donderdag, juni 13, 2024
HomeNieuws uit SurinameSomohardjo belooft: 'Brunswijk wordt in 2025 president van Suriname'

Somohardjo belooft: ‘Brunswijk wordt in 2025 president van Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Bravo e kome! Dat was de rode draad gisteren tijdens de massabijeenkomst van de ABOP samen met partner Pertjajah Luhur (PL), in het André Kamperveen stadion in Suriname. De partij heeft hiermee haar verkiezingscampagne geopend en de boodschap was: ABOP leider Ronnie Brunswijk wordt in 2025 president van Suriname.

Ronnie Brunswijk, die gisteren zijn 62ste verjaardag vierde, is een Surinaamse politicus, zakenman en voormalig rebellenleider. Hij werd geboren op 7 maart 1961 in Moengo, een stadje in het oosten van Suriname.

Brunswijk werd in de jaren ’80 bekend als leider van het Jungle Commando, een groep rebellen die vocht tegen het militaire regime van Desi Bouterse. Het Jungle Commando werd gesteund door de CIA en kreeg ook steun van buurland Guyana.

Na de val van het militaire regime in 1992 ging Brunswijk de politiek in. Hij werd gekozen als lid van het Surinaamse parlement en later als vicevoorzitter van het parlement. In 2010 richtte hij zijn eigen politieke partij op, ABOP (Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij), die vooral steun krijgt van Marrons, een etnische groep in Suriname.

In 2020 werd Brunswijk gekozen als vicepresident van Suriname, na de overwinning van de ABOP in de parlementsverkiezingen van dat jaar. Hij is daarmee de eerste Marron die deze positie bekleedt in Suriname.

Naast zijn politieke carrière is Brunswijk ook actief als zakenman. Hij heeft belangen in verschillende bedrijven, waaronder een vliegmaatschappij en een goudmijn.

Brunswijk heeft een omstreden reputatie vanwege zijn verleden als rebellenleider en zijn betrokkenheid bij verschillende gewelddadige incidenten. Hij is ook beschuldigd van drugssmokkel en mensenrechtenschendingen. Brunswijk ontkent deze beschuldigingen en heeft zichzelf altijd gepresenteerd als een strijder voor de rechten van de Marron-gemeenschap en een voorstander van ontwikkeling en vooruitgang in Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

60 REACTIES
 1. Brunswijk is een strijder voor de rechten van de marrons, en mijn vraag hierbij aan de heer Brunswijk is of Suriname ineens alleen maar uit marrons bestaat. Brunswijk roept op tot eenheid maar is zelf heel etnisch bezig en de haat onderling aan te wakkeren. Hij doet mee in de coalitie maar is steeds aan het dokken door van alles de schuld te geven aan de president en de Vhp. De PL gaat hem nog flink pakken want Somo heeft ook de wens om ooit zichzelf of een andere javaan te zien als president, dus Brunswijk je weet hoe wisselvallig de mensen van PL kunnen zijn.


  gemodereerd
 2. Dus eigen belang gaat voor het Surinaams belang, als vp bakt hij er al niks van, vooral niet in het buitenland. Pasop PL wordt nog een steek in je rug!


  gemodereerd
 3. PL domeingronden als vreed naar pot via minister Jong Tjiem Fat aan mensen geven die op El Somo leken, het ministerie van Sociale Zaken vol met mensen stoppen die ook op hem lijken.

  Wat heeft EL Somo voor de republiek Suriname en de Surinamers gedaan (inter)nationaal?

  Wat heeft Suriname aan el somo en bravo die internationaal ook in de gevangenis moet. Surinamers zijn gewaarschuwd om voor twee luitjes de regie in de republiek Suriname te geven.

  Ik heb k’oud, ik heb hout, ik heb valuta, maar de Nederlandse taal niet machtig is en ook internationaal zijn vreemde talen niet. Meer berucht is over zijn gedrag.

  ddb met de zelfde reputatie als bravo, was het schoolvoorbeeld hoe het onder ddb is geweest. Hetzelfde zal gebeuren als deze man president van Suriname wordt.

  Ik heb niets tegen de marrons, maar laten we nu eerlijk zijn, wat voor kennis en ervaring hebben deze mensen uit de dorpen diep in het Surinaamse Amazone Oerwoud van Suriname. Zelf hun eigen dorpen kunnen ze niet tot grotere hoogten brengen en deze zijn nog net zo gebleven als tijdens de koloniale periode. Niet een marron, graman, zogenaamde intellectueel heeft een plan gemaakt en over gesproken hoe een dorp kan uitgroeien naar een grotere plaats met straten, woonwijken, overheidskantoren, hotels, werkgelegenheid, bestuurzaken en beleidszaken, enz. En deze mensen willen in Paramaribo president worden en zich met bestuurs-en beleidszaken bezig houden.

  Zie wat het bestuur en beleid van ddb en gezin, familie en friends Suriname heeft gebracht. Het zal nog veel erger worden onder bravo.


  gemodereerd
 4. Dus presidents-schap van Suriname wordt niet bepaald door competentie maar beloften van criminelen onder elkaar. Zelfde somo wilde toch sterven voor bouta en kijk naar de puinhopen van 4 miljard geelde US dollars door bouta en boefdraad tegen woeker rente. Geef mij maar Santokhi dan maar voor nog eens 5 jaren.


  gemodereerd
 5. BRUNSWIJK HEEFT MISSCHIEN GOEDE BEDOELINGEN MET SURINAME.
  HIJ HOUDT VAN SURINAME
  IEDEREEN GUNT HEM OOIT OM PRESIDENT TE WORDEN

  HET PROBLEEM IS:
  HIJ KAN NOOIT BUITEN DE GRENZEN VAN SURINAME GAAN.
  DUS HIJ MOET DAN 5 JAAR BINNEN SURINAME BLIJVEN.

  SURINAME HEEFT BEHOEFTE AAN EEN PRESIDENT DIE NATIONAAL EN INTERNATIONAAL WERKT VOOR HET LAND.
  HIJ MOET NAAR NEDERLAND KUNNEN
  HIJ MOET NAAR INDIA KUNNEN MET TUSSENSTOP NEDERLAND
  HIJ MOET NAAR CHINA KUNNEN MET TUSSENSTOP NEDERLAND
  HIJ MOET NAAR AMERIKA EN CARICOM KUNNEN.

  IS VERVELEND ALS ER EEN ARRESTATIEBEVEL TEGEN JE LOOPT INZAKE DRUGS.

  HET GAAT DAAROM EEN SCHANDE VOOR HET LAND WORDEN ALS BRUNSWIJK BIJVOORBEELD IN FRANS GUYANA OF GUYANA OF BRAZILIE ETC ETC WORDT OPGEPAKT.

  HEEL LULLIGE ZAAK MAAR ZIJN TRACKRECORD IS = ARRESTATIEBEVEL. JAMMER.

  ALS BRUNSWIJK VERSTANDIG IS KIEST HIJ IEMAND UIT ZIJN PARTIJ OFZO. MAAR HEMZELF NIET.

  BOUTA KON OOK NERGENS. OVERAL STAAN ZE OP HEM TE WACHTEN. ZIJN ENIGE UITSTAPJE IS LEONSBERG-BROKOBAKA EN TERUG. VERDER KAN HIJ NIET GAAN.


  gemodereerd
 6. Stel dat bravo en abop de meeste stemmen halen als politieke partij, welke politieke partij gaat dan met hem willen samen werken om een coalitie te vormen?
  ndp, VHP, nps, enz, ??????

  Als deze partijen samen gaan werken zie dan wie in de oppositie terecht komt.

  Dus bravo heeft geen schijn van kans om president van Suriname te worden, dat el somo het zegt, zegt genoeg tot welke klas el somo op school is geweest.

  el somo kan voortaan beter zijn grote waffel houden, want hij zegt altijd onzin.


  gemodereerd
 7. De beste meneer kan geen president worden. Hij is internationaal veroordeeld. Geen enkel land zal zaken willen doen met Suriname. En dat zijn er al niet veel. Los daarvan is deze meneer erg incapabel om president van een land te dienen.


  gemodereerd
 8. Bravo for President en Bordo als Minister van Buitenlandse Zaken lijkt me een heel goed idee. Zo zorgen we dat Suriname internationaal eindelijk weer het aanzien en respect krijgt dat we al jaren verdienen maar niet krijgen.


  gemodereerd
 9. God behoede Su voor dit horror scenario.Want dat wordt bloed zweet en heel veel tranen!!!!!1


  gemodereerd
 10. Nou mensen als ooit Bruyns de president van Suriname wordt, dan wordt Suriname de tweede UGANDA.


  gemodereerd
 11. Als dit gebeurt en men is men nog steeds niet bewust dat deze narcist totaal geen toegevoegde waarde heeft voor ons land net als Bouterse doet geloven en puur voor eigen belang en partijbelang het land nog meer naar het nu als dieptepunt zal brengen, dan is het nog erger dan een failed state, wat het nu als is. Deze mensen kunnen geen land leiden, maar laten het volk lijden ten koste van alles. Maar no spang Surinamers maken de juiste keuze wat goed is voor het land toch?


  gemodereerd
 12. Als dat zo is: Geen enkel land op aarde zal met deze bankrover/cocaine dealer willen samen werken.


  gemodereerd
 13. Als hij pres wordt, dan kan Suriname het helemaal vergeten.
  Hij heeft nergens verstand van!


  gemodereerd
 14. Nou Nou wat is deze man vol van zichzelve, het zou mooier zijn als hij ietsje minder op zijn borst klopt en zich bezig houd met de functie die hij nu heeft, ipv vooruit lopen op een functie over 2 jaar,
  Ik heb niet de indruk dat deze man beseft wat een idote indruk hij maakt om als een onderkoning rond te lopen, geld uit te delen en probeert macht te kopen.


  gemodereerd
 15. Nou Nou wat is deze man vol van zichzelve, het zou mooier zijn als hij ietsje minder op zijn borst klopt en zich bezig houd met de functie die hij nu heeft, ipv vooruit lopen op een functie over 2 jaar,
  Ik heb niet de indruk dat deze man beseft wat een idiote indruk hij maakt om als een onderkoning rond te lopen, geld uit te delen en probeert macht te kopen.


  gemodereerd
 16. Somo houd jullie voor de gek.
  Hij weet dat als dat gebeurt Suriname van de kaart word geveegd want geen enkele land gaat nog zaken doen met Suriname.
  Hij wordt gezocht via Interpol.
  Somo moet met pensioen gaan.
  HIJ is niet beter dan C soort zoekt soort


  gemodereerd
 17. Echt waar Brunswijk als je van Suriname houdt dan zie je echt af om president van het land te worden.

  Bij jou draait alles om MACHT: JE HEBT ER TOTAAL GEEN Notie van wat de taken zijn van een president.

  Jij kunt alleen maar pakketten uitdelen en met geld strooien of gaat jouw broer en je familie en vrienden jou influisteren wat je moet doen als je eenmaal PLEESIDENT bent geworden?

  Be serious mi mang!!

  Volgens mij maakte je ECHT een JOKE op het podium met dit Statement.


  gemodereerd
 18. Somohardjo heeft dus geen vertrouwen in zijn voormalige president. En hij denkt met dit soort uitspraken, volgende verkiezingen te gaan winnen. Geen enkel zetel dus.


  gemodereerd
 19. Jaja en die slijmbal Somo gaat zijn chauffeur worden. Alleen moet die gluiperd nog meer gaan slijmen. Schaamteloze vertoning.


  gemodereerd
 20. Als dit gebeurt raad ik alle Chinezen, Javanen en Hindoestanen te vluchten van Suriname. Mensen serieus willen jullie dit echt. Geef mij 1 voorbeeld op de wereld waar een veroordeelde crimineel een land goed bestuurd. Suriname maakt zich zelf belachelijk en lachwekkend.


  gemodereerd
 21. Als Bravo preysident word dan wil dat maar 1 ding zeggen, degenen die het land opkopen gaan grof investeren in de campagnes van de zwart-gele en rode combinatie. Wie dat zijn? Kijk goed wie nieuwe panden bouwen, ze kopen wat ze willen want ze krijgen geld van hun land. De “one belt one road” gaat ook door in Suriname.


  gemodereerd
 22. Nou volk van Suriname jullie nieuwe President Ronnie Brunswijk is aan het voorbereiden voor in jaar 2025 en dat gaat de heer PL-voorzitter Paul Somohardjo voor zorgen heeft hij gezegd hmmm.

  een persoon die niet eens geleerd is en niet eens een goede taal kennis heeft en die niet eens goed uit zijn woorden kan komen qua met communiceren.


  gemodereerd
 23. Begin maar rubberen boten en roeispanen te verkopen als dit doorgaat. Wordt gouden business


  gemodereerd
 24. 2025 SURINAME WORD DAN EEN BANKROET NATIE.
  HOE JAAG JE INVESTEERDERS WEG.
  HOOP DAT HET SURINAAMSE VOLK WEET WAT ZIJ DOEN. WEG MET CRIMINELEN IN DNA.


  gemodereerd
 25. Somo zij broodmolen ruikt momenteel naar marron shit.
  Brunswijk als president????? Belachelijker kun je je dan niet voorstellen hoe Suriname en Surinamers zich zullen voorstellen aan de globale wereld.
  Voorspellingen zal ik niet doen wat er dan van Suriname zal worden


  gemodereerd
 26. Somohardjo denkt dat hij dan mee lift. Zijn partij al dood.
  Wordt spannend mt zo een grap. Su waarheen??


  gemodereerd
 27. Ja! Daar zitten wij op te wachten en Somo als VP en Bordo als mini-ster van Justitie & Politie. Geweldig toch.
  Vraag, waar halen ze de zetels vandaan of is het seniliteit?


  gemodereerd
 28. Wel Somo tijd voor je om goodbye te zeggen aan politiek Suriname.Een president wordt gekozen door het volk middels verkiezingen en niet omdat jij voorkeur geeft aan een bepaald figuur.


  gemodereerd
 29. ai famiri, om eerlijk te zeggen heb ik een pres uit de gelederen van de NPS/VHP. Bravo snap niet dan een land besturen samen met pl geen tjekre tjekre tent is. Somo iszoals altijd een aanhanger van het winstgevende moment. Als het hem goed uitkomt danst ie met alle winden mee.
  Triest want het staat als een pal boven water dat Bravo niet in staat zal zijn Suriname te regeren!!!!!

  Tje mi Masra hepi wi.


  gemodereerd
 30. Enkele conclusies die nu al getrokken kunnen worden:
  1) dom-Suriname is verhuisd naar ABOP
  2) de NPS wordt de grote verliezer
  3) de NDP komt nooit meer terug
  4) een nieuwe groep, labiel Suriname, heeft zich geïdentificeerd te weten de PL

  5) Nu de kans reëel is dat weer een persoon met een strafblad president van Suriname wordt zullen serieuze investeerders wegblijven.
  6) het fenomeen brain drain zal in een versnelling komen

  Ik heb er alle vertrouwen in dat slim-Suriname slim bezig is.
  Ik wens slim-Suriname heel veel sterkte toe !

  Wil jij een beter Suriname ?
  Dan weet je wat je moet doen.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 31. Heel veel Surinamers hebben hun mond vol dat ze zoveel van hun land houden. Maar de daden laten dat niet blijken. Vaderlandsliefde is wereldvreemd voor velen.
  De geldzuchtige figuren zijn helemaal niet van plan om het land tot ontwikkeling te brengen, ze willen weer zoals gewoonlijk heel veel geld verdienen over de rug van het “domme” en “achterlijke” volk.
  Het volk laat zich blij maken met een pakketje en een zoethoudertje.

  De corrupte varkens en hun familie, de georganiseerde criminele organisaties en hun familie, zij pinaren niet. Zij zorgen ervoor dat hun nageslacht nooit hoeft te pinaren.
  De gewone man die ziet wel hoe zijn salaris en pensioen elke maand weer minder waard wordt.

  Zolang zulke leiders aan de macht blijven moet je dan ook geen enkele verbetering verwachten.


  gemodereerd
 32. Dromen mag altijd. Met wie heeft hij een deal gesloten met Santokhi of Bouterse, zonder deze heren wordt hij never president (met 10 DNA zetels).
  Bravo e kome klaar!!!🤣🤣🤣


  gemodereerd
 33. als brunswijk in 2025 president mocht worden dan raakt Suriname weer in een isolement , net als tijdens bouterse 1-2 van 2010-2020,
  brunswijk kan ook niet reizen naar Amerika – Europa en naar geen een ander democratisch land , dus net als die bouterse kan hij alleen maar naar schurkenstaten , en hij zal dan ook misbruik maken van de slm als die nog bestaat
  en brunswijk jij gaat dan zeker regeren met de ndp en de bep en pl en hvb en de palu , weer het hele zooitje bij elkaar , mensen einde van Republiek Suriname


  gemodereerd
 34. Soms kun je krom lachen met dementerende mensèn… best joke of the year Bigg Bravo word plesident…. ai boiiii… soso laffoe torie….Somo moet weer luier gaan dragen ….


  gemodereerd
 35. Kunt u aub alle feiten vermelden:
  Ronnie Brunswijk is in de jaten 80 veroordeeld voor een bankoverval. Tevens is hij in Nederland veroordeeld voor drugssmokkel en staat hij op de opsporingsljjst van Interpol. Bron: Wikepedia.
  Hij is een top politicus in Suriname ongelooflijk


  gemodereerd
 36. Je komt met je paradijskostuum/ Amazone Wilde Kustkostuum voor het eerst in Paramaribo, men zeg dat je hier in Paramaribo in een westerse kostuum/ kleding moet lopen en je denkt dat je hierdoor al helemaal klaar bent op de uitdagingen van Paramaribo en Suriname op te lossen.

  De hoogste tijd dat de adviseurs van bravo
  hem de bittere. waarheid vertellen dat hij ongeschikt is voor wat hij nu doet.

  Laten ze heel goed naar zijn president profiel, skills, persoonlijkheid, gedrag/ reputatie enz gaan
  kijken en zeggen dat hij ongeschikt is.

  Durven jullie die man een keer de waarheid te vertellen.

  Google:
  – de nieuwe kleding van de koning

  let op! ( speciaal voor de adviseurs van bravo ) en zie daarin de overeenkomst met hen.

  Zie ook de rol van het volk en vd kleine jongen.
  Zie tot welke ontdekking de koning kwam.


  gemodereerd
 37. Als mensen slim zijn en verder dan hun neus kunnen denken, kiezen ze voor NPS/VHP. Laat deze twee partijen niet alleen maar puin ruimen elke keer, maar geef ze ook de kans op te bouwen. Zodra de kas wat heeft wordt het aan de rovers gegeven, toch!? En zo blijft het volk in deze vicieuze cirkel, eigen schuld, dan hadden jullie pa Vene niet moeten weg stemmen, het zelfde zullen jullie met omoe Chan doen. Daarna woh baar baka! OH waktie, er bestaat geen daarna meer, want yooooooooooooh vluchte zoekoe asiel!


  gemodereerd
 38. Allen,

  Ik heb niets tegen Brunswijk, maar hij wil president worden van Suriname ?
  Wat weer een crimineel als president ?
  Brunswijk meeting was hetzelfde als de meetings in Afrika, zie youtube.
  Zijn Nederlandse taal is slecht, engels heeft hij nooit aangehoord.
  Sorry meneer Brunswijk, maar Suriname is geen bananen staat.
  Laat dit over aan mensen die er verstand van hebben.

  SUCCES


  gemodereerd
 39. Als Santokhi, om wat voor politieke reden dan ook Brunswijk (met al de min punten die door de oranje helden zijn genoemd) VP kan maken, waarom ook geen president, mocht de VHP straks zetels tekort komen voor een meerderheid. Hetzelfde scenario geldt voor de NDP en misschien hopelijk ook voor de NPS.
  Niemand weet wat er binnenkamers onderling is afgesproken. Deze leiders kennen elkaar al heel lang.
  Brunswijk heeft zijn beperkingen, maar hij is zich wel terdege van bewust betreffende de sleutelpositie die hij met de Abop inneemt. Hij is geen groot licht, maar ik vermoed dat hij kan rekenen en zijn kansen kan berekenen. En wat belangrijk is, hij weet dat er veel opportunisten rond hem cirkelen, die willen hem best helpen zijn droom te laten uitkomen. Is men zaliger Sardjoe vergeten!!!!!
  De vraag na de verkiezing zal niet zijn, welke partij durft met Brunswijk samen te werken?, maar hoe kan mijn partij gaan regeren. Hoe je het went of keert Brunswijk blijft een heuse (voor de marrons) kandidaat. Wat maakt hem zo zelfverzekerd???? Zit er ergens een addertje! Waarom doet hij alsof hij niet in de regering zit, waarom schuif hij alles af op het bord van Santokhi, wi e pina, a kondre ne draai, m’a no mi, n’a regering, is dit opzet, doordacht. Wij zullen het meemaken.

  Het verplicht stellen van een verklaring van goed gedrag zou helpen om dubieuze figuren uit te sluiten voor de hoge of hoogste publieke ambt in ons land.
  Helaas kunnen wij dit met z’n allen nog niet opbrengen.

  Ik moet dit nog even kwijt.
  In Nederland, waar de meeste reageerders wonen, zit er een premier al meer dan 11 jaren op het pluche, terwijl vrijwel iedereen weet dat hij moet ophoepelen, maar je ziet, de premier, meneer Rutte zit er nog steeds. Geholpen door D66, de partij die hem flink heeft gemangeld en weer een knieval heeft gemaakt. Dit noemen zij dé politiek. Soms moet je voor het algemeen belang met de duivel willen dansen.
  In het geval van Sranan, je kunt liever erbij zitten wanneer Brunswijk president is om hem indien nodig in te tomen, dan buiten het kabinet te blijven.

  Verder zie ik alle soorten van negatieve superlatieven voorbijkomen betreffende Brunswijk (denken jullie dat de Surinamers dit allemaal niet weten, jongens dit is geen issue), maar niemand schijnt te beseffen dat het de kiezers met stemrecht zijn die nog steeds bepalen hoe het politieke landschap na de komende verkiezing zal gaan uit zien.
  Trouwens, voor praktische problemen geldt nog steeds, op elk potje past een dekseltje. Jip en Janneke.


  gemodereerd
 40. In 2010 is het Surinaamse volk zo dom en naïef geweest om Bouterse via het parlement tot President te kiezen. Suriname is daarmee internationaal te kijk gezet als bananenrepubliek en internationaal ook volledig geïsoleerd geraakt. Immers, alleen andere criminele leiders wilden met Bouterse praten of landen zoals China, die Suriname voor hun hun expansie konden gebruiken. Nu noemt een meeloper, strafrechtelijk veroordeelde en dommerik als Somohardjo dat Brunswijk gaat voor het presidentschap in 2025. Gaat het Surinaamse volk dezelfde fout maken als in 2010? Ik hoop hartgrondig van niet. Maar als uit onderzoek blijkt dat het opleidings- en intelligentieniveau van de gemiddelde Surinamer niet verder gaat dan vierde klas lagere school, houd ik mijn hart vast. Bouterse heeft Suriname naar de rand van afgrond gebracht, Brunswijk, ook iemand die internationaal wordt gezocht wegens een strafrechtelijke veroordeling, zal het land in de afgrond doen storten. Dan is dit land compleet verloren en zal het alleen op de wereldkaart, dus op papier, nog bestaan.


  gemodereerd
 41. Para express, niet dom Suriname is debet aan de heersende ellende. Het zijn is ‘jouw’ slim Suriname, die waarschijnlijk slim genoeg is, maar dom bezig is, die niet weet wat en hoe zij deze politieke chaos (rommel) moet opruimen/oplossen. Slim Suriname is sinds haar intrede bezig de arme mensen van zich af te stoten door alleen maar blablablabla te roepen. Waar blijven de plannen om het geld bij Bouterse en consorten te halen, waarom wordt de goud-en houtsector ontzien, waarom wordt de SRD koers niet beheerst (het is de markt(werking), maar wij mensen beheersen de markt, tôg).
  Parra dit zijn geen items die onder invloed van covid en het gedoe in de Ukraine hebben geleden, dit kost bijna geen geld. Alleen de wil en durf/lef is nodig .
  Wanneer gaat slim Suriname eindelijk de ‘stront’ opruimen, want daarom/daarvoor wilden zij gekozen worden, tôg. Slim Suriname zou voorgaan in de strijd tegen…………..


  gemodereerd
 42. Ik was behoorlijk ‘in shock’ v die clip, man, man, man, wat een energie, of was het een pilletje.

  Niets is onmogelijk, als jullie stemmen op een dubbel veroordeelde, dan stelt een bankroof in vergelijking helemaal niets voor.
  Het gaat er uiteindelijk om dat je een strafbaar feit gepleegd moet hebben. Suri’s kicken daarop.

  Daarom is het ook logisch dat de onlangs opgesloten narcistische activist, bekend maakt dat hij gaat voor pres. De aandacht vd suri’s is naar zijn bol gestegen. Zie je, ze kicken op ordinaire chaos.

  Gelukkig heeft ronnie zijn “jockey” dit keer niet laten zien; hij is gegroeid. 62jr


  gemodereerd
 43. Deze dommies snappen niet wat politieke onschendbaarheid is. Wat een onkundigen hierzo. Kijk dat WATje weer. Die is echt een hopeloos geval..


  gemodereerd
 44. Als het uitkomt: valt Suriname, in diepe rouw. Het kwaad kent vele gedaantes.

  Gelukkige leven, heeft nu het hazenpad gekozen. In 2025, zal het leven,onder het bewind van Brunswijk, de dodelijke weg kiezen.

  Krankzinnige beloftes zijn altijd erg duur en hebben catastrofale gevolgen voor krankzinnige mensen.


  gemodereerd
 45. Wil deze mongool met een cumulatief IQ van een schoenmaat Suriname vertegenwoordigen?
  HRS Suriname Haïti in wording !!!!@@


  gemodereerd
 46. Aan K{B}ronto Somohardjo het volgende:
  Ding ley …… OENOE E LEY MORO DING !!! Ding bing corrupt ,,,, OENOE CORRUPt MORO DING.!!! Ding foefoeroe …. OENOE E FOEFOEROE MORO DING, WK FOEFOEROE !!!!!

  Er zijn inderdaad mooie javaanse meisjes/vrouwen … maar het zijn de meest inhalige, hebzuchtige, strey libi types.!!!!!! Als er een mevr. Bronto Somohardjo bestaat kunnen wij dan zeggen: soort zoekt soort ???? M.v.D. wacht op antwoord.


  gemodereerd
 47. Deze 2 mongolen brunswijk en somo, zijn op macht belust.
  Het land verkeert in een diepe recessie, het land is failliet, Santokhi zit met een erfenis, een schuld van bijkans 5 miljard UD dollar, hij heeft het ontzettend moeilijk maar doet zijn stinkende best om het land uit de economische malaise te halen en dan zijn deze 2 mongolen nu bezig met de verkiezingen van 2025. Kijk maar hoe onbetrouwbaar zijn, ze leven niet mee met het volk maar zijn bezig om hun eigen belangen te behartigen. Teringlijers !!!!!


  gemodereerd
 48. Hoe gaat onze ”Paé” dit bewerkstelligen dan dat R.Brunswijk Pleesident
  wordt ? Gaat hij alle Javanen onder dwang zetten, dat ze allemaal op R.B.
  moeten gaan stemmen of zo ??? Volgens mij is het eten van ” Trassie” naar
  zijn hoofd gestegen, en dat beetje hersens wat hij heeft aangetast ! Ach zielig
  deze deegroller (bilna) op zijn Hindoestaans, heb ik geleerd van een beste kameraad van mij! Somo waait met alle winden mee, ook die van achteren !!!! R.B. Kan amper
  Nederlands lullen: alhoewel Su onafhankelijk is, wordt er op school en binnen het DNA, nog Nederlands gesproken. Gaat hij als hij pleesident wordt, soms in het
  Swahilie lullen of zo ???? Of in zijn eigen ”Bos taaltje “, dat mag maar, dan verstaat de anderen hem dan weer niet, of zal zijn Kabinet alleen uit de Binnenlandse bewoners bestaan ??? Ik lig nu al krom van het lachen, als dit echt wordt dan ga ik misschien, ook een miljardair in 2025 worden, als nog mag leven onze lieve Heer
  dan!

  lafu nanga sari tori dja

  Jacko


  gemodereerd
 49. @ Pony
  9 maart 2023 Bij 15:36

  Paarse Pony, ga eerst uitzoeken wat slim-Suriname tot nu toe al heeft gedaan en waar zij mee bezig zijn vòòrdat je begint te roepen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 50. Als Surinamers deze man verkiezen, tot de volgende president van Suriname, dan is dat de bevestiging dat dit land werkelijk een ‘bananenrepubliek’ is! Wat dat betreft is de juiste kleur voor de aankleding gekozen.

  Afgezien van een deel hardwerkende mensen, zijn de enigen die ‘wel varen’ in Suriname, de drugsdealers en andere zware criminelen met hun paleizen temidden van de krotten.

  Tan bun


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES