dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameMones: 'Brunswijk president in 2025 en Santokhi vicepresident'

Mones: ‘Brunswijk president in 2025 en Santokhi vicepresident’

-

Does Travel - naar Suriname

Mediaman Mones Nazarali heeft zaterdagavond tijdens de PL/ABOP opo yari vergadering in Nickerie gezegd dat het officieel startsein gegeven is om te werken naar de verkiezingen van 2025.

Nazarali liet weten dat Suriname nu te maken heeft met regering S-B, hetgeen staat voor Santokhi-Brunswijk. Naar zijn zeggen zullen de rollen in 2025 omgekeerd zijn. Hij meent dat het land dan te maken zal hebben met regering B-S, dat zal staan voor Brunswijk-Santokhi.

De mediaman heeft verder aangegeven dat ABOP per zaterdag ‘Almighty Brunswijk Our President’ betekent. Naar zijn zeggen kan de betekenis ook in het Nederlands gezegd worden wat neerkomt op ‘Almachtige Brunswijk Onze President’.

PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft als reactie op de uitspraak van Mones aangegeven dat het niet uitmaakt wie president wordt. Voor hem maakt het uit dat de president, een president moet zijn van het volk. “Van, voor en door het volk”.

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zei dat het voor hem niet belangrijk is wie president wordt. Voor hem is belangrijk wie voor het volk staat. Hij gaf aan dat Chan momenteel president is en deed een beroep op alle Surinamers om hem te ondersteunen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. Domme uitspraak cq gedachtegang want met B als president vervalt het land nog verder in een pariastaat want B kan niet reizen wie gaat zaken behartigen?
  S moet na deze periode gewoon in de bankjes gaan zitten en zn kiek nemen want wat hij ook doet het is niet goed in bepaalde figuren hun ogen en tongtong.


  gemodereerd
 2. Dat zal never, nada, noti, nihil, negatief, neks gebeuren.

  Ook de Surinamers zullen nooit toestaan dat een crimineel weer president van de democratische rechtsstaat wordt. Rationeel zal dat niet gebeuren, omdat ook internationaal de republiek Suriname dan als een bananenlandje zal worden gezien.

  Het kon one tron gebeurd zijn bij ddb, noso two tron baka na ddb, maar a no p’sa fu wan derde tron in Sranan.

  Het huidige kiessysteem zal binnen kort ook worden vervangen door de DNA, dus waar praten we/zij, abop voor over.

  abop en pl hebben geen capable mensen met kennis en ervaring die bewezen hebben dat ze ooit een onderneming of ministerie goed hebben geleid of bestuurd. Overal waar deze figuren aan de touwtjes hebben getrokken is het een grote rotzooi geweest tijdens de regeringen waar de NPS/El Vene was, ndp/ddb, huidige regering van VHP/Chan Santohi. El Vene wilde niet met el somo verder ( zie grondbeschikkingen die hij gaf aan mensen die op hem leken), ddb wilde niet met bravo en el somo verder werken. Ook in deze regering van VHP bakken ze er weinig van ( oa, valuta koers om laag, domeingronden in Sabakoeproject die niet mag worden uit gegeven en niets op de terreinen mag gebeuren omdat het gewoon nietigd is, zelf dat snapt de minister van die domeingronden niet, want zij vindt dat de mensen die onterecht domeingronden hebben gekregen op de gronden een huis mogen gaan bouwen. Wel deze mensen zullen het wel merken. President Chan Santokhi heeft het hun, notarissen, enz al duidelijk schriftelijk laten weten). Wat heeft Suriname aan zulke mensen die van de hoed en de rand niets weten en met hun enige eigen belangen bezig willen zijn.

  Suriname heeft een grondwet en alles gebeurd volgens de wetten. Wat ze in hun dorpen in het oerwoud willen uithalen kan tot op zekere hoogte, maar op andere plaatsen in de republiek Suriname is het volgens wetten en is het een andere koekie.


  gemodereerd
 3. Mones loopt al jaren van de ene naar de andere partij maar is nu aan het doorslaan of kan niet meer helder denken door haat en wrok. Heeft deze (slimme) oude radio en tv reporter dan ook een oplossing voor het buitenlandsbeleid want net als zijn vorige president zal ook Brunswijk nergens welkom zijn. Dan moet die vice SANTHOKI toch overal naar toe met zijn vice firstlady en al die scheldkanonades aanhoren. Dus Mones stem gerust voor Brunswijk of de Ndp maar ga niet denken voor ze, dat kunnen ze zelf heel goed.


  gemodereerd
 4. Mones….ik verzoek ie hoor Brunswijk president…..god doe ons dat noet aan. Brunswijk hoort in boma thuis


  gemodereerd
 5. In een poppenkast republiek als Suriname kan je niets uitsluiten. Op staatskosten zitten deze mensen politieke campagne te voeren.schaamteloos.


  gemodereerd
 6. Er zijn mensen van andere partijen die alles doen om Santokhi te laten vallen. Deze mensen zijn uit op geld same on you.


  gemodereerd
 7. Ai famiri, Suriname is moeizaam bezig met de klim uit de kloof waar in ze door NDP & Co was geduwd. Met Bravo als pres gaat Suriname in de krater met hete lava. Dan is het einde tori. Suriname wordt getransformeerd tot Haiti. Check maar!!!!!
  Triest en triest!


  gemodereerd
 8. Wat een flauwekul basaalt deze geile mediaman uit zijn krielkipnekkie. Gelooft hij echt dat deze combinatie werkbaar is en nog belangrijker geloofwaardig is voor het buitenland. Stel je eens voor dat de vp in 2025 president is en naar het buitenland toe moet. Ten eerste spreekt hij geen woord over de grens zelf het Engels is hij niet machtig. Dan hoe zal hij met zijn collega’s praten? Ten tweede blijft hij een veroordeelde crimineel en het buitenland zal geen zaken dien met een crimineel. Neen, deze ZE Santokhi moet ook na 2025 het land leiden want niemand anders zal het kunnen doen. De fascist Bouterse wordt op 31 januari as opgesloten en zal de laatste jaren in gevangenschap doorbrengen alwaar hij afsterft. Daarna is de fascistische beweging opgehouden te bestaan en is de Bonistraat ook schoon.


  gemodereerd
 9. Suriname is echt rijk aan vele comedians in de politiek. Helaas komen ze ook aan de macht door de stem van de burgers. Ik las dat zeker 45% van de Surinaamse bevolking niet eens de 4e of 6e klas heeft afgerond.

  Suriname is dan geen ontwikkelingsland maar een ernstig onderontwikkeld land.
  Wanneer gaat het volk eens werkelijk in opstand komen tegen de politici en hun corrupte varkens vrienden en de criminele families die Suriname al decennia tot een “broko pranasi” hebben gemaakt en zo houden.

  Op social media je misnoegen uiten en groepen tegen elkaar uitspelen heeft geen zin. Alleen in eenheid gaat het volk deze strijd winnen.


  gemodereerd
 10. Leuk bericht.

  Ook goed voor eventuele investeerders, die houden nu hun geld in hun zak.

  Want met ‘weer’ een ‘echte’ crimineel aan het roer is Suriname weer verdoemt tot vele jaren diepe ellende.

  Wat een land, wat een volk…


  gemodereerd
 11. Of nou Brunswijk, Santokhi, Bouterse, Piet Wortel, Bordo, wijlen Dilip Sardjoe of wie dan ook president van het land wordt, het zal me aan mijn reet roesten wat er in dat godvergeten land gebeurt.
  Dikke streep door Suriname voor wat betreft een geplande remigratie in 2025; Bonaire, Dutch Caribbean, here I come.


  gemodereerd
 12. Dat zal mij niet verbazen.
  Al die ezels die bullshit Bouta hadden gestemd gaan nu VeePee Biggie Bek stemmen.

  Dom-Suriname leert niet van hun fouten !

  En daarom blijven serieuze investeerders weg.
  En daarom is de koers instabiel.
  En daarom is er geen vertrouwen.
  En daarom komt Suriname niet Vooruit !

  Make up your mind.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 13. Ronnie Brunswijk: van rebellenleider tot parlementsvoorzitter en vicepresident

  Het Surinaamse parlement heeft een nieuwe president en vicepresident gekozen. Dat verkiezingswinnaar Chan Santokhi het staatshoofd zou worden was al wel duidelijk. Opmerkelijker is zijn nieuwe tweede man: dat wordt oudgediende Ronnie Brunswijk, die kandidaat was namens de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP). Er waren geen tegenkandidaten. Beide mannen worden donderdag beëdigd.

  Brunswijk werd vorige week al gekozen tot voorzitter van het parlement. Hij is niet onomstreden vanwege zijn bewogen carrière in Suriname. “Critici zijn argwanend over de benoeming van Brunswijk. Dat heeft te maken met zijn verleden, zoals zijn drugsveroordeling, maar ook omdat hij zoveel macht naar zich toe probeert te trekken”, zegt correspondent Nina Jurna. Maar Santhoki heeft de steun van de ABOP nodig om gekozen te worden als president.

  Brunswijk is van Aukaans-Surinaamse komaf. Hij stamt af van de marrons, de ontsnapte Afrikaanse plantageslaven die in het oerwoud leven.

  Bloedbad in Moiwana
  Brunswijk was de persoonlijke lijfwacht van Desi Bouterse, die in de jaren 80 bevelhebber was van het leger. Maar Brunswijk nam ontslag en keerde zich tegen Bouterse. Hij werd de leider van de rebellenbeweging Junglecommando en voerde in de Binnenlandse Oorlog (1986-1992) een bloedige strijd tegen zijn voormalige baas.

  Het werd een jarenlange strijd om de macht in Oost-Suriname, met veel vergeldingsacties. Telkens wanneer Brunswijk ergens had toegeslagen, nam Bouterse wraak op de bevolking uit de geboortestreek van Brunswijk.

  Brunswijk brandde op zijn beurt dorpen plat van Bouterse-aanhangers. En zo werd de bevolking de dupe van twee machtsbeluste mannen.

  Dieptepunt van de oorlog was het bloedbad dat de troepen van Bouterse aanrichtten in het dorp Moiwana. Brunswijk zou zich daar schuilhouden, maar toen hij niet werd gevonden door het leger werden tientallen vrouwen en kinderen vermoord…..HET MOET NIET GEKKER WORDEN !


  gemodereerd
 14. Een land waar criminelen de voorbeeldfiguur zijn en waar rovers en roven verheerlijkt wordt door getraumatiseerde nazaten. Zou het me niet verbazen.


  gemodereerd
 15. Mones heeft geen realitische kijk meer op de samenleving. Die man heeft hulp nodig van een psycholoog. Brunswijk is samen met Santokhi verantwoordelijk voor de chaos waarin het land thans is komen te verkeren. Zij gaan het volk nog dieper in de ellende storten. Een groot aantal kiezers heeft er spijt van dat ze ” slim ” hebben gestemd. Er komt nooit meer een regering van Santokhi en Brunswijk aan de macht.


  gemodereerd
 16. @honkongfree.”ik las dat zeker 45% van de Surinaamse bevolking niet eens de 4e of 6e klas hebben afgerond.”
  Jawel als ik hier al die reacties leest dan heb je gelijk.


  gemodereerd
 17. Monez zegt de volgende regering wordt een B. S. Regering, ik geloof dat wel, deze regering is al een B.S. regering, de volgende wordt een nog grotere Bull Shit regering, Monez je hebt gelijk❗❗


  gemodereerd
 18. mones , is net zo’n domme lul als brunswijk , en brunswijk of santokhi en zeker niet die moordenaar dbb moeten nooit president worden , en hun partijen moeten verdwijnen , hier in Suriname moet een nieuwe wind gaan waaien , aan alle kleine partijen ( niet de bep en palu en de hvb) zorg dat jullie samen komen en een vuist maken , en het volk overtuigen , dat de ndp- vhp-abob ons land naar de kloten heeft gebracht , o j pl ga weg bij de abob


  gemodereerd
 19. Laat hij nu iets doen voor de armen in Su. In 2025 gaat hij naar 4 zetels en vhp nr 6. Nps nr 2


  gemodereerd
 20. Na koeng koeng nanga Kawlade,deh ien a mang dies edeh.💩💩💩💩💩💩💩🤡🤡 a Clown diesie.OMG.


  gemodereerd
 21. @Wilco

  Interssant stuk geschiedenis. Wat mis ik een man als Rens. Eerlijk en integere activist die dit land echt nodig heeft. Niet de racistische activisten als MacDonald, Hooghart, Biervliet en noem ze maar op.


  gemodereerd
 22. Deze Mediaman Mones heeft het helemaal mis, nu al is
  Brunsie al de President. Op papier is Ch Santhokie de Pres
  maar in werkelijkheid is Brunsie de Pres, en Bouta de ( vieze
  Pres). Als dat nou waar zal zijn wat deze waarhoofd Mones
  beweerd, dan wordt het The planet of the Ape in SU. Dit is
  nu al het geval, maar straks wordt het ekte ekte zoals dat in
  Su wordt gezegd. God heeft Su sinds 1975 verlaten voor de
  Duivel, daarom is het nu een K#nkerzooitje daar!

  wan heri sari tori man

  Jacko


  gemodereerd
 23. Die Mones Nazarali is een gelukszoeker, een opportunist. Eerst jaren lid van de NDP en toen de NDP niet meer bij die njang patu kon is hij overgelopen naar de VHP. Die heeft hem ook niet gebracht wat hij wilde, dus nu maar naar de ABOP.
  Ik hoop zoveel meer dat de Surinamer anno 2023 zich zelf een beetje serieuzer gaat nemen.


  gemodereerd
 24. @ HongKongFree, het volk moet niet in opstand komen…immers ze kunnen dat niet, daar zijn ze nog te onontwikkeld voor. Je zegt zelf dat 45% niet eens een getuigschrift lagere school heeft. Wat verwacht je dan?? kijk maar naar de gasten die zo een grote mind hebben in de media…dada en dodo, macu…soso rommel. Alles wat krom is proberen ze recht te praten. Volgens mij hebben hun nooit een schoolbank gezien 🙁

  wat het Surinaams volk moet doen is zich ontwikkelen… ga naar school, zorg dat je kinderen naar school gaan en hun best doen. OOkal heb je geen lagere school diplomo, luister naar internationaal nieuws, kijk naar educatieve programma’s op je telefoon want op TV komt er geen moet. In plaats van de hele dag op FB en tik-tok te zitten, kijk naar items waar je wat van kan leren…werk aan je algemene ontwikkeling. Zo alleen gaan we het redden. Als we onszelf dom houden, gaan alle regeringen ons maar van alles kunnen wijsmaken.


  gemodereerd
 25. De bovenkamer van mones heeft kortsluiting.
  En, als dit ooit waarheid mocht worden, een dom volk, kiest een domme president.


  gemodereerd
 26. Maak je borst maar nat. De volgende president van Suriname wordt aangeleverd door de NDP die de grootste politieke partij van Suriname zal worden. Mensen trappen niet meer in de leugens van VHP. De schulden die Suriname heeft zijn een cummulatie van eerdere schulden van vorige regeringen en de NDP regering. Daarom is in Suriname nooit zoveel geinvesteerd dan onder de NDP regering. Brunswijk en Chan kunnen dan mooi weer spelen met de ingebruikneming van nieuwe elektrificatie en waterprojecten, maar het initiatief en de financiering waren allen van de NDP. Het volk weet nu wel raad met de regeringvan VHP en ABOP. Weg met deze regering.


  gemodereerd
 27. Waar heb ik dit verhaal al eens eerder gehoord? o ja, deze zelfde combinatie kip en kiplekker zouden toch tot 2030 samen met ndp de koers van het land bepalen? weg met vhp, weg met ndp, weg met pl, kom op jongeren, doe iets, laat er iets gebeuren.


  gemodereerd
 28. Bronto moet nou eindelijk eens een keer volwassen worden. Kies je eigen pad, sla je vleugels uit en sluit je aan bij de betere partij.


  gemodereerd
 29. @ Para Express
  30 januari 2023 Bij 23:32
  Zijn Surinamers echt zo dom ?

  JA !

  Dit wordt ook nog eens bevestigd door RobG die droomt dat de fascisten van de NDP beweging weer aan de macht zal komen.


  gemodereerd
 30. feit is dat niemand in de huidige regering ook maar ergens voor geschikt is
  president ministers en dna leden behoren allemaal hun baan te verliezen zonder verdere tegemoetkoming in de toekomst aangezien niemand wat gepresteerd heeft
  enige kans die suriname heeft is als er weer blanken de touwtjes in handen nemen
  want de huidige situatie toont ons dat zowel de hindoestaans neger of marron bevolking en leiders te stom en onderontwikkeld zijn om ook maar iets te presteren
  de blanke is niet superieur, deze 3 bevolkingsgroepen zijn inferieur tegenover de rest
  de huidige wereld met al zijn domme gezeik zoals covid klimaat en dat gender gedoe, ligt al op zn reet
  dus als suriname nu niet iets gaat opbouwen? of suriname sterft uit, of china neemt alles over.


  gemodereerd
 31. Als Brunswijck zoals beweert, in 2025 de nieuwe president gaat zijn, dan is Suriname weer helemaal terug bij af. We hebben als land nog niets bewezen, om serieuze investeerders aan te trekken. Voorlopig staan we nog steeds bekend als een narcostaat en met een president die niet met zijn vuist op tafel durft te staan, omdat er een VP met een dubieus verleden naast hem staat. En ook ons paspoort en munt zijn besmet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES