woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijCLO gaat vandaag bij Kwakoe protesteren tegen beleid regering

CLO gaat vandaag bij Kwakoe protesteren tegen beleid regering

-

Does Travel - naar Suriname

De Centrale van Landsdienarenorganisaties in Suriname (CLO) gaat vandaag actie voeren. Dit kwam gisteren naar voren tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) gisteren in het CLO-gebouw.

Vakbondsleider Ronald Hooghart heeft de leden gevraagd om zich om 10.00u in de ochtend te melden bij het beeld van Kwakoe, op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en de Dr. Sophie Redmondstraat.

Hooghart had zijn actie dinsdag al aangekondigd. In een filmpje haalde hij uit naar de Surinaamse president Santokhi en zei ondermeer: “Chan maakt ons dood, hij laat onze pinaren en vernietigt ons” aldus Hooghart.”.

Op de ALV waren ook DNA-lid Edward Belfort en vakbondsman Michael Sallons aanwezig.

Hooghart sprak dinsdag ook met D-TV over zijn oproep tot protest:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Ik kan mij niet herinneren dat Chan in het Fort Zeelandia was op 8 dec 1982,en te Moiwanna nov 1986 .


    gemodereerd
  2. Hoe is het mogelijk dat pensionadas in suri, ongelimiteerd leiding kunnen blijven geven aan een bond.
    Deze graftak is even oud als het aantal stemmen dat ie kreeg. Idem dito die sallondraaier, pfff.
    Hoe wil je nou verandering olv deze mensen.
    En maar als kleuters blijven klagen dat je geen baan kunt vinden ondanks je studie.

    Het is nu wachten op het riedeltje; vrijheid v bullshit uiting en het is je demokrasie recht.
    Oooo myyyy.

    Meanwhile worden er wereldwijd duizenden werknemers, o.a uit de belangrijke techsector, bij bosjes ontslagen in het westen.
    Armoe en honger in alle G20 landen en tjee potie suri met haar beroepsactivisten eist meer geld.

    Dit is lachwekkend en triest tegelijkertijd.
    De ‘professionele’ media in suri heeft jammer genoeg te druk. Informeren over de wereldeconomie is een brug te ver, als ze maar naar Kataar kunnen kijken.

    Jongu, tek wan plons in het kwakoebad yere.


    gemodereerd
  3. Waarom is deze bejaarde draaikont, die graag de kont van zijn eveneens bejaarde baas likt, nog niet met pesioen?


    gemodereerd
  4. AI famiri, die hoogie kan niet meer samen met druga baas graaien, dus tijd voor om te gaan staking. Hoogie ga maar werken.

    Gado de wi fesi mang.


    gemodereerd
  5. Dat er niemand anders in Suriname te vinden is als voorzitter van de CLO, de grootste vakbond van het land, getuigd van grote armoede. Deze man is totaal ongeschikt voor de functie en heeft geen greintje realiteitszin. Als hij dat laatste had, zou hij zich beter kunnen beseffen hoe het komt dat Suriname zo diep gezonken is. In zijn kortzichtigheid, geeft hij de schuld van alle problemen waar het land mee kampt aan Chan. Een typische en veelvoorkomende zwakte onder de creoolse Surinamers. Geval van niet verder kijken dan je neus lang is.
    Het land verkeerd in een economische recessie a.g.v. de grote buitenlandse schuld, er heerst grote werkeloosheid, het land heeft zeer weinig inkomsten uit export en heeft weinig tot geen middelen om haar eigen begroting sluitend te krijgen.
    Komt nog bij dat de regering elke week weer te maken heeft met acties van clubjes die met hun acties maatschappelijke onrust veroorzaken. Je gaat je toch afvragen of er misschien niet achter de schermen iemand is, die ze dat influistert. We weten allemaal wel wie hier bedoelt wordt, nietwaar? Immers, zijn dagen zijn geteld want, de dag van des oordeels komt steeds dichterbij….


    gemodereerd
  6. Ik hoop dat niemand gehoor geeft aan de oproep van deze man!! Ik walg van deze paarse figuur.


    gemodereerd
  7. Alweer die zwarte racist die niks anders te doen heeft dan de straat op te gaan met een handjevol meelopers. Vraag aan Hooghart. Wanneer gaat u de straat om te demonstreren tegen de geweldplegingen en roofovervallen gepleegd door mensen die op jou lijken ? Daar heeft de Aziatische gemeenschap veel meer aan. Trouwens, u bent zelf een die de oorzaak is van alle ellende in dit land.
    Bent u zo eerlijk om dit ook toe te geven?


    gemodereerd
  8. Ik ben gisteren nr de winkel geweest. Vraag mezelf af hoe men leeft. Enige dat ze npg niet verhoogd hebben is gasbom.


    gemodereerd
  9. In Suriname is maar een klein deel van de bevolking tevreden. Dat zijn de rijken, family and friends van de regering, de regeringsfunctionarissen, DNA leden en voornamelijk mensen met een goeie functie in de particuliere sector. Voor het grootste deel van de bevolking is het bijzonder moeilijk om maandelijks uit te komen, gezien de forse koersstijging in de afgelopen twee en een halve jaar (van 7 naar 31). Vandaar dat tientallen groeperingen met protesten de aandacht van de regering willen vragen. Daar is niets mis mee. Volgens mij maakt het niet uit of een bejaarde dat doet of iemand anders. De boodschap is altijd hetzelfde. De regering en met name de president heeft meerdere keren gezegd dat er aandacht besteed gaat worden aan de sociaal zwakkeren, maar daar blijft het bij. De president is een goeie prater, maar de oplossingen blijven uit. Er gebeurd helemaal niets op sociaal gebied, dan dagelijks pronken met uitgifte van grondpapieren.


    gemodereerd
  10. Een vakbond leider dient te weten wat in zijn organisatie gebeurt, en hij moet zijn organisatie bewaken zodat het gezond blijft. Hoe kan het dat juist bij de overheid waar deze bejaarde roofdier de vakbond leiders was, meer dan 3000 ambtenaren zijn bijgekomen zonder dat er vacature was. Door toe te doen van de vorige regering zit heel Suriname met gebakken peren.
    De regering moet miljoenen extra betalen aan ambtenaren die zonder functie zijn aangenomen. Hoe gaan wij het land opbouwen mensen, denken jullie goed na. De vak bond leiders zijn mede verantwoordelijk, hun hebben een doel en dat is macht en zelfverrijking.


    gemodereerd
  11. Ronald Hooghart: “Die 400 stemmen zeggen me niks”
    13 juni 2015

    Ronald Hooghart. Foto:
    “De mens is nog niet rijp voor de verandering die op gang moet komen”, zegt vakbondsman tevens politicus Ronald Hooghart. Hooghart heeft vrijdag in het CLO-centrum een speciale assemblee belegd waarop hij is ingegaan op het aantal stemmen dat hij heeft behaald bij de afgelopen verkiezing.

    Hooghart geeft aan dat hij het woord ‘teleurstelling’ heeft gebruikt, maar dat de media het anders heeft geïnterpreteerd. Volgens hem gaat het niet om het aantal stemmen, maar om het gedrag van de mens. “Ik heb elke dag mensen hier ontvangen die altijd hebben beweerd dat ik hun zegen geniet.”

    Verder is hij van mening dat de Surinaamse mens nog steeds denkt volgens het model van kolonialisme. Bij de afgelopen verkiezing heeft Hooghart, die op plek nummer 10 stond van de NDP- lijst, slechts 400 kiezers achter zich weten te krijgen. “Die 400 stemmen zeggen me niks. Ik heb 400 gehad, maar anderen hebben nul behaald.”

    Hij zegt dat het er bij hem om gaat dat er gekeken moet worden wie worden wie werkt. Hij merkte op dat er mensen op lijsten zijn die stemmen hebben behaald, maar dat deze mensen nooit iets hebben betekent voor de samenleving. De mind shift moet volgens Hooghart nog op gang komen.

    De CLO-topman zegt dat de mensen tot nu toe niet in hebben gezien waar hun voordelen zijn. Ondanks de teleurstellende uitslagen zegt Hooghart dat hij zich zal blijven inzetten voor de mens. Hij geeft aan dat hij zich in 2000 ook had ingezet voor het volk en die waardering toen ook niet heeft gehad.

    In 2005 was iedereen het volgens Hooghart erover eens dat hij op de DNA-lijst moest worden geplaatst. “De partij waar ik toebehoorde heeft me afgewezen. Ik heb mijn weg gevonden bij Desi Bouterse en we hebben als mens gesproken”, aldus Hooghart.

    Ook het christendom en de pers zijn niet bespaard gebleven door Hooghart. Hij typeert het christendom en de pers als deel van het kolonialisme die misbruikt worden.

    Hooghart maakt zich op om het parlementair werk te doen. Hij komt naar binnen als Bouterse zijn zetel niet inneemt. Hooghart legt uit dat hij zich zeker zal inzetten voor de arbeidersklasse. Hij laat verder optekenen dat zijn benadering een nieuwe kijk op de mens is


    gemodereerd
  12. Deze man moet gaan demonstreren bij de vernietigers van het land, de Benjaminstraat.
    Dan pas is hij een grote man.


    gemodereerd
  13. Hi ouwe fossiel : ga lekker naar huis, en ga lekker met je
    klein kinderen spelen man!!!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  14. De mensen die coupleider / moordenaar / drugsdealer Desi Bouterse en de NDP ondersteunen ,die pienaren tegenwoordig het meest…De NDP BENDE is de oorzaak van alle ELLENDE in Suriname .KARMA.


    gemodereerd
  15. De NPS heeft hem niet op de lijst geplaatst,daarom overgestapt naar de vernietiger.(DDB).
    10 jaar lang muisstil gebleven. Nu de geweldige vakbondsman uithangen.Jij bent een van de veroorzaker van al dit ellende in dit land. ( even dit ook. Laat hij ook vertellen hoe en in welke functie,s zijn kids nu zijn gesetteld) soso eigen belang en foeroe)


    gemodereerd
  16. Hooghart: zou het niet beter zijn om te gaan demonstreren tegen de rovers en verkrachters die het land onveilig maken het zijn jou zelfde soort.


    gemodereerd
  17. De Creool en varianten zullen nu 1 keer moeten gaan inzien dat de beroepen die ze kiezen, Moesje, Taante, Oom niet naar Parijs brengt en dat die manier Suriname niet tot ontwikkeling gaat komen.

    Als ze willen volharden of vast blijven roesten hierin, is het te hopen dat er enkele cl van hun gezonde garnalen hersenen ze laten beseffen dat in de landbouw gaan of vakmensen, technici te worden hun meer zoden aan de dijk zal laten leggen. Ze moeten gaan beseffen dat voor een baas werken, hetzelfde was als wat hun voorouders in de slavernij deed. Ze moeten in de 21 ste eeuw hun eigen baas worden, i.p.v. anderen baas te noemen en zij de booi zijn. Ook anderen uit deze groep die de kolonisten willen nadoen, moeten weten dat zonder hersenen ze het niet gaan redden. ddb is daar een schoolvoorbeeld van wat hij van Suriname heeft gemaakt. Zelfverrijking, dood en verderf, het land, bevolking vernietigen tot de grond.

    bordo heeft het begrepen en keert terug waar hij goed in is, nu nog bravo. Schoenmaker hou je bij je leest.

    Oude luitjes als hoogie moeten hun pyjama dragen nu tomaten gaan planten. Laat hij het stokje overdragen aan jongeren. Iedereen is vervangbaar.

    De Mens is niet op deze aarde gekomen om steen te worden. hoogie mag het proberen, het gaat op zijn leeftijd niet lukken.


    gemodereerd
  18. De grootste seniele, narcistische en vooral racistische klootzak die er bestaat, die doet voorkomen alsof hij voor de arbeiders staat. Ik snap heden te dagen niet meer hoe men in Suriname dit soort mensen nog een podium geven die zelf hun ziel voor de Duivel verkopen voor hun eigen gewin en dat onder het mom van de vakbond. Zolang men nog blijft geloven in dit soort gasten in Suriname, en daar lopen er veels te veel van zal het nooit wat worden met ons geliefd Suiriname.


    gemodereerd
  19. Als je de SPB, COL, VRM en aanhangsels als Sallons en Pique bij elkaar opteld dan kan met een grote zekerheid 2 dingen gezegd worden:
    1) de NDP is gezakt naar maximaal 2 zetels
    2) het net om bullshit Bouta is zo goed als gesloten.

    Tja go. Set kong !

    De Verenigde Helden Partij Suriname is de enige partij met kennis, kunde, daadkracht en ballen !
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  20. die hooghart is een seniel ouwe man? , maar hij praat als een oud wijf, en dat voor een handje vol oude mensen , die doof zijn en hoopten op een bakje vreten , protest mislukt hooghart


    gemodereerd
  21. Meneer Hooghart moet het gedenkgoed van Kwakoe niet gaan besmeuren met zijn idiote gedoe. Kwakoe stond ergens voor, en hij staat nergens voor alleen voor zijn eigen…. IK…


    gemodereerd
  22. @Debby: We kennen ondertussen je klaagzang wel, je leeft niet in een verzorgingsstaat, ga werken! en als die ene baan niet genoeg is, moet er nog een nemen. Dat is het rechtstreekse gevolg van je verkeerde keuze, 12 jaar geleden, waar je nu de zure vruchten van plukt!
    Het motto anno 2022 is,.. niet lullen, maar poetsen!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES