maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit Suriname'G20 committeert zich aan herstel wereldeconomie'

‘G20 committeert zich aan herstel wereldeconomie’

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname heeft, op uitnodiging van President Joko Widodo van Indonesië, namens de Caricom deelgenomen aan de G20 Summit welke is gehouden in Bali. Deze bijeenkomst had als thema ‘Recover together, recover stronger’. President Santokhi, die besloot niet af te reizen, werd vertegenwoordigd door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

De G20 vertegenwoordigt een groep van de landen met de grootste economieën ter wereld en bestaat uit landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika, Canada alsook Brazilië en Argentinië uit Zuid-Amerika. Indonesië, die het voorzitterschap bekleedt van de groep voor een jaar tot eind december 2022, heeft het initiatief genomen om de vertegenwoordigers van regionale groepen, die doorgaans niet worden uitgenodigd, onderdeel te laten zijn van de deliberaties.

De lid-landen en genodigden, inclusief vertegenwoordigers van internationale organisaties hebben zich over voedsel- en energiezekerheid, de hervorming van de mondiale gezondheidsstructuur en digitale transformatie gebogen. De oorlog in Ukraine en de daarmee gepaard gaande gevolgen voor de prijzen van voedsel en energie zijn ook aan de orde geweest.

Suriname heeft twee interventies gehouden tijdens de thematische discussies over gezondheid, voedsel, energie en veiligheid. Tijdens de G20 vergadering zijn er ook diverse bilaterale gesprekken gevoerd met verschillende landen, waaronder Frankrijk, Nederland, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Brazilië, Argentinië en Mexico. Er is ook met vertegenwoordigers van enkele organisaties gesprekken gevoerd, waaronder de Europese Unie (EU), de Islamic Development Bank (ISDB) en de Internationale arbeidersorganisatie (ILO).

Ter ondersteuning van de slogan ‘Recover together, recover stronger’ hebben de wereldleiders een krachtige boodschap getracht te geven met het gezamenlijk planten van diverse mangroveboom soorten tijdens hun bezoek aan Bali’s grootste mangrovebos Taman Hutan Raya Ngurah Rai. Mangrove speelt een belangrijke rol in de wereldwijde inspanningen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

De G20 top is geëindigd met de aanname van een verklaring, waarin de groep zich onder andere committeert een bijdrage te leveren aan het herstel van de wereldeconomie na de COVID-19 pandemie. India is de volgende G20 voorzitter en tijdens deze topontmoeting in Bali heeft premier Narendra Modi de voorzittershamer in ontvangst genomen. Het thema voor het Indiase voorzitterschap voor 2023 is door Modi geïntroduceerd als ‘One earth, One family, One future

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Bibis steekt zijn neus ook overal in.
  Meneer in zijn G20 shirt, legt het nut uit van mangrovebomen 🤭.

  Ik zie hem op veel (internationale) foto’s.
  Niemand die zich afvraagt wie die man is.😆

  G20 en Suriname ahum Caricom.


  gemodereerd
 2. Santhoki was uitgenodigd op de G20 als caricom voorzitter. Door de aanhoudende kritiek, heeft hij het afgeblazen. Ik vraag me echter af wat koning Albert daar tussen al die wereldleiders doet!? Deze man neemt het ervan en geniet met volle teugen van de belastingcentjes van de samenleving. Kritische vragen verdraagt hij niet en ook nu zijn we benieuwd naar zijn verslag en zijn bijdrage..!


  gemodereerd
 3. Triest dat door de chaos scheppers in Suriname Z.E. presdent Chandrikaperkash Santokhi niet bij deze bijeenkomst vd G-20 landen als voorzitter vd CARICOM in Bali niet aanwezig kon zijn en hij ook zijn stem kon laten horen, dat ook ten goede zou kunnen komen voor de regio en Suriname.

  Heel erg dat de minister van BIBIS moet invallen.

  Die gasten in Suriname, waarvan hun voorouders sinds de koloniale tijd tot heden voor een baas werken zijn blijven steken daarin. Niet een ganalen hersencel die ze hebben laat hun inzien dat ze beter voor zich zelf een onderneming kunnen beginnen en hun eigen valuta hiermee kunnen bezitten en hun eigen baas zijn.

  Ze willen de baas zijn, maar scheppen daarmee alleen vernietiging met hun gedrag.

  Met deze luitjes zal Suriname het niet redden.

  bruma, wi egi sani?
  aron, 25 November 1975, moest Surinamd kosten wat het kost onafhankelijk worden. Nederland had ze gewaarschuwd dat Suriname beter geen leger kom hebben en Suriname had geen plan om
  Suriname goed te besturen, rust en orde en welvaart en welzijn te brengen
  ddb wilde een vakbond rn kreeg een land.

  Zie wat deze luitjes Suriname hebben gebracht en ze gaan nog door met het vernietigen van het land.

  K’ ba ba! Zien jullie niet dat jullid niet deugen en alleen bezig zijn met vernietiging, chaos en rotzooi scheppen. Hoe zou het toch komen dat jullid het niet redden.We leven straks in December en zie dan hoeveel feesten jullie weer gaan houden, terwijl er crises in Suriname de wereld is.

  Deze regering onder leiding van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi is de beste regering die Suriname sinds 1954 bij het statuut of onafhankelijkheid heeft gehad. Met IMF en grote landen in de wereld kan Suriname heel ver komen.

  Laat deze regeringcoalitie onder leiding van Z.E. Chandrikaperkash Santokhi het werk afmaken, orde, veiligheid, rust, goed bestuur, beleid, welvaart en welzijn in Suriname brengen.

  De nps moet haar pijlen niet op de VHP richten, maar op de ndp, daar zit hun achterban. Het is niet de schuld vd VHP dat nps maar 3 zetels heeft.

  Laag CS zijn werk af maken, want de chaos, lege staatskas, grote schulden met hoge renten bij crediteuren, grote armoede, hoge koersen voor valuta, devaluatie vd surinaamse gulden/ srd, enz heeft hij niet veroorzaakt.

  Zie wie oproepen voor chaos, dame gambiet, enz.Waar is boefdraad, jenny simons, waarom
  loopt ddn nog vrij rond, militaire wapenhandel ruilen met colombiaanse drugshandel, grote groepen nieuwe chinezen, haitianen, brazilianen, dominicanen, vele supermarkten in chinese handen, drugs doorvoerland op grote schaal, vele gambio’s, vele casino’s bd turken, marrokanen, enz.

  Zie wiens schuld het is en zie wat vanaf wi egi sani van Suriname terecht is gekomen en ze volharden in wi egi sani, veroorzaken chais op hef plein de samenleving, dame gambiet.

  Weg met deze mensen er klopt iets niet met hen.


  gemodereerd
 4. en krijgt Suriname nu een bak vol met USD en EURO’s omdat wij karbon negatief zijn , of is deze top weer zinloos geweest , natuurlijk de grootste vervuilers china–india de vs en europa geven geen cent


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES