Oproep tot grote protestactie op 17 februari

27
Archiefbeeld protest Onafhankelijkheidsplein Suriname.

De bekende activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft vandaag opgeroepen tot een grote protestactie op vrijdag 17 februari op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname.

Pakittow, die lid is van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) en de partij ook getagged heeft in zijn oproep, roept op om de huidige Surinaamse regering massaal naar huis te sturen.

Hij zegt in zijn oproep: “Wij gaan niet aan één kant staan. Wij gaan niet blijven huilen en piekeren om deze regering hun wanbeleid! Suriname word wakker! Nu of noooit! Laten we massaal 17 febr 2023 deze regering naar huis sturen en laten ze voor altijd weg blijven! Laten we 1 vuist maken en vechten voor ons mooi land suriname!

Biervliet, die in 2015 ook al een protestactie startte om aandacht te vragen voor de slechte economische situatie toen in Suriname, besluit met de woorden “Suriname eerst dan de rest! Stem nieuw, stem Partij voor Recht en Ontwikkeling.

In een ander bericht dat rondgaat, zou een groep studenten van Adek, Natin en andere middelbare scholen hebben besloten om als protest de scholen niet te zullen bezoeken tot dit land weer wat leefbaar wordt voor hen. Dit naar aanleiding van de forse stijging van de benzineprijzen en de koers.


27 REACTIES

 1. Deng boi dies dong no go
  Het is geen verkiezingstijd dus je protesteert voor een met een handvol mensen
  tegen de tijd dat het verkiezingstijd is hebben jullie je kruit al verschoten en stemt niemand meer op jullie maar op de groep die er al zit. zo gaat het al jaren en nog leren jullie hier niets van. Stom met domheid!
  gemodereerd

 2. pakittow da soema jo potie: den foefoermang sa plunder a kondre bont en blauw. bouta kies 20 jaar cel. a mang moes ben sroto sinds 31 januari. dat ie sabi. fos 31 maart den ndp getto mang o wang skop wan lo ger ger want a moordenaar o sroto werkelijk now. dus watch out mi boi. no wiki den siki dagoe foe ndp. soso foefoerman naga dong mang jo wiki.

  ie ai no opo ete soema pot a kondre in a situatie disie. na ndp foefoer ndp ja.

  suriname heeft miljarden schulden. anga boeng foer moeitie den mang spaar wang reserve tot 1 miljard foe save a srd naga a kondre now.

  den man ben de verplicht foe gwa imf foe go soekoe steun. adhin nanga bouta ben foefoer ala moni foe centrale bank. ie sabi boeng boeng.

  adhin nanga bouta foefoer 200.000.000 us dalla foe a volk. da pe joe ben de???

  ano adhin kong leg uit tak a bai aloe anga a moni fa volk.

  was ie poer a regering dies ie no los neks op. wan moro betre wan no de.

  na europa wan liter gasoline foe joe wagi na 2 euro is 64 srd. diesel na moro diri.

  door a oorlog nanga oekraiene en rusland alla san kreng ien prijs. ano soso ini oeng kondre. heer grontapoe prijs kreng mi brada.

  dus z.e. chandrikapersad santokhi en vp brunswijk: treedt extra hard op. desnoods met waterkanonnen en stop monikarta per direct als er zoveel te lullen valt. is stank voor dank. 45% van suriname is tot de 4e klas gegaan dus den mang ede zwakkie. stop moni karta en treedt met geweld op. geen gelul.

  no kar ndp mang kon na strati pakittow pe bouta o sroto dalijk 31 maart. die lesie deng mang o sroto baas 100% dus no wiki siki pier pier dagoe sa e sribi. want 45 % foe a kondre no gwa scoro en den man dat na den siki pier pier dagoe foe ndp.

  dus loek boeng sa je doe.
  gemodereerd

 3. Lachwekkend toch? Zoveelste politieke partij in dit land die voor niemandalletjes mee doet maar totaal geen politieke invloed zal kunnen uitoefenen. Wil je echt iets voor het land doen? Stuur de regering niet naar huis maar stuur de mensen die op jou lijken naar het werk. Laten ze ook een bijdrage aan de opbouw van dit land leveren in de plaats van steeds te profiteren van de ijver van de Javaan, Chinees, Vietnamees, Palestijn, Indiaan en Hindoestaan.
  Deze regering naar huis?
  Mi mars Papa!
  gemodereerd

 4. Beste Stephano ‘Pakittow,

  Ok! ” De regering naar huis sturen! ” wat is dan volgens jou de beste optie??? Dadda en Doddo?
  gemodereerd

 5. Beste mensen in andere landen betaal je voor benzine bijna 1.80 en Electra en gas is met meer dan 200 procent verhoog. Iedereen pas zich aan met de wereldwijd verhoging van levens onderhoud behalve Surinamers. Surinamers pak een fiets en per huis mag men houding een auto hebben.
  Invoer verbod voor auto die veel benzine/diesel verbruiken.
  gemodereerd

 6. Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), en dan? Wat was, is en zijn jullie plannen? Als deze weg is, worden we er dan beter op? Pas als je in hun stoel zit zal je het gat/krater zien, maar dan heb je alweer een blunder begaan, nog geen ontwikkeling, integendeel alweer vertraging in ontwikkeling. Let niet op paars, die zijn uit op om het haagje van hun leider te redden momenteel, thats all.
  gemodereerd

 7. Heeft Pakitou eraan gedacht wat er daarna moet gebeuren?
  Die Paarse troep is sowieso geen alternatief.

  Daarom ben ik zo boos op Santhoki omdat ik van mening was dat Santhoki zou inzien dat hij transparant en prudent beleid had moeten voeren.

  Ik voel mij vreselijk belazerd door die man maar het ergste is dat hij Suriname totaal aan zijn lot heeft overgelaten met alle consequenties van dien.

  Santhoki had geschiedenis kunnen schrijven als hij het land uit het moeras had gehaald.

  De verkiezingen in 2025 zou hij dan glansrijk hebben gewonnen!!!

  Niemand moet mij komen vertellen dat ik geen Hindoestaan als president wil hebben. Voor mij telt goed Beleid en dan maakt het voor mij niet uit of het een Chinees, Javaan of Hindoestaan is. We zijn allemaal Surinamers.
  gemodereerd

 8. Waarom roept die asshole de mensen niet op
  om bij dec adressen van:
  ddb, jenny simons, aloebaba, dilip sardjoe, misikaba, abdul, bouva, paarse poepkakkerlakken te gaan deminstreren en deze huizen te gaan bezetten en leeg te halen.

  Het zijn deze personen die er voor gezorgd hebben dat Suriname en de Surinsmers nu grote schulden met hoge renten hebben bij
  binnenlandse en buitenlandse credeieuren.

  Is hij vergeten dat toen Chan in de oppoditie zat en de paarse poep kakkerlakken ndp van de grootste crimineel en moordenaar van Suriname valuta tegen heel hoge renten leende bij buitenlandse banken ging lenen die een brief naar de crediteur schreef dit niet te doen, omdat Suriname niet in staat zou zijn dit af te lossen? Suriname geen valuta zou hebben om deze grote lenen met hoge renten te lossen? Is hij
  dat vergeten?

  Waar was deze asshole toen?
  Waar was je toen om mensen op te roepen om naar het plein te komen en te demonstreren?
  Waar waren al die assholes die nu van plan zijn
  om te gaan demonstreren?

  Zie wie er voor gezorgd heeft dat Suriname en de Surinamers nu skeer zijn.

  Zie wie er sinds 25 Februari 1980
  voor gezorgd heeft dat Suriname toen skeer werd.

  Zie dat het de regering van oa NPS en de VHP zijn geweest die er zorg voor hebben gedragen dat Suriname toen weer al de schulden van oa bosjebruggen, het land Suriname, de Surinamers, Balast Nedam, waarvan bisje en ddb miljoenen us-dolara aannsmeergelden in hun eigen zakken/ bankrekeningen hadden gestopt, hebben afgelist met oa Bauxietinkomsten van Alcoa/ Suralco en verdragsmiddelen van 25 November 1975 van Nederland en Suriname. De Surinaamse gulden die niets waard was toen vervangen werd door de huidige SRD. Oompie, taante, Wissel, wissel, wissel, Beatrix, Reagan, wissel, wissel, wissel, poep in pindakaasflessen als pindakaas werd verkocht.

  Deze regering van ddb, aloebaba, dinipi aan hun
  is het te danken dat Suriname nu weer skeer is.

  De huidige regering die op 25 Mei / 26 Mei 2020 gekozen is, is bezig met de buitenlandse schuldeisers te onderhandelen om deze schulden met hoge renten tegen betere vorwaardennaf te lossen. Langere looptijd, lagere renten. aflossen sls er valuta beschikbaar is oa vd opbrengsten van natuurlijke rijkdommen van Suriname, waarin
  multinationals bepalen wanneer ze gaan ontginnen en Suriname valuta gaat hebben.

  Ook het IMF stelt eisen aan Suriname om
  haar huishoudboekje in orde te maken en
  dan betalingsbalanssteunt van hen kan krijgen. Ook hiermee is de huidige regering die nu bijna 2 1/2 jaar zit bezig, oa BTW, ook met Nederland en andere buitenlanden om ons te helpen. Masr gemakkelijk gaat het niet. Alle landen zitten mimenteel door de oorlog van Rusland en Oekraine in problemen. Ruslsnd heeft de gaskraan en oliekraan naar de EU dicht gedraaid. Hierdoor zijn de olieprijzen gsstegen gestegen, producten maken in fabrieken duurder geworden., ontwaarding van de valuta van de landen voor de burgers. Het leven is in de hele wereld duurder geworden, ook in
  Suriname waar de schulden met hoge renten. weinig/ geen productie van producten en
  export en er weinig valuta in Suriname is.

  Dus waar is deze asshole mee bezig, dan chaos te veroorzaken in het land en bij de laaggeletterden. ddb en paarse poep kakkerlakken die deze grote schulden en hoge renten heeft veroorzaakt wil dan mooi weer komen spelen.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Als deze asshole echt een oproep wil
  doen voor demonstreren, laat hij dat doen bij
  ddb, jenny simons, aloebaba, enz nij
  hun huisadressen en laat hij
  de miljoenen valuta. goud, goederen daar door demonstranten afnemen.

  Dat is dan een eerlijke en op rechte oproep.

  Deze regering heeft geen valuta, de grote schulden zijn
  gemaakt door ddb, jenny simons, aloebaba.

  Suriname is een kale kip en er kunnen geen verrn
  meer van geplukt worden. Zie de veren bij de muilen vd schapen in wolfkleding vd ndp.

  De personen die naar de demonstratie gaan zullen de ndp- ers zijn, chaos gaan maken.

  Wat heeft ddb, ndp
  Suriname gebracht sinds 25 Feb 1980, 8 Dec 1982 vd Moiwana86 moorden, devaluatie surinaamse gulden, onderdrukking, 3 x skeer van het land. devaluatie srd, Alcoa/ Suralco weg, grote werkloosheid, enz

  Waar is deze asshole mee bezig en eat wil
  hij met chaos scheppen bereiken.

  Surinamers wees verstsndig en ga er niet
  naar toe, ga liever groenten planten en gebruikt u uw tijd verstandig.

  De huidige regering is bezig om met de crediteuren
  te onderhandelen om de schulden met hoge renten te herschikken om deze af te lossen.

  Wat heeft ddb, gezin, friends Surinsme sinds 25 Februari 1980 gebracht?

  Ben ik nou zo slim of ben jij zo dom?
  gemodereerd

 9. Wat denkt biervliet hiermee te bereiken? Kom met oplossingen om de situatie te veranderen? Wie zie je als trekker van het land? Ik hoop niet dat jijzelf vertrouwen hebt in eigen kunnen. De benzineprijs is hoog (wat is hoog?). Zie je 1 auto minder op straat? Roy Boedhoe heeft gelijk: als je geen geld hebt, moet je geen auto kopen. Succes pakkitootje, misschien vind je op 17 febr. onder je miljoenen fans de juiste persoon die van Suriname een paradijs maakt, met gratis benzine, koers mag hij zelf bepalen, gratis pakketten met luxe goederen, enz.
  gemodereerd

 10. Jullie zullen zeggen dat ik discrimineer maar als deze jongen een beurs had gehad dan had hij kunnen studeren voor doctor. volgens Sam Pie
  nu probeert hij over de ruggen van anderen zijn zakken te vullen.
  gemodereerd

 11. Al gaat deze regering naar huis ,zolang veroordeelden zitting mogen nemen in het bestuur van het land in publieke functies,zal de ellende in het land blijven. Hoe kan men van een volk verwachten om goed en eerlijk te leven indien er steeds averechtse keuzes worden gemaakt en indien de voorbeeldfiguren zelf oud rovers, drugsdealers, moordenaars enz. zijn??? Daarom blijft men dit land plunderen. Drugsbelangen veiligstellen en vandaar dat de havens een opengoal zijn enz.
  gemodereerd

 12. Weer 1 tje met een hersen tumor, dat een actie tegen de rege-
  ring wil voeren. Tijdens het bewind van DDB deed niemand iets,
  ze waren bang. ”Maar nu wel, omdat de Pres een Hindoestaan is, stelletje lafbekken zijn het”. Gaan jullie gewoon werken, dan
  bereiken reiken jullie meer in het leven, stelletje losers ! Vraag niet wat het land voor je kan doen, maar vraagt wat je voor het
  land kan doen! Vergeet niet dat je met werken, meer kan
  bereiken dan staken en of protesteren.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Helemaal met Henry eens.
  Maakt mij niet uit welke etniciteit de president heeft, doe het goed.
  Pres wist wat hij overnam ’troep’ en beloofde het beter te doen. Hij geeft ons nu nog meer troep. Criminaliteit ten top, het land lijkt stuurloos.
  Pres cambio’s opdoeken a.u.b.
  gemodereerd

 14. Eerst zien dan geloven. Op de anti sociale media weet men goed te klagen en erop los te schelden.
  Ik zou ook geen mensen volgen die niet pienaren. Pakkitow heeft geld, hij pienaart niet.

  De meeste Surinamers zijn te veel verwend met goedkope brandstof, water en elektriciteit. Als je rondkijkt op het Zuid-Amerikaans continent dan zul je zien dat we gezegend zijn met goed drinkbaar water. Vele landen hebben dat niet.

  De subsidies komen niet alleen de armen ten goede maar vooral de RIJKEN. Dus ik zeg haal al die subsidies eraf en subsidiëer de echte hulpbehoevenden. Mensen die 10 auto’s in hun garage hebben staan en 30 huizen bezitten moeten gewoon een marktconforme prijs betalen voor alle nutsvoorzieningen en produkten.

  Maar gaat dat in de praktijk ook werkelijk gebeuren? Dat is de vraag…
  gemodereerd

 15. Goedzo, hoop dat chan/brunsi nu wel aan zn volk denkt en niet alleen familie op posten zet zoals vorig week direkteur ebs? Kom nou, zonder een gedegen opleiding notabene. Dus mensen, het gaat niet goed met ons volk, alleen regering leiders worden miljonair, 17e rijkste land ter wereld en en pinaren? Hoop dat ze niet meer op 25mei op hun stemmen maar de kleine partij kans krijgt zodat zij ook in de dna hun stem laten horen. Nu zitten daar alleen ja knikkers, dus daarom gebeurd er nu dit in su.
  gemodereerd

 16. Het wordt weer tijd voor een beetje buiten parlementaire actie. Intern kan het beleid niet gecorrigeerd worden, te veel slappelingen rond deze regering. Deze actie zal ook niet op waardering kunnen rekenen van de NL diaspora, die zitten lekker op hun droge in Olanda. De diaspora oranje helden voelen niet de ellende, voortvloeiende uit dit “prudent”beleid. Komen elke keer weer met misplaatste arrogante meningen alsof zij het beter weten. Hebben geen enkel benul wat het betekent als je dagelijks maar een maaltijd binnen krijgt, dat je uit moet komen met een salaris van niks.
  Ja, de hele wereld heeft met de prijsstijgingen te maken, ook in jullie Nederland, maar in Sranan krijg je geen steun zoals in Nederland, de regering geeft het geld eerder uit aan hun luxe leventje.
  Misschien dat onze president weer een ‘praatronde’ met maatschappelijke groepen gaat houden, benne benieuwd.
  gemodereerd

 17. Wat een gezeik. Het gaat inderdaad niet zo goed met Suriname op dit moment. Maar i.p.v. te gaan protesteren op het plein, ga ik in mijn tuin groenten planten. Mijn vrouw en ik hadden elk een auto, gekocht tijdens Venetiaan omdat het toen redelijk goed ging in Suriname, maar nu het slechter gaat, heb ik er geen moeite mee een stapje terug te doen, we doen het nu dus met 1 auto.
  Jammer dat een stelletje ezels en overlopers ervoor gezorgd hebben dat DiDiBri president Kon worden na Venetiaan. Ik moet er niet aan denken dat DiDiBri weer de macht grijpt. Daarom doe ik aan geen enkele aktie mee, die er bedoeld of onbedoeld voor kan zorgen dat DiDiBri het weer voor het zeggen krijgt in Suriname.
  gemodereerd

 18. Ik denk niet dat een massa protest op zijn plaats is , de regering heeft met een enorme schuldenlast te dealen , de schuldeisers zijn halsstarrig bij de onderhandelingen om de schulden te herschikken , deze regering heeft geen toverstok om het effect van het vernietigend wanbeleid van de vorige regering goed te maken , ik denk dat we de regering juist moeten ondersteunen waarbij wij allemaal offers zullen moeten brengen om Suriname economisch weer gezond te maken en dat kunnen we alleen door harder te gaan werken , wel denk ik dat de regering met een beter sociaal vangnet voor niet alleen de minderbedeelden en zwakke huishoudens moet komen maar ook andere aspecten waarbij burgers in een bepaalde situatie zijn komen te verkeren ook een reikende hand te bieden , vooral één oudergezinnen zitten vaak in radeloze situaties vanwege beperkte mogelijkheden die stagnerend werken op hun functioneren , die groep is enorm groot terwijl velen uit die groep genoeg potentie hebben om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land , die groep is tot nu toe door opeenvolgende regeringen over het hoofd gezien , ik wil de regering oproepen om die groep te signaleren en te kijken op welke wijze deze groep ook tegemoet kan worden gekomen ( veelal vormt oppas voor minderjarige kinderen het grootste obstakel voor deze groep )
  gemodereerd

 19. PATRICIA ETNEL A.U.B START MET NOG ENKELEN EEN IMPEACHMENT PROCES TEGEN SANTHOKI ,GEEN TIJD MEER WE DEDE!
  gemodereerd

 20. biertje vliet , je hebt nog niet uitgelegd wie het land moet regeren als je deze regering weg stuurt , en de puin van bouterse 1-2 moet opruimen , jij zal dat niet doen he , want jij houdt alleen maar van chaos , dus ddb is toch een vriend van jou , heeft hij jou gedrogeerd want ddb houdt ook van chaos , of kom jij 17 februari met een joker op tafel zodat iedereen jou daarna zal negeren , en jij bent ondernemer , waarvan dan ??
  alle schaapjes van ddb zullen er zijn , maar de herder niet
  gemodereerd

 21. Helaas kan je deze laag geletterden niets en dan ook niets meer aan hun verstand brengen. Het enige wat ze nog kan redden is handje openhouden zonder te werken. Maar ze zijn wel slim, want als de grote dief weer aan de macht komt, dan komt er tenminste geld in het handje en dan is het weer Njang, Dringie, Prisirie. En ondertussen lopen de schulden weer op. Hoe triest is dit mensen.
  gemodereerd

 22. Alleen de naam Pakitto zegt genoeg. Holle vaten klinken het hardst. Dat is het domme deel van Suriname. De economie is wereld wijd gekrompen. Overal zijn de prijzen gestegen, maar de bevolking begrijpt het en betaald de prijs. Alleen Surinamers zijn zo bekrompen dat ze bij elke scheet schreeuwen dat de President naar huis moet. Er zijn landen in de wereld die in 50 jaar een prudent beleid hebben gevoerd (bevolking opleiden, Industrie opzetten, export vergroten, handel stimuleren, infrastructuur verbeteren, ICT kennis vergroten) wat na 50 jaar heeft geresulteerd in een kennis economie en welvaart. De grootste vloek van Suriname is haar domme deel van de bevolking. Die zijn niet instaat om een bijdrage te leveren de ontwikkeling van het land en zorgen voor maatschappelijke onrust.
  Ondertussen werkt het ontwikkelde deel van Suriname ongestoord verder aan de opbouw van het land. Zij begrijpen hoe het komt dat de prijzen (wereldwijd) zijn gestegen en betalen zonder morren de prijs in de winkel en bij de benzinepomp.
  Zij begrijpen ook dat de coalitie VHP – ABOP een onmogelijke is en kijken uit naar 2025 waarin met laatst genoemde voorgoed afgerekend zal worden.
  gemodereerd

 23. Pikipow denkt – met een LBO-achtergrond -Suriname uit het slop te kunnen halen.
  Dat gaat echt niet lukken; zie maar ABOP die nu aan de macht is. Ze bakken het wel bruin t.a.v. zelfverrijking.
  gemodereerd

 24. Weer zo een ka narcist die alleen maar loopt te blerren dat de regering naar huis moet, maar zelf geen totaal idee heeft hoe het dan wel moet. Totaal geen toegevoegde waarde voor het land. Alleen maar zieltjes winnen voor hun zelf om zo snel mogelijk ergens een pakkie te maken. Maar ja Suriname stikt ervan met dit soort figuren die allemaal de politiek in willen om zo snel mogelijk hun slag te slaan en principeloos zijn. En dat onder het mom van opkomen voor het volk. Snap even dat men verwacht dat jaren van wanbeleid, corruptie en crimminaliteit door de vorige regering die het land volledig naar zijn malle moer hebben gebracht binnen een kort ermijn wordt opgelost. Is men zo dom om te begrijpen dat zo niet werkt. Als je als land bij niets produceert en alleen maar consumeert heb je ook geen bron van inkomsten die een land kunnen stabiliseren. Gelukkig dat er nog een Staatsolie is en twee goudbedrijven die wat opleveren, anders oeng beng ka lek meter. Zoals ik al eerder heb gezegd na Politiek en corruptie maken dat Suriname vandaag geworden is wat het nu is. En dat is mede te danken aan de Surinamer zelf. Sari Torie. Wat gij zaait zult gij oogsten
  gemodereerd

 25. Pakkitow kan zich beter bezig houden met zijn pinda sambel.
  Politiek en economie zijn een aantal stappen te ver.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 26. Pakkito, je bent zo zelfingenomen dat het mij niet zal verbazen als zou blijken dat je ook van plan zou zijn een staatsgreep uit te voeren. Gelukkig leven wij in een andere tijd. Suriname heeft nu andere zorgen ener waait een andere wind door het land. Blijf maar in de verleden tijd dwarrelen je wordt hopelijk wel een keertje wakker. Er is al genoeg ellende op de wereld. ok jij zal gered worden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.