vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoodgeschoten Chinese ondernemer beroofd van half kilo goud, 250.000 SRD en valuta

Doodgeschoten Chinese ondernemer beroofd van half kilo goud, 250.000 SRD en valuta

-

Does Travel - naar Suriname

De 56-jarige Chinese ondernemer Yuliang Lin, die zaterdagavond op de Weg naar Langatabiki in Suriname bij een gewapende roofoverval is doodgeschoten, had volgens bekomen informatie 500 gram ruw goud ter waarde van 22.500 USD bij zich, evenals 250.000 SRD en 1200 USD .

De ondernemer runde een winkel te Snesi Kondre in het district Sipaliwini. Hij was op die bewuste dag samen met zijn arbeider, die als bestuurder fungeerde. Een andere arbeider reed mee. Ter hoogte van kilometer 61 verminderde de chauffeur de snelheid van zijn voertuig, omdat ze een heuvel opreden. Ze waren gezeten in een Ford Ranger, die volgens de politie richting Moengo reed.

Plotseling werd vanuit het bos op hun voertuig geschoten door vijf gemaskerde mannen met jachtgeweren en vuistvuurwapens. De chauffeur raakte door de afgevuurde hagel gewond in zijn gelaat.

Vernomen wordt dat de ondernemer Lin terugschoot op de rovers. Hij rende daarna met het geld en ruw goud het bos in, achterna gezeten door de gewapende rovers. De ondernemer is later door de politie dood aangetroffen in het bos met een in-uitschot ter hoogte van zijn borststreek.

De criminelen dachten, dat ook de chauffeur was overleden. Ze lieten de tweede arbeider gekneveld achter, die ongedeerd bleef. Daarna reden de overvallers weg met de auto van de slachtoffers.

Het voertuig is de volgende dag te Pakira teruggevonden. Een van de voorwielen van bedoelde pick-up is los. Het vermoeden bestaat, dat de rovers op de vlucht bandenpech kregen, waarbij ze die hebben gewisseld. Deze autoband was naar alle waarschijnlijkheid niet goed geschroefd, waardoor de autoband los raakte en de criminelen genoodzaakt waren hun vlucht te staken.

Ze zijn vervolgens met een ander voertuig van daar weggereden.

De politie van Regio Oost was ter plaatse voor onderzoek. Intussen is het verdere onderzoek overgedragen aan Kapitale Delicten. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. brunswijk , jij laat chinezen vermoorden omdat jij ongeschoolde gast jou criminelen misschien wel opdracht hebt gegeven dat die chinezen van jou goud moeten afblijven , en amoksie onderneemt niets , en sampie niet en de mannetjes van de bep ook niet , duidelijk al die mensen steunen elkaar
  Nederland moet geen excuus aanbieden voor het slavernij verleden , deze groep zijn nog erger dan de slavenhouders in die tijd , mensen Suriname zal nooit vooruit komen zolang deze gasten en die gasten van de ndp zich nog in Suriname begeven


  gemodereerd
 2. Ik begrijp niet waarom de regering slaapt en geen militairen naar de gebied sturen om de bos uit te kammen. De militairen zitten toch niets te doen en willen elke dag een biefstuk eten.


  gemodereerd
 3. Zo jammer dat deze hardwerkende Aziaat niet beter gemikt had en de laffe kakkerlakken uitschakelde. Laten wij eerlijk zijn en lekaar niet voor de gek houden. Dit land heeft meer voordeel aan hardwerkende ondernemers dan aan dat ongedierte dat op de vp en of Sampie lijkt. Wanneer gaan Hooghart en Makku de straat op om te protesteren tegen al die gewelddadige overvallers ?


  gemodereerd
 4. Had je niet kunnen vragen dat militairen je begeleiden tegen betaling?.
  Straks hebben er geen mensen die nog zaken willen doen in Su


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES