dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBouterse ook bij schouw Fort Zeelandia; rechtszaak 16 december verder

Bouterse ook bij schouw Fort Zeelandia; rechtszaak 16 december verder

-

Does Travel - naar Suriname

De veroordeelde oud-legerleider Desi Bouterse was vandaag ook aanwezig in het Fort Zeelandia in Suriname. Daar hield het Surinaamse Hof van Justitie een schouw, ook wel descente genoemd.

Dit in verband met de voortzetting van het 8 december-strafproces. Met deze schouw verplaatste het Hof de terechtzitting tijdelijk naar de vermoedelijke plaats van het delict.

Advocaat Gerard Spong gaf eerder aan dat het nuttig kan zijn om ter plaatse van het delict een kijkje te nemen. Met name kan dit van belang zijn ter weerlegging van het ‘op de vlucht neergeschoten’-verhaal, zei hij tegen ABC Online Nieuws.

Het Hof kon tijdens de schouw waarnemen dat er vanuit Bastion Veere geen mogelijkheden zijn om te vluchten.

Na afloop sprak Bouterse de aanwezige pers kort toe. Naast Bouterse waren ook de verdachten Dijksteel, Dendoe en Gefferie aanwezig. Verder waren een aantal getuigen aanwezig.

De getuigen hebben verklaard dat Bouterse op 8 december ook in het Fort gezien is. Er was ook geen sprake van een paniek situatie zoals de verdediging van de verdachte zou hebben beweerd bij de laatste zitting.

De rechtszaak wordt op 16 december voortgezet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Wel, didibrie, mie hopoe datie de 16e jo sa ka foe tek eng!
  Joe mpp@!.. joe kirie mie kondre mang sang be kang tjar a kondre moro fara.
  Mie hopoe dat fedie seys-burg kon tek joe befos joe ka.
  Joe kaw*$$$))@@mpp!

  Zo, En u maar kijken of dit blijft staan.


  gemodereerd
 2. Jammer dat er niemand de didibri daarginds heeft doodgeschoten!! Ik wilde verder meer op ingaan, maar houd in!!

  Hopelijk stikt hij in zijn slaap!! Straks moet hij in de hel verklaren aan de bigi Satan, door een vuurzee heen naar de hel toe! De bakru’s en de jorka staan op hem te wachten voor de voorgeleiding!! Hopelijk gaat hij naakt zwemmen in de vuurzee samen met de Jumbie,s!!


  gemodereerd
 3. Het is en blijft een genante vertoning. Suriname blijft zichzelf voor schut zetten. Ongeveer 40 jaar geleden meer dan tien jaar bezig om deze moordenaar achter de tralies te zetten en nog lukt het niet.


  gemodereerd
 4. Bhagwandas; voor hem scheet deze fascisten en dictator in zijn broek. Jammer dat Bhagwandas deze fascist niet heeft uitgeschakeld. Dan was Suriname heel veel ellende bespaard gebleven.


  gemodereerd
 5. wat mij betreft komt Desi gewoon weer terug, ken hem goed en weet dat hij hier uit komt als winnaar er is veel in scène gezet, wat die gaten betreft die waren en zijn zo groot omdat Panserhouwitsers een flinke beweging maken bij elk schot, de oude kanonnen die steeds nog steeds gebruiken voor saluutschoten dateren uit de jaren 70


  gemodereerd
 6. Papa Jantje uit Livorno!! Die klootzak Bhagwandas kreeg de opdrachten van de didibri!! Ik wil niet er verder niet op ingaan!! Hij was de martelaar in opdracht van die smiecht!! Dus ik zeg verder niks……………………….


  gemodereerd
 7. Er is niet veel van de gevreesde Baas en zijn grote aanhang gatlikkers overgebleven. Hij lijkt steeds meer op een grote ‘Bóbó’, waar de laatste tijd slechts een handjevol paarse strontvliegen voor zijn ondersteuning op straat wil komen.


  gemodereerd
 8. Al de mensen die kletsen over de zaak gaan dood.
  Houden jullie je mind. Labadie, Kruisland, Kamperveen hft zich dood gesnoven, Derby zou alles op papier zetten,
  Bouterse leeft nog steeds.


  gemodereerd
 9. Hij zou goed kunnen opschieten met Rutte. Beide lijden aan geheugenverlies als het hen zo uitkomt.


  gemodereerd
 10. wierie , jij kontenlikker van ddb , als jij daar was , dan was jij daar om je afgod ddb te eren , maar lul , jij had een verkeerde bril op , jij weet niet wat kogelgaten zijn , onze 15 Surinaamse vrienden heeft jou afgod ddb eerst mishandeld en toen geëxecuteerd en met meerder kogels , ja lul daarom zijn de inslagen groot , maar jij wierie houdt gewoon van een massamoordenaar


  gemodereerd
 11. Papa Jantje uit Livorno!! Zij, met zijn allen! kwamen bij mij pomtajer uit de grond dieken en op het veld liggen/zitten zuipen met een hele groep met horb erbij!!! halen en zuipen!! je wilt niet weten!! vandaar wil ik niet ver op in……..? ik heb geluk gehad zeggen mijn vrienden en nog steeds!! want anders zou ik ook een martelaar en misschien wel een moordenaar zijn! het geluk was, dat ik net 2 dagen eerder weg was!!

  Horb was zijn linkerhand en ook afgemaakt! met een veter!! hai hi hiiii!!


  gemodereerd
 12. waarom mochten die lijfwachten van ddb mee naar binnen , zijn vrouw , zijn partij leden konden buiten de poort staan , en de pers mocht ook niet naar binnen, echt mensen die lijfwachten zullen ook wel in een stapelbed slapen (sorry als wachters ) in zijn kamer , ja ddb je rol is uitgespeeld straks en dan zullen die lijfwachten naast je meuren in de cel


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES