zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentJurist eist 40.000 euro voorschot voor elke nazaat van slaven

Jurist eist 40.000 euro voorschot voor elke nazaat van slaven

-

Does Travel - naar Suriname

Mensenrechten jurist Regillio Vaarnold is vandaag volop in het nieuws in Nederland. Dit vanwege een uitspraak die hij zou hebben gedaan over herstelbetalingen vanwege het slavernijverleden.

Volgens Vaarnold is een bedrag van 40.000 euro voor iedere nazaat van tot slaaf gemaakten redelijk als voorschot. “Pas dan zijn we bereid om te praten over excuses”, zei Vaarnold in een interview met De Kanttekening.

De uitspraak over herstelbetalingen van de 49-jarige jurist, die voorzitter is van de zwarte partij Ubuntu Connected Front (UFC) en oprichter van de antiracistische D’HERO Movement, werd vandaag opgepakt door De Telegraaf.

Eerder had ook Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS), geopperd dat Nederland miljarden euro’s aan herstelgeld moet betalen na excuses.

Premier Rutte ging daar gisteren op in en gaf aan dat Nederland geen herstelbetalingen gaat overmaken als gevolg van het slavernijverleden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. En ja natuurlijk moet het weer om geld gaan. Een voorschot van €40.000 voor iedere nazaat. Ook de nazaten die als Redi Musu zijn eigen broeders vermoordde omdat hij op zoek naar vrijheid was?
  Hoeveel moeten nazaten van mw. Elizabeth Samson betalen? Ook zijn is puissant rijk geworden over de ruggen van de slaaf. Maar pas op Elizabeth Samson was zelf een blaka buba en dus medeschuldig aan de misdaad tegen de menselijkheid.
  €40.000 voorschot ?
  Mi mars Papa !


  gemodereerd
 2. En maar lullen dat Hindoestanen en Joden geldwolven zijn, nu
  komt de aap uit de mouw!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Excuses interesse is er niet want het gaat de mensen die nu het hards roepen dat ze opkomen voor nazaten van de slavernij alleen om geld . Veel van deze mensen zitten al jaren in nederland te genieten van de sociale zekerheid en meerdere van die jongere donkere nazaten zijn door de blanke media en de Nederlandse mogelijkheden op hun poten geholpen. Andere bevolkingsgroepen hebben zich na de vrijheid goed of kwaadschiks opgebouwd maar de mensen die nu het hards roepen dat ze opkomen voor hun mensen moeten eerst aan hun zelf of voorouders en ouders vragen wat ze zelf hebben opgebouwd voor hun en de nazaten. Surinamers laat jullie niet opjutten door die geldwolven.


  gemodereerd
 4. De zwarte Surinamers moeten blij zijn dat ze dmv de slavernij nog wat blanke genen hebben kunnen krijgen.
  Als je denkt dat dat niets voorstelt, kijk dan zelf naar het verschil tussen creolen en marrons. De laatste groep heeft weinig tot geen blanke genen en wie allemaal in Santo Boma vertoeft hoef ik je natuurlijk niet te vertellen.


  gemodereerd
 5. En de eurotekens flikkeren als lichtjes in de ogen van menig Afro Surinamer bij het horen van dit nieuws.


  gemodereerd
 6. Ook de nazaten van Eliza zullen blij zijn met dit bedrag als voorschot.Eliza was rechtstreeks uit de hut van oom Tom gevlucht en over land,rivieren en ijsschotsen gesprongen om Canada te bereiken.
  Voor mij is Canada het land van Eliza.


  gemodereerd
 7. En hoe zit het met de gemixte surinamers….50% nazaat 20.000 Euro ? 25% nazaat 10.000 Euro ?
  En hoe zit het met de zwarten die juist nazaten zijn van slavenhouders ? En whatabout de Nazaten van slaven die nu een Aziatisch uiterlijk hebben en een Aziatische naam hebben ?

  Ik Ben een vrij lichtgekleurde Surinamer met wat krullend haar….krijg ik dan minimaal 1500 Euro ?


  gemodereerd
 8. vaarnold , 49 jaar wil jij zeggen dat jij nazaat bent , flikker toch op man jij bent geen nazaat maar een oproeikraaier , en jij durft dat daar in Nederland te zeggen , Rutte moet jou bij kop en kont aanpakken en in de noordzee dumpen , zwem maar naar Suriname, en die 16 miljoen Nederlanders die niets met de slavernij te doen hebben wil jij hebben dat ze
  alvast een voorschot van 40 000 Euro per nazaat betalen , reken erop dat 16 miljoen Nederlanders jullie gaan wegpesten , dat jullie vanzelf weggaan en nooit meer terug komen
  jullie roepen dit voor jullie zelf af , echt laaggeschoolden zijn jullie , en nep nazaat hoe lang hebt jij geprofiteerd van de Nederlandse staat , dus je moet voorzichtig zijn


  gemodereerd
 9. J. Zwartmans, bij de afschaffing van de slavernij kregen de slavenhouders een vergoeding voor elke vrijgelaten slaaf. De vrijgelaten slaven kregen niets, zelfs op excuses moesten ze 150 jaar lang wachten, voordat Nederland eindelijk erkende dat excuses überhaupt op hun plaats zijn. Hoe kan jij dan de ex-slaven en hun nakomelingen, die meer dan 300 jaar bestolen zijn en nog steeds bestolen worden omdat zij niet krijgen waar ze recht op hebben, geldwolven noemen? Hoe kan je de slachtoffers van mega dieven, die nooit betaald zijn voor hun arbeid geldwolven noemen, terwijl je de dieven niets verwijt?


  gemodereerd
 10. Vaarnold ik ben het compleet eens met @ WAT.
  49 jaar en waarschijnlijk in Suriname geboren en je behoort tot de 60% die tot de 4e klas (groep 6) is gegaan. Premier Rutte heeft gezegd: “NEDERLAND GAAT GEEN HERSTELBETALINGEN OVERMAKEN”. Zeer terecht. Ik ben zelf een nazaat van tot slaaf gemaakte voorouders, maar ik hoef geen sou.
  Als je niets te doen hebt ga excuus en herstelbetaling en reparatiekosten zoeken bij degenen die verantwoordelijk zijn voor de wandaden die men 15 families en hun nazaten hebben aangedaan. Geschiedenis: 8 december 1982.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES