Ambtenaren die niet registreren ontvangen geen salaris vanaf januari

6
srd-geld-suriname

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BIZA) is per 1 oktober 2022 gestart met de Verplichte Landsdienarenregistratie, ook bekend als het LDR Project. Middels het inzetten van mobiele units wilt het ministerie elke mogelijkheid inzetten om dit project succesvol af te sluiten.

Het project wordt op 31 december 2022 afgesloten hetgeen betekent dat de niet-geregistreerde ambtenaren vanaf 1 januari 2023 geen salaris meer ontvangen.

De mobiele unit is gestart bij De Nationale Assemblee, Strafinrichting Duisburg en Santo Boma. Binnenkort zal het Korps Penitentiaire Ambtenaren, Korps Brandweer Suriname en Defensie door de mobiele unit worden bezocht.

Minister Bronto Somohardjo noemt de registratie nu reeds succesvol. “Bij het DNA zijn reeds 80% geregistreerd. Ook het Korps Penitentiaire Ambtenaren scoort 80% terwijl de ambtenaren van de strafinrichting Duisburg 60% scoort. Ambtenaren worden opgeroepen zich alsnog te registreren. Let op de nieuwsberichten van het ministerie op radio en TV welke instanties bezocht zullen worden door de mobiele unit.

Registeren kan fysiek op het hoofdkantoor van Biza via de mobiele units of digitaal via https://ldr.egov sr. Indien u verdere informatie wenst kunt u bellen naar de telefoonnummers: 8881052 of 8881403 of via de whatsapp nummers: 8533793 of 8838028.

Voor een vlotte gang van zaken moeten de landsdienaren het volgende meenemen:

 • Legitimatiebewijs of ID-kaart
 • laatste beschikking/resolutie van uw ministerie
 • Kopie diploma hoogst genoten opleiding


6 REACTIES

 1. Als ik heb gewerjt en die minister gft mij mn geld niet want ik moest regristreren, hft hij een probleem. Als je administratie klopt moet je me geen moer komen vragen.
  We zouden zien wie dictator is en wie gek.
  gemodereerd

 2. De LD hebben voldoende tijd gekregen om zich te registreren. Ze hebben nog een maand de tijd. Wie dán nog geen gehoor heeft gegeven aan de oproep heeft iets te verbergen en moet uit het systeem. LD, als je nog in dienst wil zijn en geld wil verdienen, haast je.
  gemodereerd

 3. Hiermee kan het waterhoofd van ambtenaren sterk afnemen en kan het bedrag dat de overheid aan salaris uitbetaald ook verminderen.

  Op vele zaken bij de overheid moet men deze methode toepassen en zal er veel geld in staatskas overblijven.

  Met deze eerste stap houdt de regering meer financiën over. Wel een goede controle doen, waar de nietsnutten die al de tijd salaris uitbetaald kregen, werkzaam zijn/waren en of ze op de werkplek die ze hebben opgegeven verschijnen. Als blijkt dat ze niet verschijnen, dan kunnen ze al de volgende dag als spookambtenaren worden beschouwd en vd loonlijst afschrijven.

  De politie op hen afsturen dat ze het laatst gestorte loon per direct moeten terug betalen op de bankrekening van Financiën of per direct een enkelband omdoen, een taakstraf de volgende dag te laten gaan uitvoeren voor onbepaalde tijd.
  gemodereerd

 4. Hiermede komt hopelijk een eind aan het fenomeen “SPOOKAMBTENAREN ” in Suriname.
  gemodereerd

 5. Goede maatregel en bezuiniging. Misschien kan er ook een op de pensioenen van de politici worden bezuinigd.
  gemodereerd

 6. zal ons benieuwen hoeveel spookambtenaren er daad werkelijk waren , dus geef het aantal prijs aan de gemeenschap , en hoeveel minder betaald de staat

  en deze spookambtenaren moeten het ontvangen loon vanaf juli 2020 tot en met 31 december 2022 terug betalen , en gooi ze in de cel , want zij pleegden diefstal
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.