Inval in woning Joël ‘Bordo’ Martinus; geen spoor van hem te bekennen

20
Joël 'Bordo' Martinus
Joël 'Bordo' Martinus voor zijn woning.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat een gemengde éénheid van het Korps Politie Suriname, de inlichtingendienst en het Korps Speciale Troepen gisteravond een inval gepleegd heeft op het woonadres van Joël ‘Bordo’ Martinus.

Buurtbewoners hebben dit aan onze redactie bevestigd. Van Bordo zelf was geen spoor te bekennen.

De redactie verneemt verder dat er in de nacht van donderdag op vrijdag op verschillende locaties invallen werden gedaan. Vernomen worden dat er aanhoudingen zijn gepleegd en spullen in beslag zijn genomen.

Naar verluidt zou de actie te maken hebben met een onderzoek, waar een speciaal team van de Surinaamse politie aan werkt. Of er meerder personen aangehouden zullen worden is nog niet bekend.

De redactie van Waterkant.Net heeft geprobeerd om Bordo zelf te contacten maar hij is al enkele dagen onbereikbaar. Ook hebben wij naar NIS gebeld, maar medewerkers konden de redactie ook niet vertellen waar hun directeur is.

Het onderzoek duurt voort. Op social media wordt ondertussen aardig gespeculeerd over de reden van de inval. Daarbij wordt Bordo in verband gebracht met de vondst van een begraven vliegtuig.


20 REACTIES

 1. Het net begint zich overal ,langzamerhand te sluiten om hun nek.eerst Saya,nu mony dagoe,..en straks VEE PEE,opruimen die handel.en de corrupte VHP ers.
  gemodereerd

 2. Bordo kong krieng yu fesi: Sori kondre dati yu no habi niets te maken nanga drugs.

  Je moet je niet onvindbaar maken.

  Kom tevoorschijn Bordo!!
  gemodereerd

 3. Money hond is een gewone dieftige grote hond.
  Baank shipping heb je ook dieven. Nu nieuwe douaniers. Dozen worden niet in je bijzijn open gemaakt. En die smeerlappen zitten gewoon spullen die je mensen hard nodig hebben om de crisis te overleven, eruit te stelen. Smerige dieven allemaal.
  Wat een corrupte dieftige maatschappij.
  gemodereerd

 4. Er moeten nu echt koppen gaan rollen zonder aanzien s der persoon.het wordt te gortig in su.
  Operatie clean sweep moet keihard optreden n korrte metten maken met dit soort criminelen
  gemodereerd

 5. De kop had net zo goed kunnen zijn:
  Inval in woning ABOP TOPPER / ongeschoolde NIS directeur / voor drugs criminaliteit veroordeelde , Martinus Joel Bordo alias money hond; geen spoor van hem te bekennen.

  De vraag is nu: hoe komt deze hond aan zijn money ?

  Beste landgenoten,
  We moeten nu onze broekriemen aantrekken maar laten we nu voor goed en voor altijd onze switi Sranan netjes opruimen.

  Dank u wel !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 6. een spekhond vreet zich zelf op , dus straks zie je een hond lopen die gouden kettingen om zijn hals heeft
  gemodereerd

 7. @Hunvrey…ik denk eerder ondergedoken in het bos. Fransé is geen optie voor hem want daar zoeken ze hem ook ….hij is bij verstek veroordeeld door die fransen..don’t forget.
  Opruimen deze gasten …..towtjie zou zeggen: ” a mek a ka langa…….”.
  Ps: is wel heeeeeeel stil rond de VP/ ABOB…..die zou zich allang moeten publiekelijk moeten distantiëren van hondje, maar blijkbaar zitten ze daar nu ook op hele hete kolen!. Politiebond leden en ex leden, die zo een grote gek hadden de afgelopen dagen hebben nu blijkbaar ook pers stilte ingebouwd want ook die zijn muisstil. Hoeft natuurlijk niet dat het met mekaar te maken heeft hoor…. Maybe I’m a overthinker. Anyway…die torie is spang…..stand by for more action!
  gemodereerd

 8. Het kan niet anders dan dat Bordo getipt is door Brunswijk. Als Bordo onschuldig is moet hij tevoorschijn komen, maar dat zal nu nog niet gebeuren. Eerst zal hij samen met Brunswijk een strategie plannen. Daarom heeft Brunswijk zich voor een paar dagen terug getrokken. Brunswijk voelt nattigheid en het zal mij niet verbazen dat hij steun gaat zoeken bij de NDP om samen op te trekken en Santokhi ten val te brengen. Of dit gaat lukken hangt af van de opstelling van Frankrijk, Amerika en Nederland. Ik denk dat deze landen al lang schoon schip willen maken van de roversnest.
  gemodereerd

 9. Hunvry, daar kan hij ook niet terecht. Hij is zeker na een tip van zijn beschermheer en drugsbaron Brunswijk gevlucht naar het binnenland of Brazilië.
  (zie onderstaand bericht, geplukt van het Internet.)
  Zo: nu Brunswijk en DDB met hun kornuiten.
  Een man die in Frankrijk bij verstek is veroordeeld voor cocaïnesmokkel is recentelijk benoemd tot beleidsadviseur op het Surinaamse ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Het gaat om Joël Martinus, ook bekend als “Bordo” en “Mony Hond”, aldus Starnieuws. Hij is benoemd door zijn partijgenoot en vice-president Ronnie Brunswijk, die in Nederland is veroordeeld voor cocaïnehandel.

  Martinus is bestuurslid van de politieke partij ABOP. Deze Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij is de partij van Ronnie Brunswijk, coalitiepartner in de regering van president Chan Santokhi. De ABOP heeft vooral steun onder de boslandcreolen (marrons) van het oostelijke binnenland van Suriname. Martinus treedt in Suriname, Frans Guyana en Nederland op als rapper en MC. Hij staat bekend om het bezit van een gouden microfoon.

  Martinus is eigenaar van de voetbalclub SV Notch uit Moengo en van zaalvoetbalclub Kabelboys-Bordo. SV Notch komt uit in de hoogste klasse van het Surinaamse voetbal. De voor cocaïnehandel veroordeelde Piet W. was ook sponsor van SV Notch, tot aan zijn arrestatie in 2012.

  Martinus werd op 1 maart 2019 bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar door een rechter in Le Mans. Hij was de spil achter een netwerk van bolletjesslikkers die van Suriname naar Frans Guyana en Parijs reisden.

  Het besluit van Brunswijk is op 23 december goedgekeurd door de Raad van Ministers in Suriname. De benoeming was al ingegaan per 1 december 2020, zonder dat er ruchtbaarheid aan is gegeven. Zijn honorarium is SRD 12.000 per maand (bijna 700 euro).

  Martinus was voorheen de leider van de jongerenbeweging van ABOP.

  De recente benoeming is opmerkelijk omdat Martinus eerder aangaf geen enkele positie binnen de overheid te ambiëren. In de tijd voor zijn veroordeling van 2019 deed Martinus aan liefdadigheid, onder meer als sponsor van een woningbouwproject en van scholen.

  Hij zou in 2018 op straat bankbiljetten in de lucht hebben geblazen die het publiek mocht oprapen en in de zak steken. Afgelopen september kwam hij het nieuws door voedselpakketten uit te delen in Suriname.

  Bron: Crime Site
  gemodereerd

 10. Hij zal straks op de vlucht dood geschoten worden dit kennen we toch in Suriname
  Ook is bekend dat de dader nooit veroordeelt zal worden. Dit is alom bekend.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.