maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRegering bespreekt veiligheidscrisis met Surinaamse Politiebond

Regering bespreekt veiligheidscrisis met Surinaamse Politiebond

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft op zijn kabinet een overleg gehad met de Surinaamse Politiebond (SPB). Het staatshoofd heeft de bond uitgenodigd na een schrijven van het bestuur te hebben ontvangen dat betrekking heeft op de veiligheidscrisis in Suriname alsook andere zaken. De gesprekken hebben op 1 maart 2023 plaatsgevonden.

De brief van de SPB volgde na de plunderingen van 17 februari 2023. Het SPB-bestuur heeft na een ledenvergadering mandaat gekregen om met de president te overleggen over loonaanpassing en bevorderingen. Revelino Eijk, woordvoerder van de bond, benadrukt dat er niet gevraagd is voor loonsverhoging, maar loonaanpassing. “Wij hebben van onze zijde wel wat voorstellen gedaan. Met name om te gaan kijken naar de armoedegrens, en belastingschijven. De president heeft aangegeven dat dit ook meegenomen zal worden”, aldus Eijk.

Het staatshoofd heeft de zienswijze van de regering gepresenteerd met name over de economische situatie en de mogelijkheden die de regering heeft. Echter is de regering op dit moment niet in de gelegenheid om loonaanpassingen te plegen.

Wat de veiligheidscrisis betreft is de aandacht gevraagd voor betere uitrusting van de agenten. “Onze leden hebben onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken op 17 februari. De veiligheid van onze leden was enorm in gevaar en wij hebben in elk geval de aandacht gevraagd dat wij attributen nodig hebben, middelen voor onze leden om onze grondwettelijke taken op een correcte wijze uit te voeren”, meldt Eijk.

De bondwoordvoerder zegt dat er reeds medio 2022 aandacht gevraagd is hiervoor. “En we hebben gezien wat er is gebeurd. In elk geval is de regering volgens de president nu menens om de zaken in orde te krijgen.” Het staatshoofd heeft aangegeven dat er inmiddels al gewerkt wordt de nodige attributen in te vliegen ten behoeve van de veiligheidsdiensten, dus niet alleen voor de politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Het is één grote puinhoop bij justitie en politie.Men vraagt om een betere uitrusting van de politie terwijl minister Weerwindt tijdens zijn bezoek aan Suriname twee grote containers met uitrustingsspullen voor de Surinaamse politie heeft meegenomen. De spullen zijn er, maar zijn naar alle waarschijnlijkheid achterover gedrukt door een vertrouweling of leverancier van politiespullen van deze regering.Deze goederen gaat men met valse documenten verkopen aan de regering.Zo werkt de corruptie nu in het land. Mensen hebben nog niet helemaal door hoe gewiekst de corruptie onder deze regering is.


  gemodereerd
 2. Weet de domme regering niet dat Sur al 2 jaar onveilig is??
  Politie zonder wapen en behoorlijke uniform neemt niemand serieus


  gemodereerd
 3. Politie wil blijkbaar eerst geld zien voordat ze de samenleving dienen van bescherming. En wat die WAT ook zegt, neem het met een korreltje zout. Hij dacht dat die Pakitow nog heel lang zou wachten voordat hij vrij zou komen omdat hij las dat er een hoger beroep was aangetekend. Deze man weet letterijk niks van recht en economie en lult maar van alles raak en is een hele slechte bijdrage voor het goed komen van Suriname. Ze zouden hem moeten opsporen en in lpi moeten stoppen.. daar kan hij genoeg prikjes krijgen waar hij zo van houdt.


  gemodereerd
 4. kijk die paarse galbakken , allemaal verziekt door dat paarse virus , en jammer voor jullie er is geen spuitje om van die teringzooi af te komen , ja het paarse virus vreet jullie op van binnen , langzaam maar effectief , straks gillen jullie het uit en vragen de politie om hulp , atompai kent jullie niet , dus deze zal niets doen , want dat doen paarsen niet he hans oh


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES