349 nieuwe coronabesmettingen en 1 dode geregistreerd in november

2

In Suriname zijn er in de maand november 349 nieuwe coronabesmettingen en 1 dode geregistreerd. De nieuwe gevallen zijn voornamelijk geconstateerd bij personen van Paramaribo (131) en Wanica (47).

Dat blijkt uit de laatste update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de cijfers blijkt verder dat 41 personen in de ziekenhuizen en 1 op de Intensive Care zijn beland.

Het aantal Covid-19-besmettingen is sinds oktober weer aan het stijgen in Suriname. Daarnaast zijn er ook gevallen van griep die gedurende deze periode veel voorkomen, echter is het onderscheid tussen een griep en Covid-19 alleen te doen middels een Covid-19 test.

Griep komt in verschillende varianten voor en met de toename van het aantal Covid-19-besmettingen is het sterk aangeraden om te gaan swabben indien u de symptomen en/of verschijnselen van griep heeft. Alleen door te testen weet u wat het in werkelijkheid is.

Symptomen en/of verschijnselen:

 • Koorts (ten minste 37,5°C) zonder duidelijk ander focus (of koortsig gevoel)
 • Hoesten
 • Verlies van smaak of reuk
 • Lichaamspijnen of spierpijnen zonder duidelijke andere oorzaak
 • Diarree of braken
 • Misselijkheid
 • Vermoeidheid
 • Koude rillingen
 • Kortademigheid
 • Keelpijn
 • Verwardheid
 • Hoofdpijn (relatief vaak retro-orbitaal)
 • Loopneus

Er kan dagelijks een swabtest afgenomen worden bij de swabposten van het BOG en Tropclinic. De BOG-swabunit is 7 dagen in de week open en wel van 08:00 uur – 17:00 uur. Tropclinic is open van maandag t/m vrijdag van 08:00 uur – 14:00 uur.

Het dashboard na de update.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.