Rechter erkent Sergio Sabajo als aangewezen dorpshoofd Powakka

5
Rechter erkent Sergio Sabajo als aangewezen dorpshoofd Powakka
Sergio Sabajo voert een ritueel uit.

“Het recht heeft gezegevierd”, reageert dorpshoofd Sergio Sabajo op de uitspraak van de kortgedingrechter Sandra Bradley.

De rechter heeft donderdag het verzoek van Merian Sabajo afgewezen om Sergio Sabajo te laten verklaren dat hij geen dorpshoofd is van het Inheemse dorp Powakka. Dit meldt de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS).

De gewezen kapitein, Merian Sabajo, had Sergio voor het gerecht gedaagd, omdat ze het niet eens was dat hij in oktober 2021 is aangewezen als dorpshoofd.

Sergio is 4 december 2021 ingewijd als kapitein. “Het is voldoende aannemelijk dat Sergio is gekozen dan wel aangewezen en ingewijd als kapitein van het dorp Powakka”, staat in het vonnis.

Sergio heeft gisteren het vonnis in een dorpsvergadering uitgebreid uitgelegd aan de bewoners van Powakka.


5 REACTIES

 1. Ik vind dat voortaan kinderen als hoofd benoemd moeten worden.
  Zij zijn tenminste nog echt.
  gemodereerd

 2. Achterlijke toestanden, kapitein ???

  Welke oetlul verzint zoiets.

  Leven die mensen nog in de prehistorie?
  gemodereerd

 3. Het gaat hier niet om wie de leiding gaat geven maar wie uit het meest uit de snoeppot mag graaien. Ja, de enorme olie-inkomsten en grond heeft ook Sabajo doen beseffen dat hij voor zijn economische rechten moet vechten.
  gemodereerd

 4. @Papa Jantje uit Livorno
  Enorme olie-inkomsten? Bedoel jij kokosolie?
  Als je echter aardolie bedoelt dan is dat alleen maar hypothetisch. Er zijn namelijk geen enorme hoeveelheden aardolie/gas gevonden offshore Suriname tot nu toe, bewijs is het feit dat geen enkele olie/gas maatschappij een definitieve beslissing heeft genomen om door te gaan met investeren in de Suriname offshore productie.
  Wat Staatsolie momenteel produceert in Saramacca kun jij niet als enorm beschouwen, het is maar 16000 barrels/dag, enorm is (relatief) wat er offshore Guyana wordt geproduceerd, rond de 700000 barrels per dag.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.