woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBespreking over stappen voor verdere ordening houtsector Suriname

Bespreking over stappen voor verdere ordening houtsector Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Diverse actoren die betrokken zijn bij de ordening van de houtsector in Suriname, hebben donderdag met president Santokhi van gedachten gewisseld over verschillende aspecten aangaande houtkap. Op het Kabinet van de president zijn onder meer de kwestie van het generaal pardon, boetes en het uit de illegaliteit halen van personen binnen de sector, aan de orde gekomen.

Bij de meeting waren een delegatie van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), leden van de Taskforce Ordening en Transformatie Houtsector, vertegenwoordigers van het Openbaar Ministere (OM) en de leiding van de Vereniging van Binnenlandse Houtproducenten (BHP) aanwezig.

SBB-directeur Stanley Betterson zegt dat het gaat om stappen om te komen tot verdere ordening van de houtsector. “Er is nog wat illegaliteit in de sector en daarom proberen wij middels gesprekken ertoe te komen dit helemaal weg te werken.” De aanwezigheid van de BHP had te maken met het gegeven dat enkele leden van deze organisatie uit de illegaliteit willen stappen en volgens de normale procedure willen werken. De SBB heeft de taak van regulator van de sector. Mr. Carmen Rasam was namens de waarnemend procureur-generaal – belast met economische delicten – aanwezig.

“Het gaat simpelweg erom dat alle actoren binnen de houtsector van oordeel zijn dat we nu eens eindelijk goed moeten kijken naar het gezamenlijk ordenen van de sector.” Zo verduidelijkt de SBB-directeur. Volgens hem moet de ordening zodanig geschieden opdat eenieder begrijp welke richting wordt opgegaan. Partijen hebben enige tijd stilgestaan bij het aspect van boetes, omdat er volgens directeur Betterson sprake was van illegaal vellen van hout, waarbij houtblokken in beslag zijn genomen en boetes voor deze overtreding waren vastgesteld.

De bedoeling is dat partijen wederom bij elkaar komen en zaken die tijdens de meeting op het kabinet zijn besproken, gaan verfijnen. Er zullen dan wederom voorstellen gepresenteerd worden ter verdere legalisering van hetgeen nog in de illegaliteit is binnen de houtsector.

De Taskforce Ordening en Transformatie Houtsector is in september ingesteld met als opdracht het formuleren van beleid en geven van adviezen voor het ordenen én het optimaal benutten van mogelijkheden binnen de houtsector.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. wassenneus president , u doet niets tegen illegaal houtkap , en reken erop dat Suriname als carbon negatief land geen gelden zullen ontvangen , want die gasten zien dat er veel houtkap is in het regenwoud en het wordt versneld , ach waarom maakt u zich nog druk , over 26 maanden zijn de verkiezingen en u wordt dan bedankt


  gemodereerd
 2. Waar zou Suriname geld aan verdienen, behalve Goud en Hout kap.
  Nadenken heeft geen zin, negens aan.
  Doe je best om bedrijven binnen te laten , moeten wel deugen.
  Werkverschaffing , en ook vrijwilligers zoeken, die de boel in centrum willen opknappen.
  Bijvoorbeeld bestrating, je breek je benen op stoepen, ouderen helpen enz. doe een gooi misschien wil mensen wel wat doen.


  gemodereerd
 3. De babbelaars praten en praten en praten en de uitkomst is 0,0.
  Zo zijn er nog meer kreten:
  Automatiseren naar een hoge niveau tillen en ze nog steeds 30 jaar achter.
  Voorbeeld:grondhuur van 50ct. betalen, dan ben je 3 dagen bezig met loketten na lopen.
  Voor grondhuur betalen zegt domeinkantoor kom de volgend jaar terug, want de stukken zijn nog niet klaar (zijn 3 jaar achter met stukken in orde maken)of de werknemer is even naar de markt, kom straks terug.


  gemodereerd
 4. Waarom kan het houtvervoer nu niet meer via onze wateren.toen er 30jr geleden niet zovesl houttrucks waren kon het wel.de DC’s inclusief SBB met hun grote smoel open vreten genoeg van de houtkappers.bbser’s die nauwlijks srd 10.000 per maand verdienen rijden amarok enof esn ford maar a pasie aintang fucked up


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES