zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKPS: 'Mackoe vast na uiten doodsbedreiging en aanzetten tot geweld'

KPS: ‘Mackoe vast na uiten doodsbedreiging en aanzetten tot geweld’

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft zaterdag laten weten dat de op vrijdag 20 januari aangehouden 58-jarige verdachte Gordon MacDonald alias ‘Mackoe’ of ‘Macu’ na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie door de politie in verzekering is gesteld.

Volgens KPS wordt hij ervan verdacht op woensdag 18 januari in een voice bericht dat via social media viraal ging, de president, de vice-president, ministers, first lady, gezagdragers, VHP-toppers, en prominente figuren uit vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven zwaar te hebben beledigd en met de dood te hebben bedreigd.

In z’n bericht noemde hij vp Brunswijk een vervloekte bankrover en een stront gorilla in een apenpak gestoken en een rover, mensenmoordenaar, verkrachter en cocaïnehandelaar. Maar ook anderen moesten het ontgelden in zijn tirade. Zo noemde hij Maisha Neus een motjo en zei tegen Armand Zunder ‘Joe Ma Pima‘.

Volgens de politie zou hij de gemeenschap hebben aangezet tot het plegen van een strafbaar feit dan wel gewelddadig optreden tegen de overheid.

Eén der gezagdragers heeft van deze strafbare feiten op 18 januari aangifte gedaan op het politiebureau de Nieuwe Grond. De verdachte werd opgespoord en in het ressort Zorg en Hoop en op 20 januari door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de boeien geslagen. Hij werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau de Nieuwe Grond.

“Aan de samenleving wordt ten overvloede het beroep gedaan zulks gedrag achterwege te laten, daar het strafbaar is gesteld volgens artikel 152 van het Surinaams Wetboek van Strafrecht (belediging Staatshoofd/waarnemend Staatshoofd) en er een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren of een geldboete van de vierde categorie hiervoor staat”, aldus de politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Correctie: mijns inziens moet het zijn “een gevangenisstraf van TEMINSTE 5 jaar”. Wie denkt deze bejaarde dat hij is? OM stel een daad en berecht dit geval. Zijn voorlopers werden weggestuurd na een flinke waarschuwing en dit komt er dus van.


  gemodereerd
 2. bekijk de foto van die mackoe eens goed , zien jullie dat hij schuim op zijn bek heeft , hij houdt niet van hindoestanen , alleen maar van zijn paarse afgod ddb , echt dit soort gasten moeten ze verbannen naar waar zijn voorouders vandaan kwamen , mackoe ook daar zal jij geen rust vinden , want die mensen daar zullen jou negeren


  gemodereerd
 3. Een verschrikkelijk kwaadaardig gezwel voor de Surinaamse gemeenschap is dit racistisch gezwel. Zelf steekt hij nooit een poot uit om een bijdrage te leveren om het land op te bouwen, staat met een been in het graf en haat Hindoestanen terwijl de fascistische beweging waar dit gezwel deel van is vooral door Hindoestaanse ondernemers financieel in stand gehouden wordt. Wie van de figuren die op dit racistisch gezwel lijkt heeft ooit zijn kas opengetrokken om de beweging van de fascisten te steunen? Zijn soort bestaat alleen maar uit zakkenvullers omdat ze nooit eerder geld hebben gezien.
  Goed om te lezen dat Gordon Macdonald een racist is want de Afro verdenken Hindoestanen racistisch te zijn. Zo zijn er nog een paar van de racistische zwarten zoals Hooghart, Dodo (straatjunk die 24 uur per dag onder invloed van drugs is) die opruiend taal gebruiken.
  Laat deze racist maar tot rust komen en sluit hem voor de duur van 5 jaren op. Dat is mijn smeekbede aan het OM.


  gemodereerd
 4. Sluit hem op voor 5 jaren zodat het een LES moet zijn voor anderen. Dit gedrag moet rigoreus afgestraft worden en niet met een ” fikse waarschuwing” want ze vervallen weer in hun oude gedrag. Macu is VEEL te ver gegaan. Maar goed , komt ook door zijn domheid want als hij de mensen niet meer op politiek niveau kon bespreken, valt hii ze aan op persoonlijk vlek over uiterlijk, kleding etc. Deze mensen verpesten de jeugd die denkt dat ze alles mogen zeggen en doen.
  Ik vind zelf ook dat journalisten die dit soort gedrag en uitlatingen toelaten en daarna publiceren, even schuldig zijn….geef hun ook een persoonlijke boeten en geef het bedrijf ook een boete. Ze hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarin hebben ze gigantisch gefaald.
  Maar…zie je een javaan, hindoestaan, chinees of indiaanse journalist dit gedrag accepteren???? Neee…is WEER een BLAKKAMAN als mij die zich weer misdrrrrraagd.
  De goede niet nagesproken hoor want ik heb vaker gemerkt dat andere ook creoolse en marron journalisten, de geinterviewde personen corrigeren. Zo hoort het dis ga daarmee door.


  gemodereerd
 5. Sinds 2020 is Makoe dag in dag uit bezig met zijn racistische uitlatingen. Voor zover ik weet heeft de NDP nooit afstand hiervan genomen. Het is geen geheim dat minimaal 90 % van het geld van de NDP afkomstig is van Hindostanen. Adhin, Parmessar en anderen zouden er goed aan doen om hun rol binnen de NDP te heroverwegen.


  gemodereerd
 6. Eindelijk, deze man moet je zien op culturu tv zien wat voor uitspraken hij doet dat niet gied is voor de jeugd, al is hij ndp. Moet gewoon netjes blijven en een voorbeeld stellen. Hij doet voorkomen alsof ndp beter is dan de huidige regering. Regering, dit is een protest naar jullie toe, laat t volk ook genieten van de pot, want komende verkiezing gaan jullie t moeilijk hebben. Denk aan t volk die voir jullie hebben gestemd.


  gemodereerd
 7. De waarheid is hard om te horen.
  Deze regering hft een vloer van armoede, criminaliteit, ellende, haat over ons land gestort. We praten niet over onderwijs, gezondheidszorg. Zelf artsen vragen $$ voor medicijnen, behandelingen , gips. Ze hebben geen kwitantie’s.


  gemodereerd
 8. Ik hoop echt dat de schadevergoeding komt en dat deze ook geinvesteerd gaat worden in psychische hulp. Psychische instellingen, psychoses etc… Er lopen erg veel getraumatiseerde nazaten rond en dit vormt een gevaar voor de samenleving. Ook heeft de vooruitgang en ontwikking mede hierdoor ernstig te lijden. Mensen durven niet meer te komen. Andere optie is om het land te verdelen in twee stukken. Zodat de rest rustig kan leven.


  gemodereerd
 9. spuit 11 verteld ook weer onzin , maar ook in de bijlmer lopen gasten die niet verder gekomen zijn dan groep 6 , hier in Suriname is dat de 4 de klas lagere school , dus spuit 11 is gewoon een loser


  gemodereerd
 10. @WAT is gewoon geil op paars denk ik . Het is een nieuwe stijl dat elke burger nu in Suriname wordt opgesloten als hij/zij iets over de regering Chan zegt. Geen democratie meer! f..k Chan!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES