vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinimum uurloon van SRD 20 naar SRD 38,50

Minimum uurloon van SRD 20 naar SRD 38,50

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) is ingenomen met het feit, dat de Regeringsraad op 8 februari heeft besloten om het algemeen minimum uurloon per 1 februari 2023 vast te stellen op SRD 38,50.

De AWJ-minister geeft aan dat een werknemer in Suriname ingaande februari minimaal SRD 6000 zal moeten verdienen. Tevens zal de belastingvrije grens onder dit bedrag zitten.

De bewindsman benadrukt dat er in de afgelopen drie weken meerdere malen overleg is gevoerd met werkgevers en vakbonden om uit de impasse te geraken, waarin de discussie over het minimum uurloon was komen te verkeren.

Mac Andrew is zeer tevreden over de constructieve houding, welke de sociale partners hebben tentoongesteld om tot een oplossing te geraken en zegt, dat wederom bewezen is dat dialoog en samenwerking noodzakelijk zijn om de ontwikkelingsproblematiek in Suriname aan te pakken.

Het directoraat Arbeidsinspectie zal erop toezien dat alle Surinaamse werkgevers, ongeacht welke sector, zich aan het nieuw vastgestelde minimum uurloon zullen houden, meldt het ministerie van AWJ.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Uitgerekend in € is het plusminus 1.15 € cent per uur, lekkere vette hap man!( Ik hoop niet dat dit, voor alle sectoren geldt.)
  Vak lieden zullen er meer per uur, verdienen denk ik.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. bijlmer man , het zijn de paarse bedrijven die hun paarse werknemers ontslaan , ze hebben al 2,5 jaar niet kunnen stelen en hun pot is leeg , en die paarse werknemers moesten werken voor een appel en een ei , en het zijn geen vaklieden , we hebben het zelf meegemaakt


  gemodereerd
 3. Een pak brood koop je vanaf srd.33
  Een pak melk goedkoopst is MCP vanaf srd.27,50
  Een pak boter/margarine vanaf srd.40
  Een ei vanaf srd.9
  Een kilo suiker vanaf srd.37,50
  Een kilo aardappel vanaf srd.35
  Een kilo blom vanaf srd.40
  Een liter zonnebloemolie vanaf srd.80

  Ik kan zo doorgaan. Maar het is duidelijk dat het minimumloon echt het minimale is om nog net te kunnen overleven. Als de koers weer omhoog gaat dan is het minimumloon weer achterhaald.
  Zo blijft de verarming maar voortzetten.

  Het Surinaams volk is te passief, daar maken de politici gretig gebruik van. Zolang je alles maar blijft accepteren en niet voorgoed afstraft, gaat er geen enkel integer persoon op die machtsstoel kunnen zitten.

  Nauwelijks 600 duizend mensen en het land produceert niet eens een fiets, laat staan een lucifer of een tandenstoker. Alles maar laten halen is duur betalen. Die handelaar wil ook zijn (woeker)winst maken.


  gemodereerd
 4. Heel mensen gaan hun baan kwijtraken. En andere gaan gedwongen worden om te werken voor minder en anders helemaal niet werken. Gaat een omu Snesi 6000 srd elke maand betalen aan Surinaamse vakkanvullers? De oranje kakkerlakken willen de paarse ratten overtreffen met destructief beleid voeren


  gemodereerd
 5. Kijk de belofte ” chan ow sitting”, mn m…….
  Dat hij ons heeft gepakt, verdomme…………


  gemodereerd
 6. Liever iets dan niets zou je kunnen zeggen, ook die 1800 srd is welkom als aanvulling. Maar eerlijk is eerlijk.. het zal de mensen een dag of 3-4-5 helpen. Daarna zijn ze terug bij af. Met 100 srd kan je geen boodschappen meer doen. Is echt erg in Suriname op dit moment hor…

  Ik vraag me af welke richting deze regering op wilt, dat baart ons zorgen. Investeren in een “oliestaat” waarbij de focus ligt op west Suriname, lijkt mij niet de toekomst. Hoe beperkt is deze visie wel niet. Suriname heeft inkomsten nodig, terwijl het land alles in overvloed heeft, word er gekozen voor een product die zeker discutabel is in de tijd waarin we leven. Ipv het juiste voorbeeld te geven als het groenste land ter wereld, kiest men voor een industrie die zijn beste tijd heeft gehad…! Paramaribo ligt er verpauperd bij, maar de oranje partij heeft slechts oog voor ontwikkelingen in Nickerie.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES