maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIndiaas bedrijf toont interesse in fruit uit Suriname

Indiaas bedrijf toont interesse in fruit uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Indiase voedselverwerkings- en verpakkingsbedrijf Bajaj Processpack Limited, heeft tijdens een bilateraal gesprek met president Chandrikapersad Santokhi interesse getoond in Surinaams fruit. Het bedrijf wil de focus leggen op mopé, kersen, grapefruit, ananas, manja, markoesa en banaan.

De onderneming verwacht dat de export van verse Surinaamse ananas een omzet van ruim 5 miljard USD kan opleveren, indien deze lokaal verwerkt wordt. Dit gesprek heeft plaatsgevonden op 13 januari 2023 in New Delhi.

Het bedrijf is verder gespecialiseerd in het verwerken van kokosnoot alsook van water in verschillende flessen. In Suriname is er al een kokosplantage, maar die verwerkt nog niet. Besloten is dat de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking hen zal faciliteren om in contact te treden met het bedrijf dat kokosnoten teelt in Suriname. De onderneming doet zelf niet aan landbouw, maar doet slechts de verwerking en de processen tot verpakking.

Het bedrijf is bereid boeren van Suriname te begeleiden in het verwerken van hun landbouwproducten. President Santokhi heeft aangegeven dat het streven van het Caraïbisch gebied is om de importen van de regio met 25% terug te brengen.

Bajaj Processpack Limited werd in 1988 opgericht door een groep technocraten en ingenieurs, pioniers met tientallen jaren ervaring in de voedselverwerkings- en verpakkingsindustrie. In de loop der jaren heeft het bedrijf laatste technologieën geïntegreerd en wereldwijd beschikbaar gemaakt. Zij werkte samen met belangrijke internationale spelers. Dit heeft geresulteerd in het samenbrengen van state-of-the-art technologieën en apparatuur welke wordt aangeboden tegen concurrerende prijzen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. het zal wel bij interesse blijven , want als dat indiaas bedrijf straks goed gaat kijken en ziet dat het hopeloos gesteld is met de landbouw hier , ondernemen ze niets
  maar het bedrijf staat wel op de foto met onze president


  gemodereerd
 2. 5.000.000.000 usd oftewel 158.682.500.000 srd aan omzet in suriname?
  aan fruit…
  wat deden we al die jaren dan?


  gemodereerd
 3. Het is toch zo jammer dat de mensen verantwoordelijk voor het lanceren van deze berichten verzuimen eerst goed hun onderzoek doen en voorzichtig zijn met het naar buiten brengen van nwe investeerders die plannen hebben om projecten op te zetten in Sur.
  Hoe vaak is het niet voorgekomen dat dit luchtkastelen bleken te zijn. Of het waren klaplopers die met mooie slideshows ergen proberen geld te kloppen of wel inderdaad een krachtig bedrijf die echt ervaring heeft opgedaan en echt professionals achter de hand hebben en echt zelf kapitaal hebben om zo een plan goed voor te bereiden en uit te voeren\begeleiden.
  Maar dan heb je nog het spook van Sur. Instanties die niet echt meewerken of te stroperig zijn; personen die graag een tjoekoe willen hebben voor ze ergens aan meegaan werken; gezagdragers die wat van hun “ongekwalificeerde” friends and family een geregelde job willen geven en ga zo maar door.
  Welnu, dit bedrijf in India heeft uitgaande van hun eigen info totaal geen ervaring in het telen en opleiden\begeleiden van telers. Hun enige job en kunde zit hem in het maken van machines en opzetten van fabrieken waar deze machines gebruikt gaan worden binnen de voedselverwerkende industrie. Gelukkig staat dit ook zo vermeld in het persbericht. Heeft iemand die dit bericht heeft opgezet enig idee hoeveel Ton aan geteelde ananas er moet worden geoogst in Sur om ooit aan USD 5 MILJARD omzet te komen voor lokaal verwerkte ananas. We kunnen nu niet eens EEN 20 Ft container met vers kwalitatief goed geteelde onverwerkte landbouwproducten per 2 weken aan Barbados leveren. Laten we toch een keer starten met het proberen elkaar serieus te nemen. Niet met zulke ongeloofwaardige berichten naar buiten komen. Doe normaal dan is het al gek genoeg.
  De geloofwaardigheid daalt steeds verder.


  gemodereerd
 4. Nu , zoals alles zou dit qua werkgelegenheid en bootst voor heel Suriname geweldig zijn, maar ….
  Men leest het eindbedrag wat het op kan brengen en berekent al uit wat men er af kan roomen, zonder enige vorm van inspanning ….
  Lieve mensen….. Zet een streep door jullie gedachten gang en pak met alle handen deze kans aan . Ja werk voor je geld en breidt het uit .
  Gun iedereen geld om zo ieder zijn voorraad kast thuis vol te hebben en stimuleer anderen om mee te helpen.
  Het ligt hier voor het oprapen maar lijkt wel of niemand het wil oprapen…. Moet overal een dollar of euro op worden geplakt en dan gaat het ineens wel heel snel ???
  Natuurlijk schrijf ik niet alleen maar wil mijn deel er ook aan doen .
  Hoor het graag hoe of wat verder en hoop dat ieder Surinamer nu inziet dat het voor vele 5 voor 12 is en dit hun kans is om er op een eerlijke manier lekker geld te verdienen.
  Wees trots op je land en dat straks ergens op de wereld eten en drinken met , made in Su , opstaat!!!


  gemodereerd
 5. De kunst in nu om arbeiders te vinden in Suriname die op de diverse ” plantages” willen werken want surinamers willen liever op kantoor zitten niksen, ze willen thuis gehaald worden om te komen werken voor je en weer huis gebracht worden. Als ze hebben ontvangen….komen ze gewoon een paar dagen noet werken…je kan niet op ze.rekenen. Gelukkig zijn er genoeg Haïtianen die wel willen werken….toch schelden surinamers ze uit. Vooral en een Haïtiaanse door hard werken een lening kan nemen en een huisje kan kopen/ bouwen. Als een buitenlander het kan, waarom kunnen sommige surinamers dat niet!!! Liever lui dan moe…en wachten op pakket van lanti. Ga maar na…..een tijd geleden veel cubanen in Suriname… Waar zijn ze nu??? …ze hebben gewerkt, woonden met soms wel 3 gezinnen in 1 huis om kosten te besparen zodat ze konden sparen, en de meeste zitten nu in USA….Suriname was hun springplank.
  Als hun kunnen werken en sparen in een land waar ze niet eens de taal kunnen spreken….waarom kunnen Surinamers zelf dat niet???.


  gemodereerd
 6. India is 100 keer groter dan suriname kunnen indiers in eigen grote land india niet gebruiken om fruit te planten, zelfs hun groenten exporteerden indiers vroeger naar Dubai maar dubai is heel slim plant en oogst nu zelf. Surinaamse mope’ zitten vol met wormen weet uit ervaring. Mischien willen indiers het proeven. Chili land in zuid amerika hun appels en bacoven druiven etc zijn wel lekker niet de zere citroen zure hollandse soorten appels etc . Weet ik ook uit ervaring.


  gemodereerd
 7. Wie gaat het werk doen? Omzet 5 miljard. Weet je hoeveel er gewerkt moet worden. Alweer de hindoestanen of gaat de andere bevolkingsgroep ook meewerken.


  gemodereerd
 8. Surinamers zijn dom en lui, daarom mag India ook werknemers sturen !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES