zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNog drie verdachten roofoverval Ragoebierstraat aangehouden, deel buit terecht

Nog drie verdachten roofoverval Ragoebierstraat aangehouden, deel buit terecht

-

Does Travel - naar Suriname

In de spraakmakende berovingszaak gisteren aan de Ragoebierstraat in Suriname, zijn nog drie mannen aangehouden. Ook zijn het voertuig, geld en een deel van de wapens waarmee de beroving werd gepleegd aangetroffen en in beslag genomen.

De aanhoudingen werden verricht na intensief speurwerk door een gemengde eenheid bestaande uit leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), Kapitale Delicten (KD) en intel van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

Eerder op de dag was de 34-jarige meerijder Le Roy P. aangehouden. Hij is militair van beroep tevens DNV lid. P. zou vermoedelijk de tipgever zijn geweest en zat samen met zijn collega DNV’er G.E. (40) in een grijze Toyota Spacio. Ze vervoerden grote bedragen in valuta en SRD van een cambio.

Onderweg werden ze klemgereden door een grijze Toyota Mark-X, waaruit drie mannen stapten. De daders hebben meteen het vuur op de auto geopend, waarbij autobestuurder G.E. achteruit probeerde te rijden. Hij werd daarbij echter beschoten.

De rovers pakten daarna een tas uit de wagen en reden met medeneming van de tas weg. Tijdens de beroving liep G.E. verschillende schotwonden op en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. L.P. bleef ongedeerd en werd kort daarna aangehouden.

Uren na de beroving werd de vluchtauto waarmee de rovers de overval hadden gepleegd, gesignaleerd op een adres te Paramaribo Noord (Rainville). In de woning op het adres werd een van de verdachten aangetroffen en aangehouden. Op zijn aanwijzing werden de overige verdachten opgespoord en aangehouden.

De drie mannen Serguino A. (22), Melvin A.(50) (familie) en Martin O. (44) werden allen in Paramaribo aangehouden en overgebracht naar het politiebureau ter voorgeleiding. Gaande het onderzoek werden zware wapens en kogelvrije vesten, welke gebruikt zijn voor de overval op het geldtransport voertuig, in beslag genomen.

De buit bedroeg 100.000 USD, 95.000 euro en 2.000.000 SRD. Vernomen wordt dat een deel van de buit is teruggevonden op de verdachten.

De verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de Surinaamse politie. Het is niet uitgesloten dat er meerdere verdachten aangehouden zullen worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Knap speurwerk van de leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), Kapitale Delicten (KD) en DNV!
  Dat ze zo snel opgespoord en opgepakt zijn geeft aan dat de criminaliteit wel degelijk bestreden word. Het is alleen een druppel op een gloeiende plaat!
  Ben benieuwd welke straffen deze ratten straks opgelegd krijgen.


  gemodereerd
 2. Hierdoor ontstaat ook het spoor naar de criminelen/broeinest van ongewenst gespuis die zware militaire wapens in hun bezit hebben.

  Al de broeinesten in kaart brengen en helemaal uit roeien.

  Een tweede kans moeten ze niet krijgen als de politie op hen af gaan.

  De politie moet dan een daad stellen, eens maar nooit weer. Hierdoor weten de criminelen wat hen te wachten staat. Als de politie naar hun broeinest komt zullen ze heel snel hun laatste adem uitblazen.


  gemodereerd
 3. Van een cambio naar een goud-opkoop-bedrijf, of viceversa.

  Het enige wat ik zie is; geen belasting, geen bank. Ambtenaren met driedubbele banen. Een cambio verstuurd geld naar een goudopkoopbedrijf.

  Dus geen pluim, te wazig.
  Tenzij de politie het geld in beslag neemt.


  gemodereerd
 4. IN DE KORPSEN ZITTEN ALTIJD SINDS EEUWEN ROTTE APPELS.

  DEZE ROTTE APPELS ZIJN VAAK HET BREIN VAN EEN LAND ONVEILIG MAKEN.

  HET VOLK DENKT: POLITIE BESCHERMT…….MILITAIR BESCHERMT……NEE ZE ROVEN JE MARS OF LATEN JE BEROVEN ALS ZE WETEN DAT JE GELD HEBT.

  OOK VINDEN ZE NOOIT 1 CENT TERUG BIJ GELDROOF. DE PRAT A LAI ONDERLING. NO CONTROL POSSIBLE.

  LEDEN UIT DE KORPSEN DOEN HARD MEE AAN CRIMINALITEIT. DE KUNST IS OM DE ROTTE APPELS ERUIT TE LICHTEN. GEWOON EEN HARDE FEIT.

  CONTROLE STARTEN MET:
  1-WAPENS NA WERKTIJD INLEVEREN ALSOOK KLEDING. DEZE WORDT AH WERK GEWASSEN.
  2-ELKE MAAND THUIS/AUTO CONTROLE OP ILLEGALE WAPENS.
  3-BANKREKENING CONTROLE DOOR BANKEN OP VREEMDE TRANSACTIES.
  4-VERMOGEN ONROERENDGOED PLUS ROEREND GOED CONTROLE OM DE 3 MAANDEN.
  5-MAAR 1 BAAN. GEEN 2E. ANDERS DIENST VERLATEN

  GENOEMDE ROOF-BEDRAGEN ZIJN EXTREEM HOOG. SUPER AANTREKKELIJKE CASE VOOR ELKE ROTTE APPEL.


  gemodereerd
 5. Suriname is een land waar coupplegers,oorlogsmisdadigers,drugsdealers en bankrovers,PRESIDENT / VICE-PRESIDENT worden….Neks no fout !


  gemodereerd
 6. Zoveel geld transporteren zonder een ‘chaparone’ gewapende begeleiding in de buurt is zeer onverantwoordelijk en heel riskant. Stop cutting corners!


  gemodereerd
 7. Het kan deze DNV didibri geen moer schelen als zijn collega, waar hij dagelijks mee samenwerkt, op vijftig centimeter naast hem in de auto gezeten, door zijn criminele makkers wordt geëxecuteerd. Net als zijn grote voorbeeld NDP DiDiBri, die het ook niet erg vond als makkers, waarmee hij samenwerkte, aan het touwtje van hun sportbroek opgeknoopt werden of doodgeschoten werden terwijl hij in de buurt was, zouden ze deze klootzak ook 20 jaar celstraf moeten opleggen.


  gemodereerd
 8. Op die geschminkte chinees na, zijn het altijd weer dezelfde ratten!
  Ik zou ze met alle liefde de kogel geven,…


  gemodereerd
 9. A Esmerald…klopt helemaal..deze bedrijven dragen geen belasting af want alles gebeurt illegaal.
  Maar goed. Ik hoop dat de gewonde man snel hersteld en dat de 4 aderen lang in de bak verdwijnen…mede gevangenen zullen met ze afrekenen want den wan plei moi boi toch….hun bille gaat ze pijn doen daar in boma


  gemodereerd
 10. Ik zei het toch? Ratten zijn het! Op Leonsberg heeft iemand strelonggrote hihi. hotelal blijkt nu gewoon een boerikibal of een echte RAT zoals zulke figuren in maffiakringen worden genoemd. Misschien vond hij de duimschroeven van zijn friend in crime te snijdend en heeft hij als een twatwa gefloten om zelf weer vrij te komen. Hopelijk komen meer van die Abani ratten nu in het zicht en worden die flink aangepakt.
  Letwel niet alle militairen en politieagenten zijn corrupt!


  gemodereerd
 11. Goedzo KPS & Team!!!

  Er is een wezenlijk verschil tussen een geldtransportauto (waarde transport) en een toevallig auto waarmee men geld transporteert. Bij veel van de afgelopen berovingen is gebleken dat met een normale personenwagen gebruikt om grote sommen geld te transporten. Komt nog bij kijken dat men, niet een een volgwagen inzet met beveiligers.


  gemodereerd
 12. Zie maar dat als de politie wil zaken snel opgelost kunnen worden met de nodige informatie en middelen om hun werk naar behoren te doen. De successen van de laatste maanden geven een goed gevoel dat de veiligheid weer in zicht is. ga zo door kps en laat u demotiveren door de doemdenkers. Zelf in landen waar de doodstraf wordt toegepast heb je criminaliteit. De mens met een crimineel inborst heb je overal dus suriname is geen uitzondering.


  gemodereerd
 13. Suriname is echt een grote roversnest geworden. Maar echte maatregelen tegen de criminaliteitsbestrijding zien we niet. De president en VP zijn meer meer met politieke campagne bezig en daarnaast is de president met buitenlandse snoepreisjes bezig.


  gemodereerd
 14. En jullie zien het maar weer Sam Pie had gelijk, als deze jongens een beurs hadden gekregen dat zouden ze nu allemaal doctor zijn. Het is niet hun schuld dat ze hun toevlucht moeten nemen tot dit soort praktijken het is de schuld van de vhp


  gemodereerd
 15. Waarom die balk om hen onherkenbaar te maken? Privacy redenen. Fuck off!! Deze rovers hebben geen enkel recht op privacy. Dan heb je 2 bejaarde lullen ertussen. Onvoorstelbaar dat deze oude beesten in staat zijn mee te doen aan zulke wreedheden. Hebben ze geen nageslacht? Leuk om zo’n vader of opa te hebben. De dnv’er die de zaak verlinkt heeft, moet een dubbele straf krijgen. Wat ben je voor een collega? Ik weet dat hij minder is dan een wc wurm. Edgar Sampie, parlementariër en tevens onderzoeker, werk aan de winkel. Onderzoek waarom deze hufters, die wellicht niet zijn aangenomen om de medicijnenstudie te doen, zich hebben aangesloten bij de 95% van hun soortgenoten die liever roven en moorden dan te werken. Neem ook mee in het onderzoek waarom in dit geval een loslopende hond zonder hemd of trui ook erbij was, sampi.


  gemodereerd
 16. @mor….roven, stele moorden is je eigen keus. Ik, en velen met mij, zijn ook opgegroeid in een moeilijke tijd in su…revo, Binnenlandse oorlog, geen brood geen school, legen schappen in de supermarkt, maar we zijn geen crimineel geworden dus kom niet hier vhp of welke politieke partij dan ook schuld te geven deze beesten hebben van zichzelf een slechte inborts…doodschieten deze ratten


  gemodereerd
 17. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nog drie verdachten roofoverval Ragoebierstraat aangehouden, deel buit terecht.

  Nu is bij het politie onderzoek gebleken, dat 2 directe familieleden betrokken zijn bij deze gewelddadige ROOVOVERVAL.
  Vader Melvin ALBERTZOON 50 jaar oud en zijn zoon Seguino ALBERTZOON 22 jaar oud.
  Wat een toepasselijke familienaam. Dus de ZOON van ALBERT is ook het criminele pad opgegaan als zijn vader Melvin.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES