zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFraudezaak ministerie van Onderwijs voor de eerste keer behandeld

Fraudezaak ministerie van Onderwijs voor de eerste keer behandeld

-

Does Travel - naar Suriname

De verdachten F.B en D.W. stonden woensdag voor de rechter om zich te verantwoorden in een fraudezaak gepleegd bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname (MinOWC).

Het duo wordt verweten dat zij gegevens valselijk hebben verwerkt in automatische bestanden van MinOWC, waarbij zeker 88 leerkrachten onterecht twee jaren lang diverse toelagen hebben ontvangen. Deze leerkrachten moesten een deel van die toelagen terugstorten voor de verdachten.

De verdachte F.B is zeven maanden in verwachting. Haar advocaten Maureen Nibte en Derrick Veira deden het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling van de verdachte op basis van het gelijkheidsbeginsel. Volgens de raadslieden zijn er 88 andere personen, waarmee Minov een terugbetalingsregeling heeft gesloten, terwijl het Surinaamse Openbaar Ministerie deze groep niet vervolgd.

Verder pleitten de advocaten dat F.B. thans ook een betalingsregeling wilt treffen. Ze vroegen aandacht voor haar bijzondere toestand, waarbij hun cliënt stressvolle situaties moet vermijden.

De rechter heeft dit verzoek afgewezen en stelde de behandeling van de zaak uit naar 11 januari. Hierbij zullen er camerabeelden bekeken worden. De verdachten blijven aangehouden. Verdachte D.W. krijgt bijstand van mr. Shefani Amirkhan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES