hier streng voor zulke zakken.


  gemodereerd
 3. En daarom ben ik geen voorstander van om ui te gaan eten, het is geen kwestie
  van het geld. Maar om de hygiene van sommige etablissementen, ongedekte etens waren muizen keutels, kakkerlakken etc etc. En personeel die na het bezoek van
  het toilet hun handen niet wassen.Yé ga njang dapé en té yé kon na oso, yu habi
  loes béré. Bikassi a sani no krin dapé. Deze soort zaken spelen met de gezond-
  heid van mensen, in het algemeen. Ze moeten deze soort mensen nooit meer de gelegenheid geven, om een restaurant te runnen. Ze vallen toch terug in het ouwe
  gewoonte, bikassi kras krasi na todo siki.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. elk eetgelegenheid die gestraft wordt voor hygiene etc
  moet gewoon elke maand voor een jaar lang gecontroleerd worden
  dan valt bij een kleine snelle controle al op of ze zich aan de regels houden


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES