maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieChinese ondernemer bij roofoverval doodgeschoten: bestuurder aan hoofd geraakt

Chinese ondernemer bij roofoverval doodgeschoten: bestuurder aan hoofd geraakt

-

Does Travel - naar Suriname

De man die zaterdag op de weg naar Langatabiki in Suriname werd doodgeschoten bij een gewapende roofoverval, is de 56-jarige Chinese ondernemer Yuliang Lin. Hij was in de vooravond samen met twee arbeiders onderweg van Moengo richting Paramaribo, toen de rovers schietend vanuit het bos op zijn busje afkwamen.

Een van de arbeiders werd door een kogel geraakt aan het hoofd en de tweede arbeider bleef ongedeerd. Hij werd gekneveld op de berm langs de weg achtergelaten. Volgens de politie verkeert de arbeider, die vermoedelijk een schampschot heeft opgelopen, buiten levensgevaar.

Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de mannen over bovengenoemde weg reden en ter hoogte van een heuvel, waar de auto met minder vaart reed, werden verrast door de rovers die uit het bos kwamen en schoten afvuurden. De chauffeur werd geraakt, waarna het busje naar de berm rolde en tot stilstand kwam.

De gewapende criminelen renden naar de auto en hielden de ondernemer, die geld en goud bij zich had, onder schot. Hij werd bijkans 10 meters in het bos gebracht, waar hij later met een schotwond in zijn borst levenloos werd aangetroffen. Het is vooralsnog niet bekend wanneer er op de ondernemer is geschoten.

De daders gingen ervandoor met zijn waardevolle spullen. Volgens de politie vertoond het busje een aantal kogelinslagen. Het lijk van de ondernemer is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Ik begrijp niet waarom de regering slaapt en geen militairen naar de gebied sturen om de bos uit te kammen. De militairen zitten toch niets te doen en willen elke dag een biefstuk eten.


  gemodereerd
 2. Weer die kk gezwellen uit het bis waarvan Sampie van de ABOP zijn mond vol over heeft dat het soort wat op hem lijkt, gediscrimineerd wordt. Zijn soort zal nooit gaan moorden om op de universiteit een plek te bemachtigen om te studeren. Zoveelste hardwerkende Aziaat gedood. Het lijkt wel alsof de zwarten een hekel krijgen aan hardwerkende Aziaten. Is dat de reden dat Brunswijk zo graag president van dit land wil worden?


  gemodereerd
 3. la me raden het zijn zeker mensen die geen medicijnen konden gaan studeren en ook niet in Bimri konden wonen toch meneer Sam Pie
  een vloek zijn ze


  gemodereerd
 4. Suriname moet gezuiverd worden van het kankergezwel. De oplossing ? Schakel head hunters in en geef ze een vrijbriefje om deze lafhartige beesten op te ruimen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES