maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBordo wordt officieel gezocht voor moord, drugshandel en witwassen

Bordo wordt officieel gezocht voor moord, drugshandel en witwassen

-

Does Travel - naar Suriname

De inval gisteravond bij Bordo staat niet op zichzelf. De redactie van Waterkant verneemt dat justitie naarstig op zoek is naar de 40-jarige Joël Timotheus Martinus. Dat zou blijken uit een intern document van het Korps Politie Suriname, waarin de opsporing van ‘Money Hond’ zou zijn aangevraagd.

De zaken waarvan hij volgens dat document van wordt verdacht zijn onder andere moord, drugshandel en witwassen.

Naast Bordo is de politie ook op zoek naar de 35-jarige Clifton ‘Keppie’ Jongaman, blijkt uit de stukken. De documenten worden op moment van schrijven rond gestuurd via social media.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
 1. Hmmmmmm heel gek ,in de bank zaak over de resu, worden die gene dat geld op hun rekening hebben gekregen en deel als commissie mocht houden, niet opgespoord of is dat geen wit wassen????????????????????hmmmmmmmmm Suriname


  gemodereerd
 2. Het is een wet van meden en perzen, het heeft te lang geduurd dat dit fenomeen het zolang heeft kunnen volhouden in deze samenleving. zoals eerder vermeld dit is ontegenzeggelijk dat deze man zou vallen. Laat deze val eentje zijn van allen en nooit meer opstaan. De wereld is al vol van dit soort lullo´s dus meneer hou de eer aan jezelf en spring in een zeer diep gat en kom nooit meer eruit


  gemodereerd
 3. Money, money, money!! doggie doggie doggie! you dommie!! Go to the Santoboma met vakantie voor 18 jaren!! De tollie en de ponnie is afgelopen!! Strooi het nu binnen de cel!! Nibte kom op!! Je gaat heeeel veeeel verdienen van deze gast!!!


  gemodereerd
 4. wij hebben altijd al gezegd dat bordo een crimineel is , maar waarom heeft brunswijk hem altijd beschermd , echt raar , als het OM ballen heeft en madam opsluit dan kunnen ze brunswijk ook oppakken voor moord- drugshandel en witwassen


  gemodereerd
 5. Het zou me verbazen als die groot spraker wordt aangehouden en berecht wordt gezien zijn partij top funkties bekleden. Time will tell.


  gemodereerd
 6. Suriname zal vele malen leefbaarder worden als we echt voorgoed verlost zijn van het opschepperige geblaf van deze Money Hond.


  gemodereerd
 7. Wie zijn de volgende op de lijst. Laten we Hoefdraad niet vergeten en misschien Ook DDB. WHO KNOWS


  gemodereerd
 8. Laten we ook Sampie, alias mare mare sjousje, niet vergeten. Hij mag dan weliswaar, hopelijk, geen crimineel zijn, maar er is nog een die op hem lijkt bijgekomen die ook nader aandacht moet krijgen voor zijn onderzoek.


  gemodereerd
 9. Criminelen worden momenteel hard geraakt in Suriname. Dit zit de top van de ABOP en de NDP niet lekker. Daarbij komt nog dat in het 8 december proces binnen kort een uitspraak komt. Wij moeten daarom rekening houden met georganiseerde protesten tegen Santokhi. De topfiguren in zowel de NDP als de ABOP hebben directe banden met de grote drugscriminelen en het is niet uitgesloten dat deze 2 partijen bij elkaar zullen komen om hun belangen te beschermen. Brunswijk zal wellicht de hoge koers als argument aanhalen om uit de coalitie te treden. Suriname staat echter op het kruispunt: pappen en nathouden of radicale besluiten nemen om de Surinaamse samenleving te bevrijden van personen die een maffiastaat van willen maken.


  gemodereerd
 10. Money Hond heeft heel veel kans dat hij door de politie of iemand anders wordt neergeschoten.Begeerte naar steeds meer geld heeft in deze man gestalte gekregen en dat gaat tot zijn ondergang leiden.Hij is onvindbaar.Is hij net als Hoefdraad ondergedoken?


  gemodereerd
 11. Met diep leedwezen maak ik hierbij bekend dat hierdoor bewezen is dat de onderwereld de bovenwereld van Suriname heeft overgenomen. Degenen, die deze man zijn voorgegaan of voorgaan zijn de gangsters Bouterse en Brunswijk.
  Een en ander betekent:
  1. Dat wij geen enkele topfiguur in Suriname meer mogen vertrouwen zonder intensieve antecedentenonderzoek.
  2. De Criminaliteit moeilijker te bestrijden wordt als criminelen door criminelen in de top worden beschermd.
  3. Uitdrukkelijk in de grondwet van Suriname moet worden opgenomen dat iemand met een besmet verleden, opgelopen in het binnenland en/of buitenland nooit aan de verkiezingen meer mag deelnemen om verkozen te worden (vervallen verklaren van het passief kiesrecht). Let op : ik gebruik de term veroordeling niet, maar verdacht. Verdacht zijn moet toch al genoeg zijn om een potentiële crimineel uit te schakelen voor een topfunctie.
  Reden: deze figuren zijn een slecht voorbeeld voor de Surinaamse jeugd, die later de scepter moet overnemen.

  Klopt die frase van ons volkslied nog? God zij met ons Suriname?

  Ter voorkoming dat mijn posting niet wordt opgenomen onthoud ik mij van verdere commentaar dat een bepaalde groep uit de Surinaamse samenleving nog niet rijp genoeg is voor het hebben van bestuurlijke functies in mijn geliefd Suriname.
  O, God. Wat is mijn land toch gedaald in aanzien en hoe lang zullen we nodig hebben om deze slechte naam te zuiveren?


  gemodereerd
 12. A..K..NOW,….achterlijke pannenkoek.sroting M dan is Suriname van deze sjtomme,omhoog gevallen DROL af,sleutel in het stuwmeer gooien…SAVE THE CHILDREN van dit soort gespuis ik heb allang gewacht op deze dag,ik wist het dat dit zou gebeuren,dat deze lelijke muilezel in de klep zou belanden,ik ga nu een lekkere Champanje drinken…LOCK HIM UP.hoop dat ie als meisje eruit komt.


  gemodereerd
 13. Deze bordo is gelijk aan 100 criminelen tegelijk, nu weten we waar al het geld vandaan komt waarmee hij zit te pronken , onder scholieren geld uitdelen keur ik ook af. Hem vindt je nu in de bossen van Marowijne .


  gemodereerd
 14. Welke snitcher heeft hem getipt!

  Dit soort acties moet in het geheim plaatsvinden. Verbazingwekkend dat de informatie al vóór de officiële publicatie op internet circuleert.

  Nu mag pinas vragen stellen aan brunswijk.
  Ik cover je 😎.
  Wat vind de vp ervan dat heel veel partijleden en fam gelinieerd zijn aan crime?
  Zoals zijn voor drugs opgesloten schoonzoon.
  Corruptie v zijn broer de slm en ebs-vernietiger.
  Zijn adviseurs aka raad v com slm destroyers.
  Zijn dna lid die openlijk ageert en protesteert tegen de coalitie.
  Zijn kids die een puinzooi maken v dvn.
  Die domme rasta met zijn 1 koe en Thailand systeem.
  Die professor die vind dat het uitloting systeem niet klopt.
  Die grond minister die overwegend grond uitdeelt aan soortgenoten, als haar wave maar goed zit.
  Die onzichtbare van de natuurlijke hulpbronnen.
  En nu bordo de killer.

  Kom op pinas, ik heb een voorzetje gemaakt nu jij nog. Effe uitwerken en hup naar Stoelmanseiland.


  gemodereerd
 15. Geheugenopfrisser voor al die vergeetachtige Surinamers (bron Internet)

  Een man die in Frankrijk bij verstek is veroordeeld voor cocaïnesmokkel is recentelijk benoemd tot beleidsadviseur op het Surinaamse ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Het gaat om Joël Martinus, ook bekend als “Bordo” en “Mony Hond”, aldus Starnieuws. Hij is benoemd door zijn partijgenoot en vice-president Ronnie Brunswijk, die in Nederland is veroordeeld voor cocaïnehandel.

  Martinus is bestuurslid van de politieke partij ABOP. Deze Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij is de partij van Ronnie Brunswijk, coalitiepartner in de regering van president Chan Santokhi. De ABOP heeft vooral steun onder de boslandcreolen (marrons) van het oostelijke binnenland van Suriname. Martinus treedt in Suriname, Frans Guyana en Nederland op als rapper en MC. Hij staat bekend om het bezit van een gouden microfoon.

  Martinus is eigenaar van de voetbalclub SV Notch uit Moengo en van zaalvoetbalclub Kabelboys-Bordo. SV Notch komt uit in de hoogste klasse van het Surinaamse voetbal. De voor cocaïnehandel veroordeelde Piet W. was ook sponsor van SV Notch, tot aan zijn arrestatie in 2012.

  Martinus werd op 1 maart 2019 bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar door een rechter in Le Mans. Hij was de spil achter een netwerk van bolletjesslikkers die van Suriname naar Frans Guyana en Parijs reisden.

  Het besluit van Brunswijk is op 23 december goedgekeurd door de Raad van Ministers in Suriname. De benoeming was al ingegaan per 1 december 2020, zonder dat er ruchtbaarheid aan is gegeven. Zijn honorarium is SRD 12.000 per maand (bijna 700 euro).

  Martinus was voorheen de leider van de jongerenbeweging van ABOP.

  De recente benoeming is opmerkelijk omdat Martinus eerder aangaf geen enkele positie binnen de overheid te ambiëren. In de tijd voor zijn veroordeling van 2019 deed Martinus aan liefdadigheid, onder meer als sponsor van een woningbouwproject en van scholen.

  Hij zou in 2018 op straat bankbiljetten in de lucht hebben geblazen die het publiek mocht oprapen en in de zak steken. Afgelopen september kwam hij het nieuws door voedselpakketten uit te delen in Suriname.

  Bron: Crime Site


  gemodereerd
 16. Hij zal wel weer de oversteek hebben gemaakt.
  Mag ik nu ook het bericht begrijpen dat zijn beschermengel volgens nieuwsberichten een paar dagen verlof heeft genomen en op zijn geliefde eilandje vertoeft on na te denken. Beschermengel heeft hem vaak genoeg geholpen maar of hij het nu ook weer/nog zal doen is de vraag.
  Maar ja als de gezochte nog steeds een bordo is dan zal het zoeken moeilijk zijn. Wie runt NIS nu?


  gemodereerd
 17. Nu nog ddb, combemarkt, chottelal, casino’s, gambio’s, drugshandel, militaire wapenhandel voor drugs, drugssmokkelaars, grote schoonmaak van de douane in de Nieuwe Haven en JAPI-Airport te Zanderij, binnen de politie, het leger, brandweer, cipiers, boefdraad, jenny simons, bouva, adbul, abrahams, misikaba, gezin ddb, voormalige bankdirecteuren, CBvS, SPSB, enz.

  De criminelen die gebouwen vd overheid hebben verkocht, enz.

  Allemaal zo snel mogelijk oppakken en al hun vermogen/goederen in beslag nemen


  gemodereerd
 18. Het is een zaak uit 2020, volgens mij is meneer getipt, door minister van Juspol of de VP. Hij zit ergens ondergedoken in het land, halsoverkop (weloverwogen is wat anders) vluchten zonder ‘goede’ papieren heeft geen zin, is een kwestie van uitstel. Is zijn bankrekening geblokkeerd.
  Bij zijn arrestatie gaat Bordo veel “braken” (praten), wie weet wat wij krijgen te horen.

  Het is altijd spannend en verrassend wanneer zulke figuren worden aangehouden door de politie, vooral in een ‘cold case’ zaak, de daders die niet werden gepakt, vanwege weinig bewijs, zijn de ‘oude’ zaak rap vergeten. Ineens zijn er nieuwe bewijzen daar.


  gemodereerd
 19. Is hij niet het vriendje van Brunswijck. Het overgrote deel van zijn aanhangers zal hier niet blij mee zijn, er blijven niet veel meer over die royaal met geld strooien. Nu moet Brunswijck zijn taak er ook nog bijnemen. En dat in deze dure tijd, o jeetje😳


  gemodereerd
 20. Bordo, Saya, zijn figuren die beide politieke vrienden hebben en nu toch het haasje zijn. Beiden hebben zich flink uitgesproken op social media over de teleurstellingen die het land meemaakt, onder het bewind van de huidige regering! Zou er sprake zijn van rancune? Net zoals in het geval van Hellings en Gentle? Geen van die “top figuren” die ettelijke miljoenen op hun rekening gestort hebben gekregen ivm met de centrale bank fraude is op welke wijze dan ook in diskrediet gebracht. Ook in die torie, zijn slechts Blaka mangs in het gevang beland.

  Ik praat de akties van niemand goed. Zeker Bordo, Saya en anderen zijn verantwoordelijk voor hun eigen daden. Maar er word in Suriname met 2 maten gemeten. Laat dat duidelijk zijn. Criminaliteit is verweven met de boven- en onderwereld, en er worden dus selectief mensen op hold gezet, zodat de rest ongestoord verder kan gaan met hun duistere praktijken.

  Ik hoop van harte dat er bij de volgende verkiezingen hard word afgerekend met de huidige structuur die er binnen de politiek heerst. We hebben eerlijke en oprechte mensen nodig die hart en liefde hebben, voor land en Volk.


  gemodereerd
 21. De Surinaamse bevolking wordt langzaam wakker en beseft wie de money hond werkelijk is.


  gemodereerd
 22. Ach als of we dat niet wisten. Maar laat we niet onder stoelen of banken steken dat er nog meer van dit soort gasten in Suriname lopen, tot in de hoogste politieke kringen, alleen zijn ze low profile, en die zijn de gevaarlijkste. We kunnen wel nu zo langzamerhand constateren dat ons geliefd Suriname gewoon een narcostaat is geworden en men het niet mooier moet maken dan het is. Het is jammer, maar Suriname is rijkelijk naar de Ka geholpen, want we zijn een laks en principeloos volk want we stemmen op moordenaars,bankrovers c.q drugsdealers zodra er iets te halen valt. Het is jammer maar zoals ik al eerder heb gezegd Suriname is Sodom en Gomorra, en dat is mede te danken aan de Surinamer zelf dat zij nu in deze situatie zitten.


  gemodereerd
 23. Een vraag, hoeveel politieagenten staan op zijn loonlijst? Deze verdachte wilde nog Plésident van Suriname worden. Hij verkeerd in goed gezelschap; Plésident de veroordeelde moordenaar en tevens veroordeelde drugshandelaar. En wat dachten jullie van de kettingzaag moordenaar de huidige eigenaar van Newcastle United FC. Deze voetbalclub heeft een nieuwe mascotte, een kettingzaag.


  gemodereerd
 24. pony en konsensi , jullie praten over rancune , jullie zijn racisten , en jullie zeggen dat de afro surinamers altijd de dupe is , waarvan dan , zij zijn toch die dit land ontwrichten en de schuld leggen bij de kolonisator , terwijl zij niet willen werken om het land op te bouwen , dus luilakken kom dan met een ander excuus


  gemodereerd
 25. Bordo dong moro boeriekie baka see.
  Deze valt onder categorie domste criminelen. Plei biegie mik ie ka now.
  Je moest allang tjalla brada.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES