Documentaire ‘Beste meneer Bouterse’ vandaag op TV

9
Documentaire 'Beste meneer Bouterse' vandaag op TV
Ananta Khemradj in gesprek met generatiegenoten over de jaren 80

De persoonlijke documentaire ‘Beste meneer Bouterse’ van de 32-jarige journalist en filmmaker Ananta Khemradj is vandaag donderdag 1 december te zien op TV. In Suriname is deze vandaag te zien bij de STVS om 21:30 en op 4 dec om 10:00u. En in Nederland op NPO 2 om 22:20u.

Khemradj onderzoekt in de documentaire hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden. Ondanks de veroordeling van Desi Bouterse lukt het Surinamers namelijk niet om de turbulente jaren ’80 een plek te geven.

Welke toekomst heeft een land dat zijn verleden niet onder ogen durft te komen?

Ananta Khemradj vindt het hoognodig dat Surinamers het gesprek met elkaar aangaan, om daarna als land samen verder te kunnen. Beste meneer Bouterse is een hoogstpersoonlijke film van een filmmaker die bijna bezwijkt onder de verantwoordelijkheid die ze voelt.

Bekijk de trailer:


9 REACTIES

 1. Het is maar de vraag of ‘de verloren generatie’ wat heeft aan deze documentaire.
  Immers, meer dat 99% heeft de school niet afgemaakt en heeft thuis niks hierover meegekregen. Normen en waarden evenmin.
  Heel triest, want als je je eigen geschiedenis niet kent en weinig tot geen scholing hebt gehad, ben je kansloos in de maatschappij en kun je ook niet werken aan de ontwikkeling van je land.
  Een documentaire gaat je ook niet verder helpen.
  gemodereerd

 2. Bouta is en hij blijft de baas van Suriname. He is the master. Wij Surinamers hebben Bouta al vergeven net Chan onze apige Brunswijk heeft vergeven en hem voorzitter heeft gemaakt. Bouta is een held. Bouta was toen soldaat en een soldaat schiet op het veld velen . Soms met een reden en soms zonder een reden. Onze Baas Bouta, de echte gewaardeerde en geliefde president vertrouwen we nog steeds en we denken dat hij ten alle tijde goed had gehandeld. We geloven in uw meneer Bouterse en Suriname heeft geloof in u. Niemand praat over Chan dat zonder geweer het arme volk elke dag vermoord( zelfmoord, geen geld stelen, roven enz) . Terwijl Chan lekker met vakantie door heel de wereld gaat in de business class. Meneer de Bouterse ik ben een hindoestaans en ik geloof in u sinds ik mij kan herinneren. Bedankt dat uw nooit heeft gediscrimineerd en altijd ons hebt bij gestaan.
  gemodereerd

 3. Het zal niet veel soeps zijn als de kontlikkers van ddb zich op een schaamteloze manier hebben verrijkt. ddb heeft ze met een handjevol suikergoed voor zijn karretje gespannen.

  Deze waardeloze figuren doen alles aan om hun god te beschermen en de schuld dat het zo slecht gaat bij anderen te leggen.

  Bij welke groep komt dit gedrag voor? Zie maar excuses en herstelbetalingen, schudden met het kontje bij kabolamuziek, dram en eten, klagen dat andere etniciteiten te veel in een bepaalde studierichting vertegenwoordigd zijn, vinden het fijn net als in de slavernij voor een baas te werken. Rijdt u met u auto door de straten van Paramaribo en kijkt u hoeveel van de ondernemingen van de afstammelingen vd Surinaamse Afrikaan is. Waarom dringt het niet door bij deze groep dat ze het een keertje zelf moeten gaan doen en niet op anderen te wachten? Dit is de oorzaak van dat het overheidsapparaat zo groot te worden is.

  Ze weten niet eens wie ze zijn. Als men zegt dat ze Neger zijn worden ze boos. Neger staat voor zwart ( zwarte mens). Ze willen liever Creool genoemd worden. Gaat u maar eens uitzoeken voor wie het woord Creool van toepassing is. Ze willen allemaal tot die groep van mensen behoren die afstammen van de Europeaan en wit zijn.

  Deze mensen hebben echt veel hulp nodig.

  Suriname gaat het niet met deze mensen redden. Hun mentaliteit verschilt heel erg veel van de Aziatische mensen. Die hebben het net zo moeilijk als de Afrikaanse Surinamers, maar klagen niet en proberen het beste van te maken.

  De Afrikaanse Surinamers willen demonstreren, maar weten niet wie de veroorzaker van al deze grote armoede en grote ellende is. In het Moslimlanden weten ze wel af te rekenen met mensen die hun land vernietigd hebben, oa Saddam Hoessein van Irak, Gadafi van Libië, enz.

  In suriname laten ze ddb, jenny simons, aloebabam, bouva, abdul, misikaba, abrahams, vrouw van ddb en het gezin ddb met rust, boerenveen, alibaxs, parmessar, enz. Deze mensen hebben miljoenen aan valuta in hun huizen e/o op buitenlandse bankrekeningen, hebben vele ha domeingronden met bomen, die worden omgekapt en voor een appel en ei aan de Chinezen worden verkocht, hebben goudvelden en goud, hebben hele dure auto’s waarmee ze komen aanrijden bij gelegenheden en niemand die er wat van zegt, dat het belastinggelden van het volk zijn.

  Niemand die zijn of haar mond open durft te zetten tegen ddb, ndp-boeven, denkt u aan de schoolmaaltijden, Carifestagelden, grote binnen- en buitenlandse leningen met hoge renten, de buitenlandse reizen die ddb, en gezin, minister van buitenlandse zaken, vrienden maakten naar landen die niets voor Suriname hebben opgeleverd. Zie Equatoriaal Guinee, Venezuela, Colombia, Cuba, Zuid-Afrika, Brazilie, enz.

  Ze staan erbij en zien de rijkdommen die deze mensen hebben niet. De lob a man, de lob fa man de dansi, mi lob a man, mi lob fa man dansi
  gemodereerd

 4. Teveel aandacht voor de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D.
  gemodereerd

 5. De Decembermoorden en de POLITIEKE jaren van Bouterse daarna.

  Bouterse en zijn NDP hebben na de staatsgreep meerdere regeerperiodes gehad. En telkens weer hebben zij het land weer naar zijn moer gedraaid.

  Van SF naar SRD.

  Bouterse en zijn bende hebben in 40 jaar tijd veel meer slachtoffers gemaakt !

  En nu weer is ons land na een Bouta bewind geruïneerd !
  Suriname is onder leiding van Bouterse een drugsdoorvoerland met de status junk geworden

  Wij willen gerechtigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 6. de jeugd moet beter onderricht worden , wat voor schade en schande meneer bouterse vanaf 1980 ons land heeft aangebracht , en ze niets geloven moeten wat bouterse zegt ook al vertellen de ouders wat anders , die ouders waren en zijn nog bang voor bouterse
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.