Bigi Bravo viert vandaag 62ste verjaardag

15
Brunswijk: 'Tijgerbank wordt niet uitgegeven'
Foto (c) Directoraat Volks Communicatie

Vicepresident (vp) van Suriname, tevens voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk (Bigi Bravo) viert vandaag zijn 62ste verjaardag. “Ook in dit nieuw levensjaar zal ik mij uitzonderlijk inzetten voor land en volk”, zegt de vp.

De ABOP en PL houden vandaag een massameeting tevens verjaardagsfeest van Brunswijk in het André Kamperveen Stadion.

Brunswijk werd tijdens de Surinaamse parlementsverkiezingen van 2020 verkozen. Op 29 juni 2020 werd hij opnieuw geïnstalleerd en dezelfde dag gekozen tot voorzitter van het parlement.

Op 16 juli 2020 werd de ABOP-voorzitter verkozen tot vp.


15 REACTIES

 1. Poppenkast bijeenkomst van de ABOP en PL. Als het erop aankomt om het land te besturen krijgen deze beide partijen een dikke onvoldoende. Als het erop aankomt om te feesten, show activiteiten, grondroof en family and friends, dan krijgen ze een ruim voldoende. Het volk van Suriname moet bij de komende verkiezingen deze beide partijen wegstemmen. Ze zijn ongeschikt om te regeren. Belachelijk dat zo,n nietsnut Vice-president van Suriname is. Wat scheelt de Surinamers eigenlijk. Wat scheelt Santokhi om met zo’n incompetente leider samen te regeren. Suriname maakt zich belachelijk.
  gemodereerd

 2. Ik moet lachen als ik Brunswijk hoor zeggen dat hij zich gaat inzetten voor land en volk.
  Ik hoorde Santhoki ook zeggen: Geef mij uw stem en dan geef ik u een welvarend Suriname terug

  Ik denk dat Brunsie en Santhoki bedoelen: Geef mij uw stem zodat ik nog MACHTIGER word.

  Deze gasten GEILEN op MACHT!!
  Ik heb gezien hoe hij rondrijdt door Paramaribo met zijn gloednieuwe volgauto’s als een RADJA
  gemodereerd

 3. Ondanks dat u niet de man bent waartegen ik aankijk wil ik u toch een van harte gefeliciteerd met je verjaardag toewensen.
  gemodereerd

 4. Ronnie Brunswijk: van rebellenleider tot parlementsvoorzitter en vicepresident

  Het Surinaamse parlement heeft een nieuwe president en vicepresident gekozen. Dat verkiezingswinnaar Chan Santokhi het staatshoofd zou worden was al wel duidelijk. Opmerkelijker is zijn nieuwe tweede man: dat wordt oudgediende Ronnie Brunswijk, die kandidaat was namens de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP). Er waren geen tegenkandidaten. Beide mannen worden donderdag beëdigd.

  Brunswijk werd vorige week al gekozen tot voorzitter van het parlement. Hij is niet onomstreden vanwege zijn bewogen carrière in Suriname. “Critici zijn argwanend over de benoeming van Brunswijk. Dat heeft te maken met zijn verleden, zoals zijn drugsveroordeling, maar ook omdat hij zoveel macht naar zich toe probeert te trekken”, zegt correspondent Nina Jurna. Maar Santhoki heeft de steun van de ABOP nodig om gekozen te worden als president.

  Brunswijk is van Aukaans-Surinaamse komaf. Hij stamt af van de marrons, de ontsnapte Afrikaanse plantageslaven die in het oerwoud leven.

  Bloedbad in Moiwana
  Brunswijk was de persoonlijke lijfwacht van Desi Bouterse, die in de jaren 80 bevelhebber was van het leger. Maar Brunswijk nam ontslag en keerde zich tegen Bouterse. Hij werd de leider van de rebellenbeweging Junglecommando en voerde in de Binnenlandse Oorlog (1986-1992) een bloedige strijd tegen zijn voormalige baas.

  Het werd een jarenlange strijd om de macht in Oost-Suriname, met veel vergeldingsacties. Telkens wanneer Brunswijk ergens had toegeslagen, nam Bouterse wraak op de bevolking uit de geboortestreek van Brunswijk.

  Brunswijk brandde op zijn beurt dorpen plat van Bouterse-aanhangers. En zo werd de bevolking de dupe van twee machtsbeluste mannen.

  Dieptepunt van de oorlog was het bloedbad dat de troepen van Bouterse aanrichtten in het dorp Moiwana. Brunswijk zou zich daar schuilhouden, maar toen hij niet werd gevonden door het leger werden tientallen vrouwen en kinderen vermoord.
  gemodereerd

 5. Wat een komediant die Ronnie B.
  Laat hij zijn goud consessies inleveren aan het Surinaamse bevolking.
  gemodereerd

 6. Wat een clown. Helaas trappen de mensen in zijn kunsten. Hij geeft ze een sigaar uit eigen doos en ze denken dat hij het geeft.
  gemodereerd

 7. 😂 hahaha meneer van dalen wacht op antwoord
  Terwijl de bevolking sterven in de film
  Ja ja Suriname is vooruit gegaan
  !!!!!?????
  gemodereerd

 8. Bek en Nek Somo …. Kawtere Brunswijk … jullie hebben geen drup respect … voor partijgenoten; de mensen zijn meer waard dan een bordje eten en een flesje frisdrank.

  Het was weer Eten en Drinken ! Deze keer hebben ze het “slim “gedaan, de mensen kregen een portie eten en drinken in de bus waarmee ze opgehaald werden. In de bus moest gegeten en gedronken worden, uit zicht van de buitenwereld, dat is letterlijk gezegd in de bus.

  De mensen uit de getto’s hebben er flink gebruik van gemaakt; tenminste voor vandaag hoefden ze niet met een hongerige maag naar bed.

  Tot een volgende bijeenkomst !!!!!!!!
  gemodereerd

 9. Deze opmerking slaat niet op Bigi Bravo, het slaat op de huichelaars, die Bigi Bravo het liefst zo snel mogelijk zouden willen zien verdwijnen van het toneel en hem desondanks feliciteren met zijn verjaardag. Persoonlijk wil ik niet gefeliciteerd worden door mensen die het niet met mij menen. Op dezelfde manier zal ik iemand ook niet feliciteren met zijn/haar verjaardag, als ik het niet meen.
  gemodereerd

 10. Eigen+mening
  7 maart 2023 Bij 14:18

  He he eindelijk een bijdrage van jou die mijn goedkeuring heeft. Ik zei het al voor de vorming van de coalitie reeds. Samenwerking tussen VHP en ABOP zal een hels karwei worden en had liever Brunswijk buiten de regering gehouden. Deze man is te dominant en als je aan je president eist om te kiezen tussen jou en Melvin Linscheer dan heb je niet alleen een groot hoofd maar zeker een leeg hoofd.
  Deze man is een te grote obstakel gebleken en die PAE van PL wantrouw ik ook.
  gemodereerd

 11. Mijn naamgenoot “de Proleet”! 😁
  Hoe dom ben je om op zo iemand te stemmen en zijn woorden te geloven? Heeeel dom!
  De komende 10 jaar wordt een groter probleem voor Su.
  De grote voorstanders van de “Surinaamse Republiek “, die hoor je niet! Ze zitten in het buitenland of ze genieten van een vet pensioen of ze zijn dood!
  Bijna 50 jaar later en het is een enorme puinhoop!
  Bouterse, Brunswijk en de domme massa 🙈🙈
  Het feit alleen al, dat er in deze moeilijke tijd in Su zo’n feest gegeven wordt 🤷🏾‍♂️🙈
  gemodereerd

 12. Ach zou er niet raar van kijken als de Surinamer weer stemt op deze halve gare idioot, die denkt dat hij een soort afrikaanse koning is met veel onderdanen.
  If you pay peanuts, you get monkeys. En sommige Surinamers zijn daar heel gevoelig voor.
  Het is jammer, maar zolang men blijft stemmen op deze narcisten zal het niets worden met Su.Sari torie
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.